Πρόσωπα

Φώτης Ιωαννίδης: Ο game changer του «τριφυλλιού» που μιλάει στα… δύσκολα (video)

Φώτης Ιωαννίδης: Ο game changer του «τριφυλλιού» που μιλάει στα… δύσκολα (video)

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τους αγωνιστικούς στόχους του Παναθηναϊκού και με τις πολλές απουσίες κομβικών παικτών στην επίθεση, ο Φώτης Ιωαννίδης εξελίσσεται σε έναν καθοριστικό παράγοντα με τα γκολ και την συμμετοχή που έχει, η οποία μπορεί στο τέλος, να κρίνει την έκβαση του πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2022 όταν ο Παναθηναϊκός δέχτηκε πρόταση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από ομάδα του MLS για τα δικαιώματα του Φώτη Ιωαννίδη, μια εξαιρετική από όλες τις παραμέτρους πρόταση, που θα πρόσφερε μια μεγάλη οικονομική… ανάσα στο «τριφύλλι».

Ωστόσο, κατηγορηματική ήταν η άρνηση του προπονητή των «πράσινων», Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αν και δεν προόριζε τον 22χρονο επιθετικό για βασικό, πάντα πίστευε ότι ο νεαρός έχει πολλές δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερος και στο μέλλον να έρθουν προτάσεις ακόμα μεγαλύτερες από αυτήν, με βάση την αγωνιστική εξέλιξη την οποία θα έχει αποκτήσει μέσω των εμφανίσεων του.

Εννιά μήνες αργότερα και με τα δεδομένα να έχουν διαφοροποιηθεί μόνο προς το καλύτερο για τον Κυπελλούχο Ελλάδας, στον οργανισμό του Παναθηναϊκού πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για την απόφαση του Σέρβου τεχνικού. Ο λόγος; Μα πολύ απλά, ο Ιωαννίδης έχει μετατραπεί στον απόλυτο game changer των «πράσινων» και στην εντυπωσιακή πορεία που διαγράφουν στο φετινό πρωτάθλημα, με 12 νίκες και μόλις ισοπαλία στα 13 παιχνίδια του πρώτου γύρου.


schedio-choris-titlo-2022-11-10t_123625.jpg

Η… αρχή της επίδρασης του, ήρθε στη κρισιμότερη περίοδο του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα αφού οι τραυματισμοί των Αϊτόρ και Παλάσιος, «αφαίρεσαν» από την ομάδα του Σέρβου τεχνικού 14 γκολ. Αριθμοί που φάνηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού το «τριφύλλι» αδυνατούσε να επιτεθεί ορθολογικά χωρίς κάποιο σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης. Έτσι, η έλευση του Ιωαννίδη πρόσθεσε ταχύτητα και πίεση ψηλά και με αυτόν τον τρόπο ήρθε και η φάση του κερδισμένου πέναλτι από τον Άβιλα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σπόραρ να το μετουσιώνει σε γκολ και να δίνει… παράταση στο αήττητο του Παναθηναϊκού.

 

Συνέχεια είχε η «έξοδος» στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, με το «τριφύλλι» να μένει για 77’ χωρίς αξιόλογη φάση και με τον Ιωαννίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό νωρίτερα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Έλληνας φορ έδωσε ξανά την λύση σκοράροντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με διπλή προσπάθεια και δίνοντας μια τεράστιας σημασίας νίκη στην ομάδα του.

 

Τέλος, στο φινάλε του πρώτου γύρου απέναντι στον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα στην επιθετική προσπάθεια, με τον Γιοβάνοβιτς να προσθέτει τον Ιωαννίδη στην εξίσωση του παιχνιδιού στο 64’ που είχε ως αποτέλεσμα να τον δικαιώσει στο 80’ «ανοίγοντας» το σκορ και απλοποιώντας τα δεδομένα για τη νίκη των πρωτοπόρων με 2-0.


Με δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει χαρίσει πολύτιμους βαθμούς στη φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού για κατάκτηση του πρωταθλήματος, δικαιώνοντας την απόφαση που είχε πάρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Φεβρουάριο του 2022…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0