Πρόσωπα

Τόνι Κρόος: Εξήντα νίκες με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League και έχει να «γράψει» ακόμα... (video)

Τόνι Κρόος: Εξήντα νίκες με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League και έχει να «γράψει» ακόμα... (video)

«Γεννημένος νικητής» ο Τόνι Κρόος έφτασε τις 60 νίκες με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League με μία masterclass εμφάνιση κόντρα στην Τσέλσι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Οι «μερένγκες» επικράτησαν 2-0 της Τσέλσι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου στον πρώτο προημιτελικό της σειράς και έχουν αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο (18/04, 22:00).

Ένα αποτέλεσμα που προήλθε από τα γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Μάρκο Ασένσιο, αλλά και τις ασίστ του MVP Βινίσιους. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, που πρέπει να σταθούμε μετά από το εν λόγω παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, αυτός είναι ο Τόνι Κρόος. Ο ακούραστος μέσος της «Βασίλισσας» ήταν ένας από τους κορυφαίους στον αγωνιστικό χώρο στα 84 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχε 94% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του (76/81), ενώ είχε τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι μαζί με τον Βινίσιους (8), από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή. Παράλληλα έκανε πέντε επιτυχημένα τάκλιν, τα περισσότερα στον αγώνα.

Ο Γερμανός κεντρικός χαφ πρόσθεσε λοιπόν ακόμα μία κορυφαία εμφάνιση στο παλμαρέ του, ενώ με τη νίκη επί της Τσέλσι έφτασε τις 60 στο Champions League από τότε που πήρε μεταγραφή στη «Βασίλισσα» από την Μπάγερν Μονάχου. Αριθμός ρεκόρ από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αγωνίζεται με τη φανέλα των «μερένγκες» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο ίδιο διάστημα μόνο ο συμπατριώτης του και άλλοτε συμπαίκτης του στην Αλιάνζ Αρίνα, Τόμας Μίλερ, έχει τον ίδιο αριθμό νικών.

Αναμφίβολα, ο Κρόος είναι ένας «γεννημένος νικητής», ο οποίος άλλωστε στο παρελθόν είχε δηλώσει «Πήρα μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί θέλω να κερδίζω. Ήθελα να κατακτήσω το Champions League». Το γεγονός βέβαια ότι το κατάφερε περισσότερες από μία φορές με τη «Βασίλισσα» είναι απλά μία... φυσιολογική εξέλιξη, καθώς μαζί με τον Μόντριτς έχουν συνθέσει ένα από τα καλύτερα δίδυμα στη μεσαία γραμμή που έχουν αγωνιστεί ποτέ στη διοργάνωση.

Όσον αφορά την πιο σημαντική νίκη του από αυτές τις 60; Την απάντηση έχει δώσει ο ίδιος. «Η νίκη στον τελικό του 2016, η πρώτη μου κατάκτηση Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχω καταφέρει. Είναι ένα αξέχαστο βράδυ. Και αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά περισσότερα για εμένα από αυτόν που κατέκτησα με την Μπάγερν Μονάχου, καθώς δεν είχα αγωνιστεί σε εκείνον τον τελικό λόγω τραυματισμού. Ήταν... μισή η χαρά».


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0