Πρόσωπα

Πεπ Γκουαρδιόλα: Ξεπέρασε και τον Βενγκέρ – 100 νίκες εντός έδρας ταχύτερα από όλους!

Πεπ Γκουαρδιόλα: Ξεπέρασε και τον Βενγκέρ – 100 νίκες εντός έδρας ταχύτερα από όλους!

Με χαρακτηριστική ευκολία κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι να επικρατήσει της Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ», με τους γηπεδούχους να γυρνούν «τούμπα» το ματς και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ξεπερνά και τον Αρσέν Βενγκέρ, σε μία επιμέρους στατιστική κατηγορία.

Δεν χρειαζόταν να παρακολουθήσουμε το ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ για να διαπιστώσουμε πως οι «πολίτες» είναι ανώτεροι των «κόκκινων» φέτος. Τα αποτελέσματα άλλωστε των δύο ομάδων «μιλούν» από μόνα τους, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να αποδεικνύεται κυρίαρχη στο ντέρμπι.

Έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε εξαιρετικά και υπό αυτές τις προϋποθέσεις ακολούθησε ένας μονόλογος στο δεύτερο μέρος, με τη Σίτι να σκοράρει τρεις φορές, με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Τζακ Γκρίλις ήταν εκπληκτικός και η 100η νίκη του Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Έτιχαντ», σε επίπεδο Premier League, είναι γεγονός. Το επίτευγμά του άλλωστε γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως το έπραξε σε 128 αναμετρήσεις.

Κανένας, ποτέ, έχει καταφέρει κάτι ανάλογο ταχύτερα από τον Καταλανό, με τον Αρσέν Βενγκέρ πλέον να βρίσκεται στην 2η θέση στην εν λόγω στατιστική κατηγορία. Διότι μέχρι πρότινος, ο Αλσατός είχε χρειαστεί 139 παιχνίδια στο «Χάιμπουρι» για να φτάσει στον εν λόγω αριθμό – ορόσημο.

Πλέον, το ρεκόρ του καταρρίφθηκε και ποιο θα ήταν καλύτερο ματς για να συμβεί κάτι τέτοιο για τον Πεπ Γκουαρδιόλα από ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ; Και όμως, ενδέχεται ακόμη και με ένα τέτοιο κατόρθωμα και με μία πλήρη κυριαρχία εντός έδρας, να μην «σηκώσει» ο Καταλανός την 5η του Premier League την τελευταία εξαετία, λόγω της… Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0