Πρόσωπα

Μίτσελ: Ένας τζέντλεμαν σε ρόλο κασκαντέρ

Μίτσελ: Ένας τζέντλεμαν σε ρόλο κασκαντέρ
Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ επιστρέφει μετά από 7,5 χρόνια στον Ολυμπιακό, ομάδα στην οποία ταίριαξε όσο με καμία άλλη στην προπονητική του καριέρα.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο αντικαταστάτης του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο 59χρονος Ισπανός τεχνικός έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν όλα πάνε καλά αύριο θα περάσει για πρώτη φορά μετά από 7,5 χρόνια την πόρτα στον Ρέντη.

Τις τελευταίες μέρες οι Πειραιώτες είχαν πολλές συζητήσεις με υποψήφιους για τη θέση και φαίνεται πως είχαν προκρίνει την περίπτωση του Μαρθελίνο, ο οποίος πριν από μερικές ώρες απάντησε αρνητικά και έτσι ενεργοποιήθηκε ο Μίτσελ ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Η αλήθεια είναι πως στα μέρη μας, η παλιά δόξα της Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε τα πιο σημαντικά πράγματα στην προπονητική του καριέρα. Ανέλαβε τον Φλεβάρη του 2013 αντικαθιστώντας τον Ζαρντίμ, είχε συμμετοχή σε τρία κερδισμένα πρωταθλήματα, πήρε ένα Κύπελλο και οδήγησε τους ερυθρόλευκους μια ανάσα από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο Φάληρο.

michel_zysjp3rpyk21vpagcneng99b.jpg

Τον Ιανουάριο του 2015 απολύθηκε γιατί εκτιμήθηκε πως η ομάδα δεν απέδιδε σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Ο απολογισμός του ήταν 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες με τέρματα 199-73, σε 90 παιχνίδια. Έκτοτε, όπου κι αν πήγε δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει το άνω του 70% ποσοστό νικών που είχε στον πάγκο των Πειραιωτών. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στην Μαρσέιγ όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μπιέλσα. Απολύθηκε τον Απρίλη του 2016 αφήνοντας την στην 15η θέση. Τον Μάρτιο του 2017 ανέλαβε την Μάλαγα για να αποχωρήσει τον Γενάρη του 2018 μετά από 33 ματς και απολογισμό 9-5-19.  Τον Μάιο του 2019 μετακόμισε στο Μεξικό για λογαριασμό της Πούμας και αποχώρησε ένα χρόνο μετά για οικογενειακούς λόγους με 13 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες σε 34 ματς. Τελευταία του δουλειά ήταν στην Χετάφε που κάθισε στον πάγκο της τον Μάιο του 2021 αλλά μετά από 8 παιχνίδια χωρίς νίκη αποχώρησε τον επόμενο Οκτώβρη.

Στον Ολυμπιακό οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση γιατί ο Μίτσελ χρειάζεται μηδαμινό χρόνο προσαρμογής. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, τις απαιτήσεις της, και ήθελε πολύ τη δουλειά. Επιπλέον διαθέτει την προσωπικότητα και τις παραστάσεις για να διαχειριστεί την ιδιαίτερη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών γνωρίζουν από την πρώτη του θητεία την ικανότητα του να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές και να ηγηθεί στα αποδυτήρια.

Πολλοί παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του τότε, έλεγαν πως με τον τρόπο που τους μιλούσε και τους προετοίμαζε πριν από τα παιχνίδι αισθάνονταν ικανοί να κερδίσουν οποιονδήποτε. Παράλληλα, ο Μίτσελ διαθέτει το ειδικό βάρος για να επιβάλλει τους δικούς του νόμους στην ομάδα και να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκρουστεί με οποιονδήποτε βάλει τον εαυτό του πάνω από το καλό του συλλόγου. Σαν ιδιοσυγκρασία δε “βλέπει κανέναν” και θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως άξιζε τη δεύτερη ευκαιρία. 

Ποδοσφαιρικά δεν είναι κάποιος… μετρ της τακτικής. Προτιμά να δίνει ελευθερίες στους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, βασιζόμενος στο ταλέντο τους, στην προσωπικότητα τους και στην πίστη τους για νίκες παντού. Σημαντικό προαπαιτούμενο να έχουν καλή φυσική κατάσταση για να τρέχουν και να δίνουν τα πάντα σε κάθε ματς. 

michel-olympiacos-250214_1.jpg

Στην δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, είναι αλήθεια πως ο πήχης δυσκολίας είναι ακόμα μεγαλύτερος για τον Μίτσελ. Η ικανότητα του επικοινωνιακά και όσα είχε πετύχει στο πρώτο του πέρασμα τον κατατάσσουν στους πιο αγαπητούς προπονητές στον κόσμο της ομάδας, ωστόσο δεδομένα θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις που δεν θα αρέσουν σε πολλούς. Ο Μίτσελ δεν πρόκειται να στηριχθεί σε 40 παίκτες. Θα αξιολογήσει ποιοί μπορούν να υπηρετήσουν τα δικά του θέλω και θα πορευτεί με αυτούς. Με τον χρόνο να πιέζει και τον Ολυμπιακό να κυνηγάει σε Ελλάδα και Ευρώπη θα σφίξει τα λουριά και θα απαιτήσει νίκες παντού.

Κανείς δε ξέρει αν θα πετύχει ο Μίτσελ, ωστόσο δεδομένα διαθέτει πολλά στοιχεία από αυτά που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα είχε ο Κορμπεράν. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, κάποιοι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για κάποιες ομάδες. Ίσως, να αποδειχθεί μια τέτοια και η σχέση του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0