Πρόσωπα

Ματάις Μπράντερχορστ: Ύψωσε «τείχος» μπροστά στην εστία με 23 επεμβάσεις στα σουτ της Φέγενορντ! (video)

Ματάις Μπράντερχορστ: Ύψωσε «τείχος» μπροστά στην εστία με 23 επεμβάσεις στα σουτ της Φέγενορντ! (video)

Είδε κι… έπαθε η Φέγενορντ για να κατορθώσει να αποκλείσει τη Ναϊμέγκεν στο Κύπελλο Ολλανδίας, καθώς ο αναπληρωματικός τερματοφύλακάς της, Ματάις Μπράντερχορστ πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση. Σημειώνοντας 23 αποκρούσεις στα 50 σουτ των γηπεδούχων, αποσόβησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, τέσσερα «σίγουρα γκολ» και μπορεί στο τέλος να ηττήθηκε, όμως αναμφίβολα ήταν στους διακριθέντες.

Ένα απίθανο σε εξέλιξη ματς έλαβε χώρα στην Ολλανδία για το κύπελλο της χώρας. Η Φέγενορντ φιλοξένησε τη Ναϊμέγκεν και οι 25.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ντε Κάιπ αναμφίβολα δεν θα περίμεναν να παρακολουθήσουν έναν τόσο συναρπαστικό αγώνα.

Μετά από ένα «θρίλερ» που διήρκησε 120 λεπτά και σημειώθηκαν οκτώ γκολ, η Φέγενορντ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Ωστόσο για να το καταφέρει αυτό, «ίδρωσε» και μάλιστα πολύ! Ο λόγος; Η τρομερή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν .

Ο Ματάις Μπράντερχορστ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, καθώς δίχως υπερβολή είχε υψώσει έναν… τοίχο μπροστά από την εστία του. Μπορεί στο τέλος των 120 λεπτών, να είχε δεχθεί τέσσερα γκολ, όμως για να συμβεί αυτό, οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν 50 σουτ, τα 27 εξ αυτών στον στόχο. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας σταμάτησε συνολικά 23 προσπάθειες της Φέγενορντ για γκολ και σύμφωνα με τα στατιστικά της Opta, αποσόβησε 4.1 xGoals! Κι όλα αυτά, ενώ ο 29χρονος γκολκίπερ δεν είναι καν η βασική επιλογή του Μέιερ για την εστία, αφού «προηγείται» ο διεθνής Γιάσπερ Σίλεσεν.

Για να αντιληφθούμε βέβαια πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό, τη φετινή σεζόν στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι περισσότερες επεμβάσεις που έχουν σημειωθεί σε έναν αγώνα είναι οι 19 του Γιάν Ζόμερ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Αριθμός που μάλιστα είναι ρεκόρ στα χρονικά της Bundesliga!

«Στο τέλος της ημέρας» αυτές οι επεμβάσεις δεν ήταν αρκετές για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του βέβαια. Η Ναϊμέγκεν πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 2-0 (23’, 45’) και ως το 89’ διατηρούσε αυτό το προβάδισμα, χάρις τον Μπράντερχορστ, ωστόσο στις καθυστερήσεις «έχυσε την καρδάρα με το γάλα».

Αρχικά, χρειάστηκε στο 89’ να μείνει με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Σάντλερ, ο οποίος μάλιστα υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Όπως δήλωσε μετά τον αγώνα ο τεχνικός της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ, αυτή η φάση ήταν που έκανε τους παίκτες του να πιστέψουν ξανά. Ο Κόκσου ευστόχησε στο 90’ για το 2-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα (90+2’) ο Ιγκόρ Παϊξάο σκόραρε για το 2-2.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ναϊμέγκεν πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 96’ με τον Μπρούιν, όμως οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα (98’ Χιμένες) και έκαναν την ανατροπή στο 116’ (Ντιλροσούν). Ο Μπρούιν δύο λεπτά πριν το φινάλε έδωσε «το φιλί της ζωής» στην ομάδα του, ισοφάρισε σε 4-4 και έτσι ακολούθησαν τα πέναλτι.

Εκεί ο Μπρόνκχορστ αστόχησε στην πέμπτη εκτέλεση, ενώ οι παίκτες της Φέγενορντ έκανα το 5/5 και έτσι πανηγύρισαν την πρόκριση με σκορ 5-4. 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0