Πρόσωπα

Γιώργος Μασούρας: Βλέπει Άρη και... αφηνιάζει! (video)

Γιώργος Μασούρας: Βλέπει Άρη και... αφηνιάζει! (video)
Ο Γιώργος Μασούρας ήταν η «χρυσή αλλαγή» του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Άρη και ο άνθρωπος από το κεφάλι του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν την σθεναρή αντίσταση των Θεσσαλονικιών (1-0). Μία πράξη που τείνει να κάνει συνήθεια ο 29χρονος εξτρέμ των Πειραιωτών κόντρα στους «κιτρίνους» αφού αποτελούν το αγαπημένο του... θύμα.
Όπως οι ταύροι βλέπουν κόκκινο και... αφηνιάζουν, το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με το Γιώργο Μασούρα και το χρώμα κίτρινο. Ο 29χρονος εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στους «ερυθρολέυκους» κόντρα στον Άρη (1-0), στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και τον κράτησε ζωντανό στην κούρσα του πρωταθλητή και της υπεράσπισης των κεκτημένων.

Ωστόσο το συγκεκριμένο γκολ, πέρα από το διακύβευμα που έχει για το σύλλογο, έχει τη δική του σημασία και για το Γιώργο Μασούρα καθώς έφτασε τα οκτώ γκολ σε 17 αναμετρήσεις κόντρα στους Θεσσαλονικείς και «χτίζει»... παράδοση μαζί τους. Με αυτήν την κεφαλιά λοιπόν, ο Άρης έγινε το αγαπημένο του... θύμα καθώς δεν υπάρχει άλλη ομάδα κόντρα στην οποία να έχει πετύχει περισσότερα γκολ στην καριέρα του, παρότι έχει παίξει σαφώς περισσότερα ματς κόντρα στους ΠΑΟΚ, Παναθηναικό και ΑΕΚ. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Παναιτωλικός (7) ενώ την τριάδα των αγαπημένων του «θυμάτων» κλείνουν οι... δικέφαλοι, απέναντι στους οποίους μετράει από 5.

Πιο συγκεκριμένα οι φορές που έχει κουνήσει τα... κίτρινα δίχτυα, όλες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι οι εξής:
  • Ολυμπιακός-Άρης 4-1 (24η αγωνιστική Superleague, 2018/19)
  • Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (6η αγωνιστική της Superleague, 2019/20)
  • Ολυμπιακός-Άρης 3-1 (2η αγωνιστική των play off, 2019/20)
  • Άρης-Ολυμπιακός 2-4, 2 γκολ (7η αγωνιστική των play off, 2019/20)
  • Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (1η αγωνιστική των play off, 2020/21)
  • Άρης-Ολυμπιακός 2-1 (5η αγωνιστική της Superleague, 2022/23)
  • Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (18η αγωνιστική της Superleague, 2022/23)

Εντυπωσιακή είναι επίσης και η συγκομιδή βαθμών των «ερυθρολέυκων» κόντρα στον Άρη και συνεπώς το ποσοστό των παιχνιδιών που κερδίζουν, κάθε φορά που ο Γιώργος Μασούρας θα βρει δίχτυα. Με εξαίρεση λοιπόν το ματς του πρώτου γύρου της φετινής περιόδου, όταν ο Έλληνας διεθνής χρίζεται σκόρερ απένατι στους «κίτρινους», η ομάδα του είναι η νικήτρια. Για τους λάτρεις των μαθηματικών,  στο 87,5% των παιχνιδιών που έχει βρει δίχτυα, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0