Πρόσωπα

Ο Στέφαν Μπάιτσετιτς κάνει «θόρυβο» στη Λίβερπουλ, αλλά ο πατέρας του προτιμά να μην τον... ακούει! (video)

Ο Στέφαν Μπάιτσετιτς κάνει «θόρυβο» στη Λίβερπουλ, αλλά ο πατέρας του προτιμά να μην τον... ακούει! (video)
Από το βράδυ της Δευτέρας (13/02), η Premier League κινείται στους «ρυθμούς» του Στέφαν Μπάιτσετιτς. Όπως εύστοχα γράφτηκε στα ΜΜΕ της Αγγλίας, ο νεαρός χαφ της Λίβερπουλ «κάνει θόρυβο». Ο πατέρας του, όμως, δεν τον... ακούει, από επιλογή!
Σχετικά Άρθρα
Η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Έβερτον «χωρά» πολλές αναγνώσεις. Είτε μείνει κανείς στην πρώτη νίκη για το 2023 στην Premier League, είτε στην εμφάνιση από τα... παλιά, ένας παράγοντας παραμένει αμετάβλητος: η «αποκάλυψη» που ακούει στο όνομα, Στέφαν Μπάιτσετιτς!

Εξαιρετικό «διάβασμα» του παιχνιδιού, επιθετικά και αμυντικά, ηρεμία που σπανίως αντιστοιχεί σε 18χρονο χαφ και γενικότερα απόδοση σε ανώτερα επίπεδα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο 90λεπτο της καριέρας του στην Premier League, αδιαμφισβήτητος MVP της αναμέτρησης. Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στη βόρεια Ισπανία, ο πατέρας του Σρνταν, «φουσκώνει» από περηφάνια, έστω κι αν δεν άκουσε ποτέ να ανακοινώνεται ο γιος του από τα μεγάφωνα του Άνφιλντ, ως ο πολυτιμότερος του ντέρμπι με την Έβερτον. Όχι, εξαιτίας κάποιου προβλήματος, αλλά από επιλογή!

Ο Σρνταν Μπάιτσετιτς, πρώην παίκτης της Θέλτα και νυν προπονητής στις ακαδημίες της, προτιμά να παρακολουθεί τους αγώνες του γιου του δίχως ήχο. Ο λόγος; Μα φυσικά, για να συγκεντρώνεται στο παιχνίδι στον μέγιστο βαθμό και να το «διαβάζει» καλύτερα!

Πάντως, όπως αναφέρουν και τα αγγλικά ΜΜΕ, άκουσε για τα καλά τον «θόρυβο» που έκανε ο γιος του με την εμφάνισή του, ακόμα κι αν είχε την τηλεόραση στο... mute!

Ο Στέφαν Μπάιτσετις «κάλυψε» περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλον στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας τα έντεκα στο τελευταίο σφύριγμα. Δικαιωματικά «κέρδισε» το χειροκρότημα των φίλων της Λίβερπουλ, που είδαν τον τρίτο νεαρότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου που ξεκινά ως βασικός σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ (μετά τους Στέρλινγκ και Όουεν) να μετατρέπει το ματς σε μία προσωπική του «παράσταση»! Έστω κι αν κλήθηκε να αγωνιστεί περισσότερο ως 8αρι, παρά ως «καθαρός» αμυντικός χαφ.

«Ο Στέφαν έκανε μία εμφάνιση-δήλωση απόψε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτόν» ανέφερε μετά το τέλος του ματς ο Γιούργκεν Κλοπ. Πράγματι, αλλά ο δρόμος ως εκεί, δεν ήταν στρωμμένος με... ροδοπέταλα.

Ήταν Δεκέμβριος του 2020, όταν άφησε την Θέλτα στα 16 του χρόνια, για να μεταβεί στη Λίβερπουλ. Λίγο πριν αλλάξουν οι μεταγραφικοί κανόνες λόγω Brexit, μην αφήνοντας τους συλλόγους να αποκτήσουν παίκτες κάτω των 18 ετών.

Όπως φαίνεται, η Λίβερπουλ έκανε το «colpo-grosso». Όχι μόνο τον απέκτησε έναντι 250.000 ευρώ, αλλά τον «έκλεψε» ταυτόχρονα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επίσης είχε στρέψει το ενδιαφέρον της προς τον νεαρό Ισπανό.

Τόσο οι «Reds», όσο και ο ίδιος, βλέπουν τους «καρπούς» της μεθοδικής δουλειάς 2.5 ετών να αποδίδουν και ίσως, ένα κομμάτι από το παζλ που αφορά την «αναγέννηση» των χαφ της Λίβερπουλ, να συμπληρώνεται εκ των έσω.
 
Άλλωστε, όταν ο θρύλος του συλλόγου, Μοχάμεντ Σαλάχ, σε λογίζει ως έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της Λίβερπουλ στην παρούσα φάση, τι έχεις να φοβηθείς;

«Από όταν ξεκίνησε να παίζει, είναι ο καλύτερος μας παίκτης» ανέφερε ο Αιγύπτιος σταρ μιλώντας στην τηλεόραση μετά το ματς με την Έβερτον, με τον Στέφαν Μπάιτσετιτς, ακριβώς δίπλα του.

Πηγή: TheAthletic.com
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0