Πρόσωπα

Αϊτόρ ο... 2ος με δύο γκολ από φάουλ στην Super League, δύο δεκαετίες μετά τους «σπεσιαλίστες» Πις και Αντριόλι (video)

Αϊτόρ ο... 2ος με δύο γκολ από φάουλ στην Super League, δύο δεκαετίες μετά τους «σπεσιαλίστες» Πις και Αντριόλι (video)

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα σημείωσε δύο γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία της Super League που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και ο τέταρτος μετά το 1999 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, όσον αφορά παίκτη του «τριφυλλιού» για να βρεθεί ανάλογη επίδοση πρέπει να γυρίσουμε 24 χρόνια πίσω!

Σχετικά Άρθρα

Έγραψε... ιστορία ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα με τα δύο γκολ από εκτελέσεις φάουλ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη νίκη με σκορ 3-0! Ο Ισπανός, που σημείωσε χατ τρικ, το πρώτο του μάλιστα με το «τριφύλλι», έχει συμμετοχή είτε με γκολ, είτε με ασίστ για 11η διαδοχική αναμέτρηση στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, πέρα από αυτό το επίτευγμα, ο Αϊτόρ μπαίνει σε μια πολύ «κλειστή» λίστα παικτών. Για την ακρίβεια... πολύ κλειστή, αφού είναι μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Super League (από τη σεζόν 2006/07 δηλαδή), που βρίσκει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δύο φορές στον ίδιο αγώνα. Το 2019 είχε καταφέρει κάτι ανάλογο και ο Αντίλ Ναμπί. Ο 25χρονος Άγγλους που σήμερα ανήκει στον Ατρόμητο, στις 20 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ και συστήθηκε στο φίλαθλο κοινό, με δύο γκολ εις βάρος του Παναιτωλικού.

Σε επίπεδο Α’ Εθνικής, πρέπει να γυρίσουμε 22 χρόνια πίσω για να βρούμε ποδοσφαιριστή με δύο γκολ από φάουλ στο ίδιο ματς. Συγκεκριμένα, κάτι τέτοιο έγινε από τον Λέσεκ Πις στις 9 Ιανουαρίου 2000, όταν η Καβάλα νίκησε τα Τρίκαλα με σκορ 4-1. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην ίδια σεζόν το είχε καταφέρει και ο Πάολο Αντριόλι με την φανέλα του Άρη, στις 24 Οκτωβρίου 1999 και την ισοπαλία 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.


 

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να μην γίνει αναφορά στον Κώστα Φραντζέσκο, ο οποίος βρίσκεται ένα... σκαλί πάνω από τους υπολοίπους. Ο παλαίμαχος άσος την σεζόν 1996/97 σε μια νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 6-0 επί της Καστορίας, άφησε ιστορία με το χατ τρικ που πέτυχε. Όχι, γιατί σημείωσε τα γκολ με δύο διαφορετικές εμφανίσεις (ο «Δικέφαλος» αναγκάστηκε να αλλάζει στο ημίχρονο), αλλά γιατί όλα προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ. 


«Πράσινη ντοπιέτα» με φάουλ ξανά μετά από 24 χρόνια

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο τελευταίος ποδοσφαιριστής πριν τον Αϊτόρ που πέτυχε κάτι ανάλογο με το «τριφύλλι» ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα. Σύμφωνα με το αρχείο του soccerbase, αυτό συνέβη στις τις 12 Απριλίου 1998 και τη νίκη των «πρασίνων» στην έδρα της Καβάλας με 4-0.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0