Πρόσωπα

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Επιστρέφει στον Άρη για να λύσει τα χέρια του Πάρντιου

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Επιστρέφει στον Άρη για να λύσει τα χέρια του Πάρντιου

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά φαίνεται πως προβάρει ξανά τα «κίτρινα» του Άρη και ο Άλαν Πάρντιου θα έχει παραπάνω από έναν λόγους για να είναι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη.

Από την πρώτη στιγμή της έλευσης του Άλαν Πάρντιου στον Άρη είχε φανεί η επιθυμία του Άγγλου για ενίσχυση στη γραμμή της επίθεσης. Με μοναδική  λύση στην κορυφή τον Αντρέ Γκρέι, που ναι μεν είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά είναι ασταθείς στις εμφανίσεις του. Με τους Ιτούρμπε και Μανού Γκαρθία να μην αποδίδουν τα προσδοκώμενα και έναν Λουίς Πάλμα να είναι... μόνος, το πρόβλημα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είναι έντονο.

Και τη λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται να τη βρίσκει ο Άρης από έναν παλιό γνώριμο. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι, και κατά τα λεγόμενα του Πάρντιου, στόχος του συλλόγου.

«Είχα πει στον πρόεδρο όταν τον θέλω αλλά είχε κάποιες ενστάσεις στην αρχή. Επέμενα όμως και το θέμα το χειρίζεται αυτός πλέον. Τον θέλω γιατί είναι ένας ποιοτικός παίκτης με τρομερή ενέργεια που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Ξέρει την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα κι μπορεί να μπει αμέσως να βοηθήσει την ομάδα. Έχει στοιχεία που μας λείπουν και χρειαζόμαστε. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα τον Ιανουάριο που συν τοις άλλοις ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για να βρεις παίκτες που θέλεις», είχε δηλώσει ο Άγγλος τεχνικός.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, ο Άρης την... πάτησε ήδη με τον Ματέι Βίντρα, ο οποίος αν και έμοιαζε τελειωμένη υπόθεση, κατέληξε στη Βικτόρια Πλζεν. Σαφώς λοιπόν η επιλογή του Καμαρά ενός παίκτη που γνωρίζει τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης έχει πλέον ένα τρομερό προβάδισμα, σε σχέση με περιπτώσεις που μπορεί (και αν) να προκύψουν!

Όσον αφορά τις ικανότητες ο Μαυριτανός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Την περσινή σεζόν στο Κλ. Βικελίδης απέδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως σέντερ φορ, αλλά και περιφερειακά του «κουτιού». Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται και ο Πάρντιου, όπως φαίνεται στο γήπεδο. Έναν πολυθεσίτη που μπορεί να του «λύσει τα χέρια».

Βέβαια ειδοποιός διαφορά με την προηγούμενη θητεία του στον Άρη είναι το γεγονός ότι τώρα το ζητούμενο δεν θα είναι μονάχα τα γκολ, κάτι για το οποίο δέχθηκε αρκετή κριτική. Προερχόμενος μάλιστα από ένα πρώτο μισό της φετινής σεζόν, όπου με τα βίας συμπλήρωσε έξι συμμετοχές, θα έχει την ευκαιρία να βρει ξανά τον εαυτό του.

Όσο κι αν μία τέτοια κίνηση μπορεί να φαντάζει στον Καμαρά ως ένα πισωγύρισμα, ο ίδιος μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και να δώσει στον Άρη αυτό που χρειάζεται.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0