Πρόσωπα

ΑΕΚ: Η ατυχία του Τζαβέλλα είναι η μεγάλη «ευκαιρία» του Μουκουντί (video)

ΑΕΚ: Η ατυχία του Τζαβέλλα είναι η μεγάλη «ευκαιρία» του Μουκουντί (video)
Ο Αρόλντ Μουκουντί κέρδισε τις εντυπώσεις στην εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό (17/09, 2-0), και το μόνο βέβαιο -με τον Γιώργο Τζαβέλλα εκτός δράσης- είναι πως θα έχει την ευκαιρία να το ξανακάνει!
Σχετικά Άρθρα
Το ποδόσφαιρο είναι εκ φύσεως ένα άθλημα συγκυριών. Εκεί που βρίσκει πλήρη εφαρμογή το λαϊκό γνωμικό, «λίγα εκατοστά πιο μέσα, ήρωας, λίγα εκατοστά πιο έξω, αποτυχημένος!» Με τις ισορροπίες να «κρέμονται» από μία κλωστή, όταν οι συγκυρίες στρέφονται υπέρ σου, είναι χρέος σου να τις εκμεταλλευτείς. Κάτι που έδειξε διατεθειμένος να κάνει με το «καλημέρα», ο Αρόλντ Μουκουντί.

Αρχικά, ευχή όλων η ταλαιπωρία του Γιώργου Τζαβέλλα να αποδειχθεί όσο πιο σύντομη γίνεται. Από την άλλη, δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς πως μέσω της δικής του ατυχίας, αυτός ο 1-1,5 μήνας γεννά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την καθιέρωση του Γάλλου στόπερ στην ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της απόκτησής του έγινε στις 18 Αυγούστου, ωστόσο, το ντεμπούτο του ήρθε περίπου έναν μήνα αργότερα. Κι όταν ήρθε, τον βρήκε έτοιμο.



Δεν είναι μόνο το σωτήριο τάκλιν του πάνω στον Ντίας ή η κεφαλιά του που καταλήγει στα δίχτυα, μετά από κόντρα, και «κλειδώνει» το ματς. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το γλίστρημά του στις πρώτες του στιγμές στο παιχνίδι.

Βρίσκει τα «πατήματά» του με ψυχραιμία, κρατά την μπάλα στην κατοχή του, «αδειάζει» δύο αντιπάλους και εν τέλει, με δική του μπαλιά η ΑΕΚ βγαίνει στην αντεπίθεση!



Αυτές οι κάθετες πάσες από τον κεντρικό αμυντικό δεδομένα είχαν λείψει. Τελευταίος που είχε την ικανότητα να τις υποστηρίξει, ήταν ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αλλά δεν υπάρχει λόγος -ίσως και χώρος- για συγκρίσεις. Ο Ουκρανός στόπερ ήταν ένας από τους σπουδαιότερους στόπερ που έχει δει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσον αφορά την οργάνωση του παιχνιδιού από το κέντρο της άμυνας. Ίσως και ο Μουκουντί να αποδειχθεί τέτοιος, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς.

Η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα, ωστόσο, οφείλουν να «κρατήσουν» τις 21/22 ολοκληρωμένες πάσες. Το 95% ως ποσοστό ευστοχίας δεν θα ήταν άξιο αναφοράς, αν απλώς η μπάλα κυκλοφορούσε μεταξύ των δύο στόπερ. Ο Μουκουντί, όμως, τουλάχιστον οκτώ φορές, την προώθησε είτε στα χαφ, είτε στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Άλλωστε, όπως φαίνεται κι από τον χώρο δράσης του, θέλει να συμμετέχει στην οργάνωση. Δεν «εγκλωβίζεται» στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

heatmap.png

Ακόμα κι όταν οι ανάγκες του ματς άλλαξαν, εκτός του κομβικού τάκλιν πάνω στον Ντίας, έχει μπλοκάρει ένα σουτ με πορεία προς τα δίχτυα, έχει κερδίσει 3/4 μονομαχίες εδάφους και 1/2 αέρος.

Εν ολίγοις, πρώτο δείγμα μικρό μεν, αλλά θετικό δε. Ο ένας μήνας απουσίας του Γιώργου Τζαβέλλα, όμως, του δίνει την ευκαρία να καθιερωθεί και γιατί όχι, με την επιστροφή του Έλληνα στόπερ, να «συνυπάρξουν» σε ένα σχήμα με τριάδα στην άμυνα.

Ως προς το ντεμπούτο του, πάντως, το μόνο βέβαιο είναι πως οι πληροφορίες που έδωσε ο άλλοτε προπονητής του Αρόλντ Μουκουντί, Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, μιλώντας στο BN Sports στα τέλη Αυγούστου, επιβεβαιώνονται.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0