Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Υπεράνθρωπος» σε κάθε μεριά του πλανήτη (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Υπεράνθρωπος» σε κάθε μεριά του πλανήτη (video)

Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του αθλήματος, o Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να βάλει τέσσερα γκολ στο ίδιο παιχνίδι για 11η φορά στην καριέρα του, «σπάζοντας» όλα τα κοντέρ.

Σχετικά Άρθρα

Τι να πει κανείς για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που δεν έχει ήδη ειπωθεί; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας δεινός σκόρερ με απαράμιλλο πάθος και όρεξη για το άθλημα, που όμοιο του δύσκολα θα συναντήσει κανείς, πόσο μάλλον σε ηλικία «συνταξιοδότησης».

Στα 38 του πλέον και μακριά από τα ευρωπαϊκά φώτα της δημοσιότητας (καθώς αγωνίζεται πλέον στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Νασρ, από τα τέλη Δεκέμβρη) συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, το συνεχές σκοράρισμα.

Χάρις το βραδινό «καρέ» της Πέμπτης (09/02) εναντίον της Αλ Γουαχντά έφτασε πλέον τα 503 τέρματα σε αγώνες πρωταθλήματος διασυλλογικού επιπέδου (311 στην Λα Λίγκα με την Ρεάλ Μαδρίτης, 103 στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 81 στην Σέριε Α με την Γιουβέντους, 3 στην Πριμέιρα Λιγκ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και 5 πλέον στο Πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Νασρ) και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ένας αθλητής που έχει καταφέρει τα πάντα και έχει σηκώσει αμέτρητους τίτλους όλα αυτά τα χρόνια (εκτός από τον μεγάλο πόθο κάθε ποδοσφαιριστή, το Μουντιάλ) αντί να απολαύσει την ζωή του μακριά από τα γήπεδα, το αξίζει άλλωστε, συνεχίζει να ανακαλύπτει νέους στόχους στην καριέρα του και ακάθεκτος σπάει όλα τα ρεκόρ που βρίσκει μπροστά του.   

Είναι τουλάχιστον θεαματικό ότι έχει βάλει σε 11 παιχνίδια από 4 γκολ. Το χατ-τρικ για τον απλό κόσμο θεωρείται κάτι το εντυπωσιακό, το «καρέ» ξεπερνάει αυτά τα όρια, πόσο μάλλον αν το έχεις κάνει και συνήθεια. 

Τα περισσότερα του «θύματα», οκτώ στον αριθμό, ήταν σαφώς με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (Ράθινγκ Σανταντέρ 2010, Σεβίλλη 2011, Έλτσε 2014, Γρανάδα 2015, Εσπανιόλ 2015, Μάλμε 2015, Θέλτα 2016, Χιρόνα 2018), ενώ δύο ήταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων με την Πορτογαλία (Ανδόρα 2016, Λιθουανία 2019) και το τελευταίο με την Αλ Νασρ όπως προαναφέρθηκε (Αλ Γουαχντά 2023).

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ενάντια στην Γρανάδα και την Εσπανιόλ, ο Ρονάλντο έβαλε 5 γκολ, ούτε καν 4. Εξωπραγματικό και αν σκεφτεί κανείς πως ήταν την ίδια χρονιά, όπως και το παιχνίδι με την Μάλμε (2015). Σκόραρε λοιπόν 14 φορές σε μόλις 3 παιχνίδια, άλλοι δεν βάζουν 14 γκολ σε ολόκληρη σεζόν!

Ο Ρονάλντο είναι ένας αθλητής που δεν είχαμε ξανά δει και πολύ πιθανόν να μην ξανά δούμε ποτέ. Ας τον απολαύσουμε όσο ακόμα μπορούμε, έστω και στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας, γιατί κανείς δεν ξέρει τι εκπλήξεις κρύβει πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Όποτε και αν συμβεί αυτό.    

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0