Πρόσωπα

Χάμες Ροντρίγκες: Όταν σκοράρει δεν χάνει, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η εξαίρεση! (video)

Χάμες Ροντρίγκες: Όταν σκοράρει δεν χάνει, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η εξαίρεση! (video)

Ο Χάμες Ροντρίγκες «άνοιξε λογαριασμό» στο ελληνικό πρωτάθλημα με το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (17/10, 1-2) για την 8η αγωνιστική της Super League. Αυτό ήταν το 116ο γκολ στην καριέρα του Κολομβιανού σε συλλογικό επίπεδο, ενώ αυτή ήταν μόλις η έκτη του ήττα σε ματς που έχει σκοράρει!

Όταν ο Χάμες Ροντρίγκες σκοράρει, η ομάδα του κερδίζει. Τουλάχιστον αυτό λέει ο κανόνας. Αλλά όπως όλοι οι κανόνες, έτσι και αυτός έχει τις εξαιρέσεις του. Ο Κολομβιανός πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τον Ολυμπιακό, στην ήττα των «ερυθρολεύκων» από τον ΠΑΟΚ με 1-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με τον τρόπο αυτό «άνοιξε λογαριασμό» επί ελληνικού εδάφους, χωρίς όμως αυτό να συνδυαστεί με νίκη της ομάδας του. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 116 γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, αυτή ήταν μόλις η έκτη φορά που φεύγει ως ηττημένος από ματς που έχει σκοράρει!

Ποιες ήταν οι υπόλοιπες πέντε; Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, ήταν στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League το 2011, όταν αγωνιζόταν στην Πόρτο. Είχε δώσει, τότε, το προβάδισμα στην ομάδα του κόντρα στη Ζενίτ στη Ρωσία, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στην ανατροπή και κέρδισαν τελικά με 3-1.

Η επόμενη ήττα ήρθε με τη φανέλα της Μονακό το 2013, στην εντός έδρας αναμέτρηση για τη Ligue 1 με αντίπαλο τη Βαλενσιέν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 0-2, για να έρθει ο Χάμες στο 84’ να μειώσει για τους Μονεγάσκους, που δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Στη La Liga με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχασε σε δύο παιχνίδια έχοντας χριστεί σκόρερ, με το ίδιο σκορ μάλιστα. Η αρχή έγινε στο εκτός έδρας ματς με τη Σεβίλλη το 2015, όταν η «βασίλισσα» ηττήθηκε με 3-2, για να έρθει η ήττα από την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το 2017 με το ίδιο σκορ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε σημειώσει γκολ, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μαρσέλο!



Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα και δεν κατάφερε να φύγει έστω και με το βαθμό της ισοπαλίας ήταν στο Κατάρ με την Αλ Ραγιάν. Στο τελευταίο παιχνίδι, μάλιστα, που σκόραρε, πριν από το γκολ του με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για αγώνα που διεξήχθη το Φεβρουάριο του 2022 και έληξε με σκορ 3-2 υπέρ της Αλ Γκαράφα.


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0