Πρόσωπα

Από το Άνφιλντ στα... Γιάννενα: Πρώτο «διπλό» για τον Άλαν Πάρντιου μετά από τέσσερα χρόνια! (video)

Από το Άνφιλντ στα... Γιάννενα: Πρώτο «διπλό» για τον Άλαν Πάρντιου μετά από τέσσερα χρόνια! (video)

Ο Άρης επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», με τον Άλαν Πάρντιου να «σπάει» την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων και να πανηγυρίζει «διπλό» μετά από τέσσερα χρόνια και μία αναμέτρηση στο «Άνφιλντ»!

Σχετικά Άρθρα

Τέταρτη και… φαρμακερή εκτός έδρας αναμέτρηση για τον Άρη με τον Άλαν Πάρντιου στον πάγκο. Οι «κίτρινοι» ήταν χωρίς νίκη μακριά από τη Θεσσαλονίκη μετά το 2-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα σε Βόλο (2-0), Παναθηναϊκό (1-0) και Περιστέρι (0-0) ήρθε το πολυπόθητο «διπλό».

Μέσα από μια πειστική εμφάνιση, οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με σκορ 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και έτσι πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκης τους με τον Άγγλο στο «τιμόνι». Μάλιστα, ο Πάρντιου με αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να είναι… διπλά χαρούμενος.

Αφενός γιατί η ομάδα του παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη για δεύτερο σερί ματς και αφετέρου γιατί «έσπασε» μια προσωπική κατάρα που τον κυνηγούσε εδώ και τέσσερα χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Άλαν Πάρντιου είχε να πανηγυρίσει νίκη σε εκτός έδρας αναμέτρηση από το 2018, όντας προπονητής της Γουέστ Μπρομ. Ήταν Ιανουάριος εκείνου του έτους, όταν η «Άλμπιον» βρέθηκε στο «Άνφιλντ» για τον τέταρτο γύρο του FA Cup. Παρότι η Λίβερπουλ ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, οι «baggies» κατόρθωσαν να αποδράσουν με σκορ 3-2 και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τζέι Ροντρίγκες, ενώ στον αγώνα είχε συμμετοχή και ο Κριχόβιακ, που πέρασε για ένα τρίμηνο από την ΑΕΚ την περσινή σεζόν.

Αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που ο Πάρντιου θα έφευγε νικητής από το γήπεδο αντίπαλης ομάδας, μέχρι την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Άγγλος τεχνικός από εκείνο το ματς με τη Λίβερπουλ σε σύνολο 13 εκτός έδρας ματς με Γουέστ Μπρομ, Ντε Χάαγκ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν χαμογέλασε σε καμία.

Ναι μεν είναι μικρός ο αριθμός των αγώνων για τα τέσσερα χρόνια που έχουν περάσει, όμως ο Πάρντιου δεν κατάφερε να στεριώσει σε καμία από τις προηγούμενες ομάδες που ανέλαβε. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως σε επίπεδο πρωταθλήματος είχε μόλις μια νίκη με την κάθε μία από τις τρεις προαναφερθείσες. Προς το παρόν στον Άρη έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό του, τόσο όσον αφορά το συνολικό αριθμό νικών, όσο και τις εκτός έδρας επιτυχίες.

Πλέον μένει να δούμε αν ο Πάρντιου θα μπορέσει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της ομάδας του και μετά από τη διακοπή του Μουντιάλ

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0