Πρόσωπα

Κώστας Τσιμίκας: Η δύσκολη πρώτη χρονιά, οι φανταστικοί αριθμοί, ένα πέναλτι «ζωής» και ο… Νίκος Νταμπίζας!

Κώστας Τσιμίκας: Η δύσκολη πρώτη χρονιά, οι φανταστικοί αριθμοί, ένα πέναλτι «ζωής» και ο… Νίκος Νταμπίζας!

Κώστας Τσιμίκας. Ένα όνομα, μία ολόκληρη ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε τόσο μικρή ηλικία. Σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Ένα παιδί που κάνει πράξη το όνειρό του στην Premier League. Που ξεκίνησε δύσκολα, συνέβαλλε σε ένα ιστορικό τρόπαιο της Λίβερπουλ και πλέον, έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο!

Όταν ο Κώστας Τσιμίκας άφηνε την Ελλάδα για να μεταβεί στην Premier League, οι Έλληνες θεωρούσαν πως πρόκειται για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που βιάζεται. Βιάζεται να κάνει το επόμενο βήμα, δεν σκέφτεται με βάση την ηλικία του, θέλει να πάει στο υψηλότερο επίπεδο και μετά από μερικά χρόνια να επιστρέψει στην χώρα του, έχοντας απλώς κερδίσει μερικές εμπειρίες και ίσως ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Η Λίβερπουλ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του και ο Τσιμίκας αποφάσισε να πάει στο «Άνφιλντ», έχοντας φυσικά εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό. Είναι άλλωστε δεδομένο πως ένα τόσο μεγάλο club, ποτέ δεν θα πλήρωνε για έναν παίκτη, που είναι απλά… ταλαντούχος. Πολλά παίζουν ρόλο και σε πρόσφατη συζήτηση που διεκπεραιώσαμε με ψυχολόγο, ειδικευμένο στους αθλητές, μας είπε πως καμία ομάδα του εξωτερικού, δεν θα αγόραζε κάποιον παίκτη, αν δεν μπορούσε ακόμη και ψυχικά, να αντέξει το «βάρος» μίας τέτοιας κίνησης.

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0