Πρόσωπα

Κρις Κόλμαν – Άλαν Πάρντιου: Βρέθηκαν στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια, σε 4η διαφορετική διοργάνωση!

Κρις Κόλμαν – Άλαν Πάρντιου: Βρέθηκαν στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια, σε 4η διαφορετική διοργάνωση!
Μπορεί ο Ατρόμητος με τον Άρη να έμειναν στην ισοπαλία, δίχως γκολ στο Περιστέρι, στην 11η αγωνιστική της SuperLeague, όμως για τους προπονητές τους, τον Κρις Κόλμαν και τον Άλαν Πάρντιου, το ματς είχε ιδιαίτερη σημασία. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, σε τέσσερις πλέον διαφορετικές διοργανώσεις και η 2η περίπτωση που δεν υπάρχει νικητής, είναι πλέον γεγονός, με τον προπονητή των Θεσσαλονικιών να υπερέχει.

Αν μας έλεγε κανείς πριν από μία διετία πως θα έχουμε στην Ελλάδα ως προπονητές τον Κρις Κόλμαν και τον Άλαν Πάρντιου, πολύ δύσκολα θα το πιστεύαμε. Ο λόγος; Διότι ο πρώτος είναι αυτός που οδήγησε την Ουαλία στην πιο ιστορική της πορεία σε κορυφαία διοργάνωση σε ολόκληρη την ιστορία της. Στα ημιτελικά του EURO, παρότι είχε ξεκινήσει ιδιαίτερα άσχημα την θητεία του.

Όσον αφορά τον δεύτερον… Μόνο ο Άλαν Πάρντιου μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τι κάνει την δεδομένη χρονική στιγμή ο Έντι Χάου στη Νιούκαστλ, καθώς η τελευταία φορά που οι «καρακάξες» ξεκίνησαν αγωνιστική στην 4η θέση, ήταν υπό τις οδηγίες του, το 2012Γουίγκαν – Νιούκαστλ 4-0, υποχώρηση στην πεντάδα και εν τέλει κατάληψη της εν λόγω θέσης, ώστε να έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι και να συναντήσει τον Ατρόμητο!

Πλέον όμως, με τα δεδομένα να είναι διαφορετικά, οι δύο προπονητές συναντήθηκαν με… ελληνικό φόντο. Στην SuperLeague και παρότι πολλοί δεν το γνωρίζουν, είναι η 6η συνάντησή τους. Μόλις 8 προπονητές έχουν τεθεί αντιμέτωποι με τον Κόλμαν σε περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Αρσέν Βενγκέρ.

Ως στιγμής, μετρούσε 3 νίκες ο Πάρντιου, μία ο Κρις Κόλμαν και μία ισοπαλία χωρίς γκολ. Πλέον, το σκηνικό επαναλήφθηκε, με το 0-0 του Ατρομήτου με τον Άρη, με το πρωτάθλημα της χώρας μας να αποτελεί την 4η διαφορετική διοργάνωση που συναντιούνται.

Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο του 2004, στο FACup, με τον Κόλμαν να καθοδηγεί τη Φούλαμ σε μεγάλη πρόκριση έναντι της Γουέστ Χαμ, δίχως να δεχθεί καν γκολ σε 180 λεπτά.

Ακολούθησε η αναμέτρησή τους για την PremierLeague, όταν ο Πάρντιου πήρε εκδίκηση ένα χρόνο αργότερα, με «διπλό» στο Κρέιβεν Κότατζ, για να έρθει η νίκη και στη ρεβάνς, τον Ιανουάριο του 2006, και πάλι με 2-1, στο Λονδίνο.

Η 3η συνεχόμενη νίκη του Πάρντιου επί του Κόλμαν, ήρθε το 2008, όταν αυτός καθοδηγούσε την Τσάρλτον και ο Κόλμαν την Κόβεντρι. Τελικό σκορ… 4-1! Από εκεί και πέρα, πέρασαν 14 χρόνια για να βρεθούν. Και πλέον, η επιστροφή τους είναι γεγονός, με την 6η τους συνάντηση να έχει άρωμα… Ελλάδας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0