Πρόσωπα

Τάσος Μπακασέτας: Ηγείται της Τραμπζονσπόρ σε Τουρκία και Ευρώπη «πιάνοντας» ήδη τους περσινούς αριθμούς! (video)

Τάσος Μπακασέτας: Ηγείται της Τραμπζονσπόρ σε Τουρκία και Ευρώπη «πιάνοντας» ήδη τους περσινούς αριθμούς! (video)

Το γκολ του Τάσου Μπακασέτα έκρινε την αναμέτρηση της Τραμπζονσπόρ με την Φερεντσβάρος για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και το BN Sports αναλύει τα εντυπωσιακά πεπραγμένα του Έλληνα διεθνή στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Η περσινή αγωνιστική περίοδος για τον Τάσο Μπακασέτα δεν χωράει αμφιβολία ότι εξελίχθηκε σε «ονειρική» τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο κυρίως σε συλλογικό αφού ήταν βασικό «γρανάζι» της Τραμπζονσπόρ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας μετά από 38 ολόκληρα χρόνια.

Εύκολα αναρωτιέται κανείς πόσο καλύτερα μπορεί να πάει η επόμενη σεζόν για έναν ποδοσφαιριστή μετά το περσινό τεράστιο κατόρθωμα, με τον Έλληνα επιτελικό μέσο να «απαντάει» στο γήπεδο με εντυπωσιακή αγωνιστική εικόνα και αριθμούς που αν και βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου έχουν… ακουμπήσει ήδη τους περσινούς.

Συγκεκριμένα, τη περσινή χρονιά σε 38 παιχνίδια μέτρησε 9 γκολ και 4 ασίστ ενώ φέτος Μπακασέτας σε 19 αναμετρήσεις αριθμεί 8 τέρματα και επτά πάσες που οδήγησαν σε γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί, βοηθώντας την ομάδα της Τραπεζούντας να βρίσκεται σε απόσταση πέντε πόντων από την πρωτοπόρο, Φενέρμπαχτσε ενώ ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε για την ευρωπαϊκή του συνεισφορά την φετινή σεζόν.

 

Στόχος του Μπακασέτα και των συμπαικτών του, ήταν να πετύχουν πράγματα και εκτός συνόρων με τον Τουρκικό σύλλογο αφού την περσινή χρονιά στάθηκαν άτυχοι στα play-off του Conference League όπου αντιμετώπισαν την πιο έτοιμη αγωνιστικά, Ρόμα. Φέτος, ο αποκλεισμός από την Κοπεγχάγη από το Champions League εξασφάλισε σίγουρη παρουσία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο Έλληνας άσος ανέλαβε… δράση.

Με τα τρία γκολ και τις ισάριθμες ασίστ βοήθησε την ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτσί να φτάσει τους εννιά βαθμούς στον όμιλο που την οδήγησαν στην 3η θέση και την πρόκριση στα play-off του Conference League ενώ σε ατομικό επίπεδο, ο αρχηγός της Εθνικής βρίσκεται δεύτερος στις λίστες του Europa League σε γκολ και ασίστ. Επίσης, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Πανιωνίου έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα γκολ και στα έξι παιχνίδια του ομίλου. Απλά εντυπωσιακός.

 

 

Σε ηλικία των 29 ετών και έχοντας αποκτήσει την ποδοσφαιρική ωρίμανσή σε ένα μέρος που του εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στις ικανότητες του, ο Τάσος Μπακασέτας συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα της επικαιρότητας με τα κατορθώματα του, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ότι η φυγή του Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό, μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0