Πρόσωπα

Γιουσουφά Μουκοκό: Νεαρότερος σκόρερ στην Bundesliga, νεαρότερος και στα «Klassiker»! (video)

Γιουσουφά Μουκοκό: Νεαρότερος σκόρερ στην Bundesliga, νεαρότερος και στα «Klassiker»! (video)
Τα «φώτα» στράφηκαν προς τον Μοντέστ που ολοκλήρωσε την επιστροφή της Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (08/10, 2-2). Ο Γιουσουφά Μουκοκό, όμως, ήταν αυτός που «έγραψε» ιστορία.
Το έπος της Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ολοκληρώθηκε. Ό,τι έμοιαζε αδύνατο στο 53ο λεπτό, μετά το 2-0 υπέρ των Βαυαρών από την «οβίδα» του Σανέ, άλλαξε μέσα σε είκοσι λεπτά.

Ο Μοντέστ έδωσε το «φιλί της ζωής» στην ομάδα του, με ένα «buzzer beater» στο 90+5', με τον Γιουσουφά Μουκοκό, να έχει «στρώσει» το έδαφος στο 74ο λεπτό, μειώνοντας. Προφανώς, πρόκειται για ένα ματς που θα «γραφτεί» στην ιστορία.

Οι Βεστφαλοί απέφυγαν την ήττα την ύστατη στιγμή, γλιτώνοντας ένα τέταρτο σερί «διπλό», σε εντός έδρας αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και παράλληλα, σταμάτησαν το σερί των οκτώ ηττών, ανεξαρτήτως διοργανώσεως. Δεν είναι, όμως, οι μόνοι λόγοι για τους οποίους ο Γιουσουφά Μουκοκό θα «μνημονεύεται»!

Ο Γερμανός φορ με «ρίζες» από το Καμερούν, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ σε «Klassiker» (17 ετών και 322 ημερών), αφήνοντας στη 2η θέση τον Λαρς Ρίκεν, που το είχε καταφέρει σε ηλικία 18 ετών και 286 ημερών, εν έτει 1995!

Άλλη μία κορυφή, άλλο ένα ρεκόρ άμεσα συνδεδεμένο με το νεαρό της ηλικίας του για τον Μουκοκό. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τον νεαρότερο σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga, με το παρθενικό του γκολ να το πετυχαίνει στα 16 του χρόνια (και 28 ημέρες)!

Δύο κορυφές, που το διάστημα το οποίο χρειάστηκε να μεσολαβήσει, έως ότου «σπάσουν», αποδεικνύει πως ήταν... απάτητες, μέχρι να παρουσιαστεί το φαινόμενο που ακούει στο όνομα, Γιουσουφά Μουκοκό. Κι όπως γίνεται αντιληπτό, είναι μόνο η αρχή.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0