Πρόσωπα

Ο Μίτσελ επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να «διαγράψει» την επταετία του μακριά από την Ελλάδα (video)

Ο Μίτσελ επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να «διαγράψει» την επταετία του μακριά από την Ελλάδα (video)

Ο Μίτσελ επέστρεψε στον Ολυμπιακό, τη μόνη ομάδα που κατάφερε να οδηγήσει σε τίτλους στην καριέρα του, αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Η επταετία μακριά από τους «ερυθρολεύκους», όμως, δεν ήταν εύκολη και το πρώτο του μέλημα, μάλλον είναι να τη... διαγράψει, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στο 2014, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Πειραιώτες.

Σχετικά Άρθρα
Ο κύβος «ερρίφθη». Ο Μίτσελ είναι ο άνθρωπος που καλείται να βγάλει τον Ολυμπιακό από το αγωνιστικό «αδιέξοδο» και να τον οδηγήσει σε παρόμοια μονοπάτια, με αυτά της πρώτης του θητείας στην Ελλάδα.

Από την ημέρα που τήν άφησε, στις 6 Ιανουαρίου του 2015, άλλαξαν πολλά. Τόσο για τον Ολυμπιακό, αφού θα βρει έναν σύλλογο διαφορετικά στελεχωμένο σε επίπεδο παικτών, αλλά και τεχνικού τιμ, όσο και για τον ίδιο!

Η επταετία μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο, μόνο εύκολη δεν ήταν.

Το εγχείρημα της Μαρσέιγ

Περίπου έξι μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ μετέβη στη Γαλλία κι ανέλαβε τη Μαρσέιγ. Από τις 19 Αυγούστου του 2015, έως τον Απρίλιο του 2016, κατάφερε να πανηγυρίσει 17 νίκες σε 46 ματς. Παράλληλα, όμως, είχε 17 ισοπαλίες και 12 ήττες, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Το πρόσημο της θητείας του ήταν -σαφώς- αρνητικό, εντός κι εκτός συνόρων, μιας και αποκλείστηκε στους «32» του Europa League.

Στις 17 Απριλίου χάνει με 2-1 από τη Μονακό και το σύνολό του βρίσκεται στην 14η θέση της Ligue 1, στο -6 από τη ζώνη του υποβιβασμού! Κάπως έτσι, δεν του δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι με τη Μαρσέιγ, παρά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Για την ιστορία, η Μαρσέιγ φτάνει έως τον τελικό του Coupe de France, αλλά χάνει με 4-2 από την Παρί Σεν Ζερμέν, μένοντας με «άδεια χέρια», στο τέλος μίας πολύ κακής σεζόν.


Ξεκίνημα με το «δεξί», φινάλε με το... αριστερό

Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Μάλαγα. Παρότι αναλαμβάνει τον σύλλογο στις 7 Μαρτίου του 2017 και καταφέρνει να πετύχει σημαντικές νίκες, όπως αυτές κόντρα στην Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη, το εφιαλτικό ξεκίνημα της επόμενης σεζόν με 15 ήττες σε 21 ματς, οδηγεί στην απόλυσή του. Μία απόλυση που έρχεται στις 13 Ιανουαρίου και δικαιολογείται πλήρως με μία γρήγορη ματιά στον γενικότερο απολογισμό του: σε 33 ματς, 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 19 ήττες.



Το «πείραμα» στο Μεξικό

Σε μία απρόσμενη επιλογή, ο Μίτσελ επιλέγει να δοκιμάσει την τύχη του στο Μεξικό και την Πούμας.

Οι αριθμοί του «καλυτερεύουν» μεν, αλλά μετά από 13 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες, δεν καταφέρει να δώσει «τέλος» στην... ανομβρία τίτλων και αποχωρεί τον Ιούλιο του 2020.

15955192934804.jpg


Η επιστροφή... καταστροφή στην Ισπανία

Στον τελευταίο σταθμό της προπονητικής του καριέρας, πριν τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ επιστρέφει στην Ισπανία και αναλαμβάνει τη Χετάφε, το καλοκαίρι του 2021. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίσσονται καθόλου καλά.

Κάθεται για μόλις οκτώ ματς στον πάγκο της, γνωρίζει την ήττα επτά φορές και καταφέρνει να πάρει μόνο μία ισοπαλία, στο τελευταίο του ματς.

Το «διαζύγιο» είναι αναπόφευκτο, μιας και το κύριο ζητούμενο για τη Χετάφε από τις 4 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, που ο Μίτσελ αποχωρεί, γίνεται η παραμονή στην κατηγορία.

Εν τέλει, τα καταφέρνει στο... νήμα, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς έναντι των 38 της Γρανάδα, που υποβιβάστηκε.


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0