Πρόσωπα

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο «φύλακας άγγελος» της Μπενφίκα, δίνει το παρών στα δύσκολα! (video)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο «φύλακας άγγελος» της Μπενφίκα, δίνει το παρών στα δύσκολα! (video)

Η Μπενφίκα υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ στη ρεβάνς της φάσης των «16» του UEFA Champions League (7/3, 22:00) και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος καλείται να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της φετινής σεζόν και να στείλει τους Πορτογάλους στον προημιτελικό.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποτελεί την βασική επιλογή του Ρότζερ Σμιντ κάτω από τα δοκάρια. Με τις εμφανίσεις του, τον δικαιώνει απόλυτα για αυτή την επιλογή. Είναι καθοριστικός για την ομάδα της Λισαβόνας και την οδηγεί εντός και εκτός των πορτογαλικών συνόρων.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τους 41 αγώνες που έχει δώσει η Μπενφίκα μέσα στη σεζόν, ο Βλαχοδήμος έχει απουσιάσει από μια μόνο αναμέτρηση για το κύπελλο Πορτογαλίας. Στη πρωτάθλημα, μετρά 23 συμμετοχές έχοντας δεχτεί μόλις 13 γκολ. Μάλιστα, έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 15 αναμετρήσεις. Οι «αετοί» βρίσκονται στην πρώτη θέση με διαφορά οκτώ βαθμών από την Πόρτο και βαδίζουν προς την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.

Ανάλογη πορεία πραγματοποιούν και στην Ευρώπη. Ο Βλαχοδήμος ήταν παρών σε όλες τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, από την προκριματική φάση στις αρχές Αυγούστου έως και την εκτός έδρας νίκη επί της Μπριζ στο Βέλγιο. Στη φάση των ομίλων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της Μπενφίκα, θέτοντας τις βάσεις για να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή της πορεία. Ειδικά στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, σταματώντας τα μεγάλα αστέρια των Παριζιάνων. Χάρισε δύο πολίτιμους βαθμούς και συνέβαλε στην κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.


Κόντρα στη Μπριζ ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, στο πρώτο μέρος που οι Βέλγοι ήταν πιο πιεστικοί. Τον ίδιο στόχο θα έχει και στη ρεβάνς, για να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον προημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0