Πρόσωπα

Πασχαλάκης - Ολυμπιακός: Τα πως και τα γιατί πίσω από την έλευση του «Superman» στον Πειραιά (video)

Πασχαλάκης - Ολυμπιακός: Τα πως και τα γιατί πίσω από την έλευση του «Superman» στον Πειραιά (video)

Η παρανοϊκή μεταγραφική περίοδος του Ολυμπιακού περιλαμβάνει και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος έρχεται να πλαισιώσει τον τραυματία Τόμας Βατσλίκ. Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους «γάμους» των τελευταίων ετών, με τον... έρωτα να έχει ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες!

«Θα φανεί στην πορεία»... Αυτή ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη όταν αρχές Ιουλίου ρωτήθηκε για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό. Και έτσι έδωσε την πάσα σε δημοσιογράφους και κοινό, να συζητούν για το σενάριο που θέλει τον Ξανθιώτη πορτιέρε να προβάρει τα «ερυθρόλευκα». Τελικά, ο σοβαρός τραυματισμός του Τόμας Βατσλίκ έφερε τον Έλληνα τερματοφύλακα στον Πειραιά.

Όλα αυτά, πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των Πειραιωτών, όπου αναδείχθηκαν στο μέγιστο τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Το γεγονός αυτό από μόνο του μαρτυρά ότι ο 33χρονος διεθνής βρισκόταν ήδη στα ραντάρ του συλλόγου. Και εδώ γεννιούνται ερωτήματα!

Γιατί το scouting των πρωταθλητών Ελλάδος να καταλήξει σε έναν παίκτη με τις ίδιες αδυναμίες που έχει ο Βατσλίκ; Αμφότεροι έχουν ζητήματα στις εξόδους, αλλά και εξαιρετικά αντανακλαστικά... 

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι αποτέλεσε μέλος της ακαδημίας των «ερυθρόλευκων» για μία γεμάτη διετία. Ο σύλλογος δεν του είναι άγνωστος...Προφανέστερο όλων το γεγονός ότι ο παίκτης αφέθηκε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, οπότε οι διαπραγματεύσεις μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν σε ένα πολύ πιο χαλαρό πλαίσιο. Την επιτακτικότητα της έλευσης του μεγάλωσε ακόμη περισσότερο ο τραυματισμός του Τσέχου τερματοφύλακα, ο οποίος αναμένεται να μείνει δύο με τρεις μήνες εκτός.

Από εκεί και έπειτα ο ίδιος είχε μία προτίμηση στον Ολυμπιακό. Προτίμηση όταν αγωνιζόταν ως αντίπαλος, πραγματοποιώντας μερικές από τις κορυφαίες εμφανίσεις του απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τελικός κυπέλου του 2021, όταν μετά από περίοδο αμφισβήτησης έβαλε και πάλι την κάπα του Superman και κράτησε την ομάδα του όρθια όταν οι αντίπαλοι πολιορκούσαν την άμυνα του «Δικεφάλου». Στην συλλογή του προστίθεται και το show του στο Γ. Καραϊσκάκης (σ.σ. Σεπτέμβρης 2018), σε εκείνο το απίθανο παιχνίδι με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Τέλος, ουδέποτε ο Πασχαλάκης βγήκε να πουλήσει οπαδισμό. Διαφέρει το πανηγυρίζω για τις τεράστιες επιτυχίες της ομάδας μου από το κάνω τα πάντα για να υπογράψω συμβόλαιο ζωής με τον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό και όταν ένιωσε πως ο κύκλος του έκλεισε, αποχώρησε, γι' αυτό και δεν έκλεισε την πόρτα στην ελκυστική προοπτική των Πειραιωτών. Μένει να φανεί αν η καρδιά του το λέει ακόμα, αν αναζητά προσωπικές προκλήσεις και αν μπορεί να πάρει την φανέλα βασικού σπίτι του, με ανταγωνιστές του Τζολάκη και Βάτσλικ.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0