Πρόσωπα

Αμπουμπακάρ: Το super sub από το Καμερούν που... έγραψε ιστορία για όλη την Αφρική (video)

Αμπουμπακάρ: Το super sub από το Καμερούν που... έγραψε ιστορία για όλη την Αφρική (video)
Ο ορισμός «χρυσή αλλαγή» είναι ακριβώς αυτός που μπορεί να περιγράψει τον Βίνσεντ Αμπουμπακάρ.
Ένα καταπληκτικό παιχνίδι  ανάμεσα σε Καμερούν και Σερβία με το αποτέλεσμα να έρχεται ισόπαλο 3-3. Οι Σέρβοι αν και προηγήθηκαν με 3-1 στο 53΄ με γκολ του Μίτροβιτς, δεν είχα υπολογίσει στον τρομερό Βίνσεντ Αμπουμπακάρ.

Ο 30χρονος δεν ξεκίνησε βασικός, με τον Σονγκ, να τον περνάει αλλαγή στο 55' με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση. Μία αλλαγή, που έμελλε να είναι ιστορική για όλη την Αφρική.

Ο Αμπουμπακάρ στο 63' μετά από πάσα του Καστελέτο, βρέθηκε απέναντι στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Έσκαψε την μπάλα με υπέροχο τρόπο και μείωσε σε 2-3, σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης.



Τρία λεπτά μετά το γκολ του, έβγαλε ένα «έτοιμο γκολ» στον Τσούπο Μότινγκ ο οποίος σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.



Ο Βίνσεντ Αμπουμπακάρ (που είναι και τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Καμερούν πίσω από τον Ρότζερ Μίλα και τον Σάμουελ Ετό) έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που περνάει αλλαγή σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου και καταφέρνει να σκοράρει και να μοιράσει ασίστ.

Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0