Πρόσωπα

Ντανιέλ Μαντσίνι: Το νέο Νο.4 στις μεταγραφές εντός ελληνικών «τειχών»! (video)

Ντανιέλ Μαντσίνι: Το νέο Νο.4 στις μεταγραφές εντός ελληνικών «τειχών»! (video)

Από τον Άρη στον Παναθηναϊκό ο Ντανιέλ Μαντσίνι, κι από εκεί, στις πέντε ακριβότερες μεταγραφές μεταξύ ελληνικών συλλόγων!

Σχετικά Άρθρα

Μεταγραφές άλλων εποχών θύμισε η απόκτηση του Ντανιέλ Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό. Λίγο το συνολικό κόστος που «άγγιξε» τα 3 εκατ. ευρώ, λίγο η μετακίνηση ενός παίκτη έναντι τόσο υψηλού ποσού από μία ελληνική ομάδα σε άλλη, αβίαστα ξύπνησαν «μνήμες» μεταγραφών λίγο πριν ή λίγο μετά, την έλευση της νέας χιλιετίας. Κι όμως, στη φετινή σεζόν, ο Άρης μαζί με τους «αιωνίους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έκανε «χρυσά» deals.

Η αρχή έγινε με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά το καλοκαίρι του 2022 και ακολούθησε ο Ντανιέλ Μαντσίνι στις αρχές του 2023, και κάπως έτσι, ο Άρης «εμπλέκεται», πλέον, στις δύο από τις πέντε ακριβότερες αγοραπωλησίες παικτών, μεταξύ ελληνικών ομάδων!

Πιο συγκεκριμένα, η μετακίνηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Άρη στον Ολυμπιακό, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί τη 2η ακριβότερη μεταγραφή που γίνεται μεταξύ δύο ελληνικών συλλόγων. Στην κορυφή, βεβαίως, σχεδόν απλησίαστη, η μετακίνηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό από τον Ηρακλή, το καλοκαίρι του 2001.Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τη μεταγραφή του Στέλιου Βενετίδη εν έτει 2001, από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, με τον Ντανιέλ Μαντσίνι, να «ακολουθεί» πλέον, στη θέση Νο.4!Το Top-5 συμπληρώνεται από τους Ζίζι Ρόμπερτς και Ραφίκ Τζιμπούρ και τις μετακινήσεις τους έναντι 2,9 εκατ. ευρώ, από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό (2001) και την ΑΕΚ (2008) αντίστοιχα.Αναλυτικά το Top-10 των ακριβότερων μεταγραφών, μεταξύ ελληνικών συλλόγων:

  1. Μιχάλης Κωνσταντίνου, 8 εκατ. ευρώ (Από Ηρακλή σε Παναθηναϊκό, καλοκαίρι 2001)
  2. Αμπουμπακάρ Καμαρά, 5 εκατ. ευρώ (Από Άρη σε Ολυμπιακό, καλοκαίρι 2022)
  3. Στέλιος Βενετίδης, 3.3 εκατ. ευρώ (Από ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό, καλοκαίρι 2001)
  4. Ντανιέλ Μαντσίνι, 3 εκατ. ευρώ (Από Άρη σε Παναθηναϊκό, Ιανουάριος 2023)
  5. Ζίζι Ρόμπερτς (καλοκαίρι 2001) & Ραφίκ Τζιμπούρ (καλοκαίρι 2008), 2.9 εκατ. ευρώ (Από Πανιώνιο σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα)
  6. Πίτερ Οφορί-Κουέ, 2.8 εκατ. ευρώ (Από Καλαμάτα σε Ολυμπιακό, καλοκαίρι 1997)
  7. Αβραάμ Παπαδόπουλος, 2.5 εκατ. ευρώ (Από Άρη σε Ολυμπιακό, καλοκαίρι 2008)
  8. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 2.2 εκατ. ευρώ (Από ΠΑΟΚ σε Παναθηναϊκό, καλοκαίρι 2008)
  9. Νίκος Σπυρόπουλος, 2 εκατ. ευρώ (Από Πανιώνιο σε Παναθηναϊκό, Ιανουάριος του 2008)
  10. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 1.8 εκατ. ευρώ (Από ΠΑΟΚ σε Παναθηναϊκό, καλοκαίρι 2006)
*Όλες οι πληροφορίες για τα ακριβή ποσά των μεταγραφών, έχουν αντληθεί από το www.transfermarkt.com


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης