Πρόσωπα

Σαλβατόρε Φότι: Ο άνθρωπος πίσω από τις… τιμωρίες του Μουρίνιο και το αήττητο σερί του!

Σαλβατόρε Φότι: Ο άνθρωπος πίσω από τις… τιμωρίες του Μουρίνιο και το αήττητο σερί του!

Ποιο είναι το πρόσωπο που έχει αντικαταστήσει το «δεξί» χέρι (Ζοάο Σακραμέντο) του Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρόμα και το εντυπωσιακό σερί του ως… προπονητής των «τζιαλορόσι».

Το βράδυ του Σαββάτου (01/10) η Ρόμα κατάφερε να αποδράσει από το Τζουζέπε Μεάτσα με ένα… τρελό τρίποντο (2-1) που προήλθε από ανατροπή χάρη στα γκολ των Ντιμπάλα και Σμόλινγκ στο δεύτερο μέρος. 

Παρά την απουσία του «Special One», λόγω τιμωρίας για επίθεση στον διαιτητή στο προηγούμενο ματς ενάντια στην Αταλάντα, στον πάγκο κάθισε ο 34χρονος βοηθός του, Σαλβατόρε Φότι, ο οποίος για τρίτη φορά που αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τη νίκη.
IMG_4498.JPG

Τα τρία παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο της Ρόμα ως προπονητής της:

1/10/2022 Ίντερ – Ρόμα 1-2 

5/3/2022 Ρόμα - Αταλάντα 1-0 

27/2/2022 Σπέτσια – Ρόμα 0-1 

Ποιος είναι όμως ο Φότι και πως η ζωή στη Ρόμα στη μετά-Σακραμέντο εποχή πηγαίνει βάσει σχεδίων; Ο Ιταλός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως επιθετικός στην Σαμπντόρια το 2005. Στην ομάδα της Γένοβας έμεινε μέχρι το 2012 σημειώνοντας δύο γκολ σε 19 εμφανίσεις, μιας και τα περισσότερα από αυτά τα επτά χρόνια μετακινούταν ως δανεικός σε ομάδες όπως τις Βιτσένζα, Μεσίνα, Τρεβίσο, Έμπολι, Μπρέσια και Πιατσένζα. 
salvatore-foti-sampdoria-1629813426-69639.jpg
Τη σεζόν 2014/15 αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια του και χάρη στον Μάρκο Τζιαμπάολο του παρουσιάζεται η ευκαιρία να γίνει μέλος του τεχνικού team της Σαμπντόρια το 2016 και λίγο αργότερα στη Μίλαν. 

Το ταξίδι του στη Ρόμα ξεκίνησε τη 1η Ιανουαρίου του 2022, μετά τη διακοπή της σχέσης του Ζοάο Σακραμέντο με την ομάδα. Όταν εντάχθηκε στο επιτελείο του Ζοζέ Μουρίνιο ως βοηθός προπονητή. Οι περιπέτειές του με την ομάδα της Ρώμης είναι σίγουρα μοναδικές, καθώς όχι μόνο βρίσκεται στο πλευρό ενός σπουδαίου και καταξιωμένου προπονητή, αλλά παράλληλα έχει κατακτήσει το UEFA Europa Conference League και έχει… καλύψει το κενό του Πορτογάλου τεχνικού και τις τρεις φορές που χρειάστηκε!
image_22.jpg
Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0