Πρόσωπα

Ο Κανός κάνει τα πάντα, συμφέρει και προορίζεται για βασικός (video)

Ο Κανός κάνει τα πάντα, συμφέρει και προορίζεται για βασικός (video)

Με την απόκτηση του Σέρτζι Κανός ο Ολυμπιακός κάλυψε ένα σημαντικό κενό του ρόστερ του και ελπίζει να τελειοποιήσει το επιθετικό πλάνο του προπονητή του ενόψει των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν και θα κρίνουν τους εγχώριους τίτλους. 

Σχετικά Άρθρα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποδοσφαιριστής σε ηλικία 26 ετών, χωρίς τραυματισμούς που παίζει στην 8η ομάδα της Premier League δεν έρχεται συχνά στην Ελλάδα και αυτό από μόνο του λέει πολλά και για την αξία του παίκτη, αλλά και για την αξία της μεταγραφής. Επίσης βασικό είναι πως πάντα όλες οι μεταγραφές κρίνονται στο γήπεδο, ωστόσο ο Σέρτζι Κανός με τα διαπιστευτήρια που έχει καταθέσει με την μέχρι τώρα καριέρα του ανήκει στην κατηγορία των προσθηκών που το ρίσκο ελαχιστοποιείται. 

Πρόκεται για έναν παίκτη με την πρώτη ματιά δεν εντυπωσιάζει αφού δεν διαθέτει τίποτα φοβερά σωματικά προσόντα, ωστόσο με όσα κάνει στο γήπεδο γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς και κυρίως απαραίτητος στον προπονητή. Χωρίς να αφαιρεί τίποτα από τα ποιοτικά στοιχεία του παιχνιδιού του, ο Κανός είναι ένας παίκτης ομάδας που θα πατήσει κάθε χώρο του γηπέδου, θυσιαστεί για κάθε μπάλα και θα μαρκάρει ασφυκτικά τον αντίπαλο. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, διαθέτει πολύ καλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και ταυτόχρονα έχει την ποδοσφαιρική νοημοσύνη να διαβάζει γρήγορα καταστάσεις και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Παράλληλα έχει την ικανότητα να κινείται πολύ καλά στον χώρο και να γίνεται διαθέσιμος για τους συμπαίκτες του, βγαίνοντας στην πλάτη του αντιπάλου. Συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Κανός έχει κάνει αρκετά ματς όχι μόνο ως εξτρέμ αλλά και ως μπακ χαφ παίζοντας όλη την πλευρά και στα δεξιά αλλά και στα αριστερά της ομάδας του. 

Ο Ισπανός εξτρέμ που την Πέμπτη (02/02) κλείνει τα 26 του χρόνια, έχει διδαχθεί το ποδόσφαιρο στις κορυφαίες ακαδημίες του πλανήτη, αυτές της Μπαρτσελόνα, αλλά έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στην Αγγλία. Πρώτα στις ακαδημίες της Λίβερπουλ και έπειτα, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Νόριτς, στην Μπρέντφορντ. Εκεί έγινε σχεδόν με το καλημέρα σημαντικός πυλώνας στην προσπάθεια ανόδου στην Premier League, καταφέρνοντας να προσαρμοστεί άμεσα στο ταχυδυναμικό στυλ της ομάδας και στις απαιτήσεις της σκληρής Championship.

Από τον Γενάρη του 2017 που μετακόμισε στο Λονδίνο μέχρι το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν, ο Κανός ήταν πάντα βασικός, ενώ ο μοναδικός σοβαρός τραυματισμός που αντιμετώπισε ήταν 3,5 χρόνια πίσω το 2019 όταν και έμεινε εκτός δράσης για ένα τρίμηνο. Τα νούμερα του σε γκολ και ασίστ ποτέ δεν ήταν εντυπωσιακά και είναι χαρακτηριστικό πως στην καλύτερη του σεζόν, αυτή της ανόδου είχε την καλύτερη του επίδοση με 9 τέρματα και 1 ασίστ. Ωστόσο χρειάζεται να συνυπολογίσουμε αφενός πως δεν συγκρίνεται το επίπεδο που αγωνιζόταν με αυτό του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφετέρου πως η Μπρέντφορντ δεν φημίζεται για το επιθετικό της στυλ παιχνιδιού. 

Με τον Κανός στην ενδεκάδα μπορούμε βάσιμα να εκτιμήσουμε πως ο Ολυμπιακός θα γίνει καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μίτσελ τον προορίζει για να παίξει στην τριάδα μαζί με Χάμες και Μπιέλ πίσω από τον επιθετικό. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία πως ο προπονητής των Πειραιωτών ποντάρει πολλά σε αυτή την προσθήκη καθώς θεωρεί πως μπορεί από μόνη της να αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ της ομάδας του στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν και θα κρίνουν τους εγχώριους τίτλους. 

Δημήτρης Σπηλιόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0