Πρόσωπα

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Από την αμφισβήτηση στην… αναγέννησή του στο Μουντιάλ! (video)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Από την αμφισβήτηση στην… αναγέννησή του στο Μουντιάλ! (video)

Οι μέτριες εμφανίσεις του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, είχαν καταστήσει υπό αμφισβήτηση την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, ωστόσο, τελικά τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Σερβίας, με την παρουσία του 26χρονου εξτρέμ ως τώρα να τον δικαιώνει απόλυτα!

Η συμμετοχή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο Μουντιάλ του Κατάρ μόνο σίγουρη δεν μπορούσε να θεωρηθεί. Η παρουσία του τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν ήταν η αναμενόμενη. Έτσι, ουδείς μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς θα τον επέλεγε στην τελική 26αδα ποδοσφαιριστών που θα εκπροσωπούσαν την ομάδα της Σερβίας στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο Σέρβος εξτρέμ του «δικεφάλου του βορρά», σε αντίθεση με την περασμένη παραγωγική του σεζόν, όπου σημείωσε 7 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, φέτος έχει κινηθεί σε… ρηχά νερά. Σε 12 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Ζίβκοβιτς έχει δημιουργήσει μόλις δύο γκολ για τους συμπαίκτες, ενώ βρήκε δίχτυα μία φορά, σημειώνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος απέναντι στο Βόλο.

Τα «φτωχά» στατιστικά, σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο ενθαρρυντικές εμφανίσεις του, κατέστησαν τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπό αμφισβήτηση. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Σέρβων, όμως, επέλεξε όχι απλώς να τον συμπεριλάβει στην αποστολή, αλλά να του δώσει και φανέλα βασικού, αφήνοντάς στα πόδια του 26χρονου ολόκληρη τη δεξιά πλευρά. Μία απόφαση που, με βάση τα αποτελέσματα, φαίνεται να τον δικαιώνει.

Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Βραζιλία, η ομάδα του Στοΐκοβιτς παρουσίασε γενικότερα μία κάτω του μετρίου εικόνα, με τον Ζίβκοβιτς να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην αναμέτρηση με το Καμερούν, ωστόσο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα κομβικός. Δημιούργησε δύο φορές τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του (Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς), οδηγώντας τη χώρα του στην απόλυτη ανατροπή και στο 3-1, ενώ η συνολική εικόνα του ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Οι ασίστ του, εν τέλει, δεν ήταν αρκετές για να πάρει τη νίκη η Σερβία, καθώς οι Καμερουνέζοι αποδείχθηκαν «πολύ σκληροί για να πεθάνουν», παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 3-3. Ο Ζίβκοβιτς έδειξε, παρ’ όλα αυτά, ότι έχει «αναγεννηθεί» με το εθνόσημο, βρίσκοντας και πάλι τον καλό του εαυτό του και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του με κάθε τρόπο, στην προσπάθειά της να πάρει της πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0