Πρόσωπα

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο Έλληνας «κέρβερος» σταμάτησε σε 90 λεπτά τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ και έκανε την Ευρώπη να «παραμιλάει»! (video)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο Έλληνας «κέρβερος» σταμάτησε σε 90 λεπτά τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ και έκανε την Ευρώπη να «παραμιλάει»! (video)
Μία καταπληκτική εμφάνιση. Μία απόδειξη πως δεν συμπεριλαμβάνεται τυχαία στους κορυφαίους γκολκίπερ του ChampionsLeague. Αυτός είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος αποτελεί τον βασικό λόγο που η Μπενφίκα δεν ηττήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της, σε ένα βράδυ που ο Έλληνας τερματοφύλακας, θύμισε το… Άνφιλντ και το περσινό 3-3 στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό!
Έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια από το καλοκαίρι του 2018. Τότε δηλαδή που ο Παναθηναϊκός πούλησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στη Μπενφίκα, έναντι δύο εκατομμυρίων και ο Έλληνας τερματοφύλακας κλήθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, να επιχειρήσει να κάνει το βήμα παραπάνω. 

Οι «αετοί» αγωνίζονταν στο ChampionsLeague, ο Βλαχοδήμος αγωνίστηκε σε όλα τα ματς των ομίλων και καθιερώθηκε πάρα πολύ γρήγορα στο αρχικό σχήμα του τότε προπονητή του συλλόγου, Ρουί Βιτόρια

Επρόκειτο για τη σεζόν που η Μπενφίκα τέθηκε αντιμέτωπη και με την ΑΕΚ, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τους Πορτογάλους να κερδίζουν και στις δύο περιπτώσεις την ελληνική ομάδα και τον Οδυσσέα να βλέπει την εστία του να παραβιάζεται μόλις σε δύο περιπτώσεις, έχοντας κάνει και μία πολύ σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Κλωναρίδη, που θα σηματοδοτούσε την ολική ανατροπή στο ΟΑΚΑ


Τα χρόνια περνούν, ο Βλαχοδήμος δείχνει να ωριμάζει σεζόν με τη σεζόν, παίρνει όλο και περισσότερα παιχνίδια και οι σειρήνες ξεκινούν να ηχούν γύρω από το όνομά του. Ακούγεται για συλλόγους της PremierLeague, ακούγεται για τον Άγιαξ, έντονα τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, αλλά ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Μένει στη Μπενφίκα και αποδεικνύει έμπρακτα, για ποιον λόγο είναι περιζήτητος.

Η απάντηση είναι… «Για βραδιές όπως η προηγούμενη». Αυτή δηλαδή απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην 3η αγωνιστική των ομίλων του ChampionsLeague. Εκεί που η Μπενφίκα υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Γαλλίας, η οποία βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας και τον Λιονέλ Μέσι σε φόρμα.

Εν τέλει, μόνο αυτός μπόρεσε να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος πιθανώς και να πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Ήταν απίθανος, προέβη σε έξι αποκρούσεις και έκανε τη στιγμή της βραδιάς, να μην είναι το απίθανο γκολ του Μέσι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο στέρησε από τον Κίλιαν Εμπαπέ το τέρμα της νίκης, με τον Έλληνα να «πετά» στο «γάμα» της εστίας. 

Το ακόμη καλύτερο νέο της υπόθεσης, είναι πως τέτοιου είδους εμφανίσεις, δεν είναι σπάνιες από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Το αντίθετο μάλιστα. Μία ματιά στο Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3, πέρυσι, αρκεί, με τον Έλληνα να έχει δεχθεί τρία γκολ, αλλά την ομάδα του να φεύγει με βαθμό από την Αγγλία εξαιτίας του.


Νωρίτερα, υπάρχει και το Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0, σε ένα ματς που θα ήταν διαφορετικό αν ο Βλαχοδήμος δεν είχε λειτουργήσει ολόσωστα στο ξεκίνημα της συνάντησης. 

Συνεπώς, ναι, τέτοιες βραδιές φτιάχνουν την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Την αλλάζουν, προσθέτουν κάτι και… αφαιρούν πολύ πιο εύκολα, κάθε ένσταση ως προς την απόκτησή του. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αυτό, το κέρδισε με την αξία του. Ο Λιονέλ Μέσι, ο Κίλιαν Εμπαπέ και ο Νεϊμάρ, το γνωρίζουν καλύτερα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0