Πρόσωπα

Χρήστος Μανδάς: Το «peak» μίας εξαιρετικής σεζόν ήρθε κόντρα στον Ολυμπιακό, υπό το βλέμμα του Πογέτ! (video)

Χρήστος Μανδάς: Το «peak» μίας εξαιρετικής σεζόν ήρθε κόντρα στον Ολυμπιακό, υπό το βλέμμα του Πογέτ! (video)
Τι κι αν είναι μόλις 21 ετών; Ο Χρήστος Μανδάς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΟΦΗ στη φετινή σεζόν και στην πιο κατάλληλη στιγμή, με τον Γκουστάβο Πογέτ στις κερκίδες, ίσως φρόντισε να «περάσει» και το τελευταίο... τεστ.
Ο ΟΦΗ δεν απέφυγε την ήττα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά έφτασε πολύ κοντά στο να το κάνει. Όχι, δεν ήταν τόσο συμπαγής, όσο στη Λεωφόρο, κόντρα στον Παναθηναϊκό, ή στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Απλώς το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του Ολυμπιακού, συνοδεύτηκε από το «σόου» του Χρήστου Μανδά κάτω από τα γκολπόστ, υπό το βλέμμα του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ.

Η καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν; Ίσως. Δεδομένα, ανάμεσα στις καλύτερες της καριέρας του και σίγουρα, ενδεικτική των ημερών που έρχονται, έστω κι αν ο ίδιος «κράτησε» χαμηλά την... μπάλα.

 
Το όνομά του βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» εδώ και μία τριετία, αλλά είτε το έχουμε αντιληφθεί, είτε όχι, ο Χρήστος Μανδάς είναι μόλις 21 ετών και προσφάτως «έκλεισε» έναν χρόνο στον ΟΦΗ, μετά την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο. Ως βασικός; Μόλις τέσσερεις μήνες.

Από την 7η αγωνιστική της φετινής Super League κι έπειτα, ο Μανδάς έγινε βασικός κι αναντικατάστος. Δεν έχει «χάσει» δευτερόλεπτο από ματς πρωταθλήματος του ΟΦΗ και σε 14 ματς, έχει πέντε clean sheets. Εν ολίγοις, διατήρησε «ανέπαφη» την εστία του σε περισσότερες από το 1/3 των αναμετρήσεων που αγωνίστηκε.

 
Απέναντι στον Ολυμπιακό (29/01) δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πως θα είναι μία από... αυτές τις βραδιές, αλλά λίγο έλειψε να «κρατήσει» μόνος του «όρθιο» τον ΟΦΗ.

Οι επεμβάσεις του ξεπέρασαν τις πέντε σε αριθμό, αλλά τόσες είναι αυτές που ξεχώρισαν: 1) Το σουτ του Χάμες εκτός περιοχής στο 29ο λεπτό, 2) το επικίνδυνο σουτ του Μπιέλ στο 45', 3) η απόκρουση στην εξ επαφής προβολή του Μπιέλ στο 53', 4) το άγγιγμα της μπάλας στην «οβίδα» του Χουάνγκ Ιν-Μπομ στο 67ο λεπτό, 5) το πλασέ του Ροντινέι στο 73'. Όλες, πλην της πρώτης, ενώ το σκορ ήταν στο 1-1.



Με λίγα λόγια, ακόμα κι όταν δέχθηκε το δεύτερο γκολ ο ΟΦΗ, οι δικές του αποκρούσεις είχαν διατηρήσει το σκορ «χαμηλά», ώστε να έχουν οι Κρητικοί το δικαίωμα να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Ενδεικτικό πως μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ Γκονσάλες, έσπευσε να τον συγχαρεί, μέσω των δηλώσεών του.

Ακριβώς όπως η φετινή περίοδος χαρακτηρίζεται ως «breakthrough season» για τον Χρήστο Μανδά, έτσι και η εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό, αποτελεί μία «δήλωση» ικανοτήτων και ωριμότητας, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Κάτι που σίγουρα δεν θα αφήσει «ασυγκίνητους» συλλόγους εσωτερικού κι εξωτερικού, αλλά και τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, που έδωσε το «παρών» στις εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Αν θα κληθεί άμεσα παραμένει άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το όνομά του Μανδά πλέον βρίσκεται στο «μπλοκάκι» του, είτε υπήρχε πριν το ματς, είτε όχι.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0