Πρόσωπα

Στίβεν Ντέιβις: Ο ρέκορντμαν της Βόρειας Ιρλανδίας, No.1 κίνδυνος για Πογέτ και... Ελλάδα! (video)

Στίβεν Ντέιβις: Ο ρέκορντμαν της Βόρειας Ιρλανδίας, No.1 κίνδυνος για Πογέτ και... Ελλάδα! (video)
Η Ελλάδα ρίχνει «αυλαία» στο Nations League κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία (27/09, 21:45) κι αν θέλει να δώσει ανάλογο φινάλε της έως τώρα πορείας της στη διοργάνωση, οφείλει να προσέξει τον άνθρωπο που ξεχώρισε ο Γκουστάβο Πογέτ: Στίβεν Ντέιβις!
Σχετικά Άρθρα
Το «όριο» των 100 εμφανίσεων με το εθνόσημο στο στήθος δεν είναι απλή υπόθεση. Στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, μόλις πέντε ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να το «σπάσουν»: οι Καραγκούνης (128), Ζαγοράκης (120), Κατσουράνης (116), Τοροσίδης (101) και Μπασινάς (100). Στην πλευρά του αποψινού αντιπάλου (27/09, 21:45) του εθνικού μας συγκροτήματος, της Βόρειας Ιρλανδίας, μόλις τρεις, αλλά ο πρώτος στη σχετική λίστα, πάρα τα 37 του χρόνια, συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο λόγος για τον Στίβεν Ντέιβις, κεντρικό μέσο της Ρέιντζερς και αρχηγό της Βόρειας Ιρλανδίας, που με 128 συμμετοχές έχει εξασφαλίσει ήδη μία θέση στο «Πάνθεον» του ποδοσφαίρου της χώρας του και τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. Κάτι που φάνηκε κι από τα λόγια του ομοσπονδιακού μας προπονητή, Γκουστάβο Πογέτ, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που καταλαβαίνει τον ρυθμό και πότε πρέπει να πιέζει. Έχει τεράστιο σεβασμό. Δεν έχουμε τέτοιο παίκτη εμείς με τόσες συμμετοχές και χαίρομαι που βλέπω τέτοιους ποδοσφαιριστές», ανέφερε χαρακτηριστικά και καθώς φαίνεται, ο Ντέιβις δεν έχει καμία διάθεση να... επαναπαυτεί στον αριθμό 128!

Steven Davis in Northern Ireland squad despite speculation over retirement  | The Independent


195' χαμένα σε έναν χρόνο

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1985, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της χώρας του το 2005 και από τότε αποτελεί έναν... άγρυπνο φρουρό. Τι κι αν βαδίζει ολοταχώς για τα 38 του χρόνια;

Σε 1170 αγωνιστικά λεπτά της Βόρειας Ιρλανδίας από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως σήμερα, έχασε μόλις τα 195, ενώ στα τελευταία πέντε ματς του Nations League, απουσίασε μόνο για 13 λεπτά από το «χορτάρι».

Η προχωρημένη ηλικία του είναι απλώς ένας αριθμός και η Ελλάδα πρέπει να έχει τα «φώτα» της στραμμένα -και- πάνω του. Άλλωστε, είναι παλιός... γνώριμος.

Steven Davis: Mauricio Pochettino says Northern Ireland star was his Andres  Iniesta | Football News | Sky Sports


Η μία doppietta στις... τρεις κόντρα στην Ελλάδα!

Σε 128 εμφανίσεις με το εθνόσημο μπορεί να έχει σκοράρει 12 φόρες, αλλά μόνο σε μία περίπτωση κατάφερε να βρει δίχτυα δύο φορές στο ίδιο ματς. Σωστά μαντέψατε, κόντρα στην Ελλάδα! Ακόμα και αν συμπεριληφθούν τα γκολ του σε συλλογικό επίπεδο, ήταν μόλις η τρίτη φορά που έπραξε κάτι ανάλογο.

Στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2016, η Βόρεια Ιρλανδία «φιλοξένησε» το εθνικό μας συγκρότημα στο Μπέλφαστ και την υποχρέωσε σε ήττα με 3-1.

Ο Ντέιβις άνοιξε τον δρόμο με μία κοντινή προβολή και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με μία κεφαλιά από τα όρια της μεγάλης περιοχής!



Καριέρα χαρισμένη σε δύο φανέλες

Η πορεία του στα γήπεδα ξεκινά από πολύ νωρίς. Μόλις στα 16 του χρόνια, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Άστον Βίλα. Από εκεί και πέρα, η καριέρα του είναι δοσμένη σε Σαουθάμπτον και Ρέιντζερς, με επτά χρόνια προσφοράς σε κάθε μία. Αν κάπου έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα είναι στη δεύτερη.

«Παρών» σε 34 Old Firm -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- νικητής στα 17 και με 352 παρουσίες με τη φανέλα της Ρέιντζερς, αποτελεί τον 3ο στη σχετική λίστα της ιστορίας του συλλόγου. Αριθμός που δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση αν αυξηθεί κι άλλο ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, μιας και ήδη έχει αγωνιστεί στα τέσσερα ματς από τα οκτώ του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Τι κι αν βρίσκεται 96 ημέρες μακριά από τα 38α γενεθλιά του; Έχει αποδείξει πως είναι βιονικός.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0