Πρόσωπα

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Απόλυτα επιδραστικός στην ομάδα του Αλμέιδα και στην… αγαπημένη του OPAP Arena! (video)

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Απόλυτα επιδραστικός στην ομάδα του Αλμέιδα και στην… αγαπημένη του OPAP Arena! (video)

Η ΑΕΚ μετά από μια άσχημη τετραετία, παρουσιάζεται ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα και οφείλει πολλά στην αγωνιστική παρουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και την επιδραστικότητα που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε για τον οργανισμό της ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερο για πολλά θέματα που αφορούσαν τόσο το αγωνιστικό όσο και το εξωαγωνιστικό κομμάτι, αφού η δημιουργία της OPAP Arena προσέλκυε το ενδιαφέρον από όλους τους Ενωσίτες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η προηγούμενη αποτυχημένη τετραετία απαιτούσε στην ΑΕΚ την υλοποίηση μιας πραγματικά ανταγωνιστικής ομάδας που θα είχε σημεία αναφοράς στον πάγκο και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αφού παρατηρούνταν μεγάλη έλλειψη προσωπικοτήτων στους «κιτρινόμαυρους».

Και αν στο πάγκο ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε ολοκληρωτικά την νοοτροπία της ΑΕΚ με τις σύγχρονες ιδέες του, στο χορτάρι υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Μιγιάτ Γκτσίνοβιτς που τις εξυπηρετούν σε υψηλό βαθμό και συμβάλλουν στην αγωνιστική ανάκαμψη του «δικέφαλου». Ο Σέρβος αποκτήθηκε από την ΑΕΚ με ένα πόσο λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο και έχοντας παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό με την φανέλα του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν, φέτος δείχνει στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα του, τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο εκτελεστικό, «απαντώντας» σε όσους αμφισβητούσαν την ικανότητα του στο σκοράρισμα.
gacinovic-aek_1.jpg

Ο Αργεντίνος τεχνικός, τον τοποθετεί στην αριστερή πτέρυγα του 4-4-2 που πολλές φορές μετατρέπεται και σε 4-4-1-1, ωστόσο, ο Σέρβος μόνο εκεί δεν παραμένει αφού συγκλίνει προς τον άξονα, δημιουργώντας ανισορροπίες στην αμυντική λειτουργία του αντιπάλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γκολ που σημείωσε στην νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ όπου εκμεταλλεύτηκε την λάθος μεταβίβαση του Κουλιεράκη, διέσχισε αρκετά μέτρα συγκλίνοντας  προς τα μέσα και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Ελιάσον, εκτελώντας τον Κοτάρσκι εντός περιοχής.

 

Μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση είναι το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον ΟΦΗ και την νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 3-0 καθώς ο Γκατσίνοβιτς αντιλήφθηκε την απουσία του Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή, βρέθηκε σε αυτή και με υπέροχο πλασέ έπειτα από ασίστ του Πέτρου Μάνταλου, «διπλασίασε» τα γκολ της Ένωσης.

Επίσης, αξίζει να αναφερθούμε στην εκπληκτική σχέση που έχει δημιουργήσει με την OPAP Arena από το πρώτο παιχνίδι έως και σήμερα όπου μεγαλουργεί σε αυτό. Ο 27χρονος πέτυχε το ιστορικό πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ με μια μοναδική εκτέλεση απέναντι στον Ιωνικό, γράφοντας το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου.

 

Επιπλέον, και τα τέσσερα γκολ που έχει σημείωσε την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι στο νεόκτιστο στάδιο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ (9/11) κοινοποίησε μια φωτογραφία στο Instagram όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο;».

Άξιοι αναφοράς είναι και οι αριθμοί του έως τώρα, καθώς σε 12 συμμετοχές αριθμεί τέσσερα γκολ, δύο ασίστ και ισάριθμα κερδισμένα πέναλτι που μετουσιώθηκαν σε γκολ από τους Λιβάι Γκαρσία και Νορντίν Άμραμπατ στις αναμετρήσεις με Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. «Απειλεί» τακτικά με 2.6 σουτ ανά παιχνίδι, ενώ ο μέσος όρος του σε επαφές με την μπάλα ανά ματς ανέρχεται στις 46.4. Περνά τουλάχιστον δύο πάσες-κλειδιά ανά παιχνίδι ενώ έχει 79% ποσοστό ακρίβειας στις μεταβιβάσεις. Στις κατηγορίες 1v1 έχει 45% κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος, κερδίζοντας κατά μέσο όρο 1.5 φάουλ ανά παιχνίδι. «Γεμάτα» νούμερα που αντικατοπτρίζουν την συμβολή του Σέρβου άσου.

Στην προσπάθεια διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος, ο Ματίας Αλμέιδα ποντάρει πολλά στην ποιότητα και την προσωπικότητα που διαθέτει ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς,  βγάζοντας τον έως τώρα ασπροπρόσωπο, με όλα τα στοιχεία να συνηγορούν ότι η απόδοση του Σέρβου δεν έχει πιάσει ακόμα «ταβάνι»...  

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0