Πρόσωπα

Πρεμιέρα εκτός Ισπανίας; Σίγουρη νίκη για τον Μίτσελ! (video)

Πρεμιέρα εκτός Ισπανίας; Σίγουρη νίκη για τον Μίτσελ! (video)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου (02/10, 2-0) και απέδειξε πως οι πρεμιέρες «πηγαίνουν» πολύ στον Μίτσελ. Αρκεί να βρίσκεται εκτός των συνόρων της χώρας του!

Ντεμπούτο με το.. δεξί για τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Σαν την πρώτη φορά. Με επιθετικό σχήμα, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Και τα κατάφερε!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 2-0 (02/10) του Ατρομήτου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον Μπακαμπού να δικαιώνει τον Ισπανό προπονητή που τον επέλεξε στο αρχικό σχήμα και να δίνει συνέχεια, στο σερί που «τρέχει» ο Μίτσελ μακριά από τη χώρα του!



Η επταετία που «έζησε» μακριά από την Ελλάδα δεν ήταν εύκολη. Όπως εύκολο δεν ήταν σχεδόν κανένα ντεμπούτο σε πάγκο ομάδας της Ισπανίας. Τόσο πριν, όσο και μετά την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, οι πρεμιέρες στην Ιβηρική χώρα δεν του πήγαιναν.

Με την Καστίγια το 2006 έφερε ισοπαλία. Με τη Χετάφε (2009) και τη Σεβίλλη (2012) ηττήθηκε. Ακριβώς ό,τι συνέβη και με τη Μάλαγα (2017), αλλά και τη Χετάφε στη δεύτερη θητεία του σε αυτήν (2021).

Η μόνη φορά που «γεύτηκε» τρίποντο με την πρώτη, ήταν στις 28 Αυγούστου του 2005, ως προπονητής της Ράγιο Βαγεκάνο, με την ομάδα να βρίσκεται στην 3η κατηγορία της Ισπανίας. Εν ολίγοις, ένα ματς στα έξι! Αντιθέτως, εκτός Ισπανίας έχει το απόλυτο!

Η πρώτη φορά που έκατσε σε πάγκο ομάδας εκτός των συνόρων της χώρας του, ήταν για χάρη του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ξεκίνησε νικώντας εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης (1-0).



Εν έτει 2015, το ντεμπούτο του στη Μαρσέιγ ήταν άκρως εντυπωσιακό, αφού συνοδεύτηκε από μία επιβλητική «εξάρα» στην Τρουά, ενώ στο Μεξικό, η δική του Πούμας νίκησε με σκορ 2-0 τη Σαν Λουίς τον Ιούλιο του 2019.

Εν τέλει, η παράδοση δεν «έσπασε» ούτε στη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη «βοήθεια» του Μπακαμπού έκανε το 4/4 και έγινε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Αν η ψυχολογία αλλάξει, όλα τα άλλα μπορούν να ακολουθήσουν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0