Πρόσωπα

Απίθανο στατιστικό του Γιαννιώτη: Δεν έχει δεχθεί ποτέ γκολ με πέναλτι από Έλληνα στη Super League! (video)

Απίθανο στατιστικό του Γιαννιώτη: Δεν έχει δεχθεί ποτέ γκολ με πέναλτι από Έλληνα στη Super League! (video)

Μπορεί να μην το γνωρίζει καν ο ίδιος. Ούτως ή άλλως, μικρή σημασία θα έχει και για τον γκολκίπερ του Ατρομήτου, μετά από την επέμβαση στα Γιάννενα στην εκτέλεση του Σωτήρη Νίνη. Όμως, όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται, ο Ανδρέας Γιαννιώτης δεν έχει δεχθεί ποτέ γκολ στη Super League από τα «11» βήματα από Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Δεν περιμέναμε την απόκρουση του πέναλτι από τον Ανδρέα Γιαννιώτη στα Γιάννενα, για να αντιληφθούμε πόσο σημαντικός είναι για τον Ατρόμητο. Το γνωρίζαμε από την πρώτη του θητεία, το απέδειξε και πέρυσι με την επιστροφή του, αλλά και φέτος, όπου ο Κρις Κόλμαν τον εμπιστεύεται και ο έμπειρος πλέον γκολκίπερ, φροντίζει διαρκώς να αποδεικνύει το γιατί.

Στην ισοπαλία των Περιστεριωτών στο «σπίτι» του ΠΑΣ, ο Γιαννιώτης είναι ξεκάθαρα ο πρωταγωνιστής. Απέκρουσε πέναλτι του Νίνη στο 90ο λεπτό, έχει καταγράψει 2-3 ακόμη πολύ σημαντικές επεμβάσεις και «χαρίζει» τον βαθμό στην ομάδα του, σε μία έδρα που ο Ατρόμητος δεν έχει περάσει νικηφόρα στις τρεις πλέον τελευταίες επισκέψεις του.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν είναι πως ο Γιαννιώτης απέκρουσε πέναλτι. Το έχει κάνει άλλωστε οκτώ φορές στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένης αυτής στα Γιάννενα. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν έχει δεχθεί ποτέ σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος, γκολ με πέναλτι από Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Είναι όσο… ακραίο ακούγεται, διότι μιλάμε για τη Super League, συμπεριλαμβανομένων των play – off. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου λοιπόν έχει βρεθεί απέναντι από κάποιον ποδοσφαιριστή στα «11» βήματα, σε 23 περιπτώσεις.

Έχει δεχθεί 15 γκολ. Όλα από ξένους. Τα τρία πέναλτι από τα οκτώ που έχει «βγάλει» προέρχονται από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος ήταν ο Χρήστος Τζόλης, την σεζόν 2020-21, που αστόχησε, στη νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ με 3-2 και ο δεύτερος ο νυν παίκτης του ΠΑΣ, ο Γιώργος Παμλίδης, πέρυσι, στο 1-0 και πάλι των Περιστεριωτών, έναντι του Απόλλων Σμύρνης.

Πλέον, το καλό «τρίτωσε» και το σερί συνεχίστηκε! Για σκεφτείτε όμως… Άγγλος τερματοφύλακας να μην δέχεται γκολ από Άγγλο με πέναλτι. Ισπανός από Ισπανό. Τρομερά σπάνιο! Ο Ανδρέας Γιαννιώτης το τηρεί και η απόκρουσή του στα Γιάννενα θα δυσκολευτεί να λησμονηθεί…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0