Πρόσωπα

Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι που θύμισε... Άλισον στον Βόλο και ο Παλάσιος, ο ειδικός των εκτός έδρας αποστολών! (video)

Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι που θύμισε... Άλισον στον Βόλο και ο Παλάσιος, ο ειδικός των εκτός έδρας αποστολών! (video)
Η ιστορική 10η νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα είχε την «υπογραφή» του Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος έχει γίνει ο άνθρωπος των εκτός έδρας αγώνων για το «τριφύλλι». Σαν άλλος... Άλισον όμως, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έπαιξε μεγάλο ρόλο στο δεύτερο γκολ του «Τούκου», το οποίο έθεσε τις γερές βάσεις για τον «πράσινο» θρίαμβο!
Σχετικά Άρθρα

Ένας Παναθηναϊκός να τον… πιεις στο ποτήρι εμφανίστηκε και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τους «πράσινους» να γράφουν ιστορία πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους (10/10 νίκες). Για να φτάσουν όμως σε αυτό το θρίαμβο (5-1) και να χαροποιήσουν τους φίλους της ομάδας που έκαναν την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας να μοιάζει με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έπρεπε να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του Βόλου και το πέτυχαν με γνώριμους και μη, πρωταγωνιστές.

Ο Μπρινιόλι που ξέρει να συνεισφέρει και στο επιθετικό σκέλος

Από την περασμένη σεζόν που πάτησε το πόδι του στα μέρη μας, έδειξε πως πρόκειται για έναν πολύ ικανό τερματοφύλακα κρατώντας την εστία του ανέπαφη σε 17 από τα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Με τον ίδιο και καλύτερο ρυθμό έχει ξεκινήσει και την τρέχουσα περίοδο αφού το πέναλτι του Νοκέρ ήταν μόλις η τρίτη φορά που μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του τη φετινή σεζόν. Παρόλα αυτά, στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού φανέρωσε και μία άλλη αρετή που μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (29/10), δεν είχε βάλει στη στατιστική του εδώ και 11μιση χρόνια επαγγελματικής καριέρας.


Στο 44’ της αναμέτρησης και ενώ ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 1-0, γέμισε προς την αντίπαλη περιοχή σημαδεύοντας τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός «κατέβασε» τη μπάλα στην κίνηση και με ένα σκαστό σουτ αιφνιδίασε τον Κλέιμαν για να δώσει διπλό προβάδισμα στους «πρασίνους». Αυτή ήταν και η πρώτη ασίστ του επαγγελματικού του βίου, θυμίζοντας κάτι από Άλισον και τη μεταβίβασή του στον Σαλάχ προ δύο εβδομάδων στο Άνφιλντ, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση οφείλει πολλά στον εκτελεστή Παλάσιος για την οξυδέρκειά του.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνεισφέρει ενεργά στο επιθετικό κομμάτι. Πριν από σχεδόν μία πενταετία και αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μπενεβέντο στη Serie A, σόκαρε τη Μίλαν σκοράροντας με το κεφάλι στο 90+5 και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο σύλλογο της Καμπανίας.

Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο άνθρωπος των εκτός έδρας αποστολών

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της περσινής σεζόν συνεχίζει και φέτος να σκοράρει «κατά ριπάς» και παράλληλα «ταΐζει» την παράδοση που έχει χτίσει με τα γκολ του μακριά από τη Λεωφόρο.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, κόντρα στον Βόλο, σημείωσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό «ντοπίετα», μετά από εκείνη στην περσινή νίκη επί του Ατρομήτου (2-0). Έτσι, έφτασε τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και τα 17 συνολικά με την πράσινη φανέλα.


Το αξιοσήμειωτο στην περίπτωση του Αργεντίνου όμως είναι ότι από αυτά τα 17 γκολ, τα 13 τα έχει πετύχει εκτός έδρας και τα περισσότερα από αυτά ήταν καθοριστικά ώστε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε νίκες.

Φέτος και τα τέσσερα γκολ που έχει σημειώσει ήταν από τη θέση του... φιλοξενούμενου, απέναντι σε ΟΦΗ, Λαμία και Βόλο, όλα στην επαρχία και όλα «άνοιξαν» δρόμο νίκης για τους «πράσινους».

Στα παιχνίδια μακριά από τη Λεωφόρο, το «τριφύλλι» έδειξε πέρυσι ότι δυσκολευόταν αρκετά, έχοντας ρεκόρ τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και οκτώ ήττες. Ο Παλάσιος φέτος όμως προσδίδει σιγουριά με τις επιδόσεις του και δείχνει να... αφηνιάζει κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται μακριά από το «σπίτι» του! Κάτι που φυσικά έχει ανάγκη η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με τον «Τούκου» να έχει μεταμορφωθεί στον άνθρωπο των εκτός έδρας αποστολών!

 

Αναλυτικά τα γκολ του Παλάσιος με την φανέλα του Παναθηναϊκού:

2021/22

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1 (56’ πεν. Παλάσιος)

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0 (75’ Παλάσιος)

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0 (14’ Παλάσιος)

Βόλος – Παναθηναϊκός 3-1 (90+3’ πεν. Παλάσιος)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 3-2 (42’ Παλάσιος)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1 (6’ Παλάσιος)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 0-1 (81’ Παλάσιος)

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3 (13’ πεν. Παλάσιος)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0 (18’ Παλάσιος)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 (75’, 77’ Παλάσιος)

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2 (58’ Παλάσιος)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2 (10’ Παλάσιος)

2022/23

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2 (16’ Παλάσιος)

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2 (23’ Παλάσιος)

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5 (39’, 44’ Παλάσιος)

 

Μάνος Φυρογένης, Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0