Πρόσωπα

Χάμες Ροντρίγκες: Ένας galactico ψάχνει στον Ολυμπιακό τον δρόμο του! (video)

Χάμες Ροντρίγκες: Ένας galactico ψάχνει στον Ολυμπιακό τον δρόμο του! (video)

Ο Ολυμπιακός ύστερα από την βόμβα μεγατόνων με την απόκτηση του Μαρσέλο, πυροδότησε ακόμα μία λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών, φέρνοντας στην Ελλάδα τον Χάμες Ροντρίγκες. Τo BN Sports παρουσιάζει τα πεπραγμένα του άλλοτε μεγαλύτερου ταλέντου της Κολομβίας.

Ο Ολυμπιακός λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πυροδότησε ακόμα μία μεγάλη βόμβα, καθώς ύστερα από την μεγαλειώδη άφιξη του Βραζιλιάνου «θρύλου», Μαρσέλο, φέρνει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ακόμα ένα πολύ μεγάλο όνομα, τον Κολομβιανό σταρ, Χάμες Ροντρίγκες!

Ο άσος της Άλ Ραγιάν, ομάδας από το Κατάρ, τα βρήκε σε όλα με τους ερυθρόλευκους και βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στους πρωταθλητές Ελλάδας με την μορφή δανεισμού.

Από εκείνο το ονειρικό Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, μέσα από το οποίο ήρθε η εκτόξευση στην καριέρα του Κολομβιανού σταρ με την μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη μετακίνηση στη Μπάγερν Μονάχου και στην αρχή της πτώσης του άλλοτε τεράστιου ταλέντου του κολομβιανού ποδοσφαίρου. Το BN Sports παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Χάμες, που πλέον θα απολαύσουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Τα πρώτα χρόνια

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Χάμες ξεκίνησε ουσιαστικά το 2008, όταν και εντάχθηκε στην Μπάνφιλντ της Αργεντινής, με την οποία έκανε το πρώτο «ξεπέταγμα» στην καριέρα του. Οι εμφανίσεις του και τα γκολ του εντυπωσίασαν τους φιλάθλους και τους σκάουτερ, με τον Χάμες να είναι ο νεότερος ξένος παίκτης της ομάδας.

bd09a300566924cb7fa4bc330856d07b.jpg

Έπειτα από 50 εμφανίσεις και 10 γκολ με την Μπάνφιλντ, ο Κολομβιανός άσος θα κάνει το επόμενο βήμα και θα υπογράψει στην Πόρτο για ένα πολύ μεγάλο ποσό που έφτανε τα 5.1 εκατ. ευρώ!

Στο Πόρτο ο Χάμες ύστερα από τον πρώτο χρόνο προσαρμογής του, θα καταφέρει να μπει για τα καλά στο rotation και μετέπειτα να αποτελεί βασικότατο μέλος της ομάδας. Ο Ροντρίγκες θα ολοκληρώσει την πορεία του στην Πορτογαλία με συνολικά 108 συμμετοχές, 32 γκολ και 42 ασίστ! Οι εμφανίσεις του θα τον καταστήσουν ένα από τους πιο φέρελπις νέους ποδοσφαιριστές και την σεζόν 2013-14 η Μονακό θα προχωρήσει σε μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές της ιστορίας της, δίνοντας συνολικά στην Πόρτο 45 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Κολομβιανό νεαρό άσο!


Το Μουντιάλ της ζωής του και η εκτόξευση

Στη Γαλλία ο Χάμες θα κάτσει μόνο μία σεζόν ελέω του φανταστικού Μουντιάλ που έκανε το καλοκαίρι του 2014 στη Βραζιλία. Με την Μονακό θα αγωνιστεί συνολικά 38 φορές, θα σκοράρει 10 γκολ και θα μοιράσει 14 ασίστ. Ο Χάμες είχε ήδη εντυπωσιάσει τους πάντες, τόσο στην Πόρτο όσο και στη Μονακό, το καλύτερο όμως δεν το είχε δώσει ακόμα.

Στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του ’14, ο Χάμες θα αποτελέσει ξεκάθαρα την αποκάλυψη του τουρνουά. Γκολ και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, ένα μάλιστα και κόντρα στην Εθνική μας ομάδα και ύστερα η μαγική εμφάνιση κόντρα στην Ουρουγουάη για τους «16». Δύο γκολ, με το πρώτο μάλιστα να είναι ανεπανάληπτο, ο τότε 22χρονος Χάμες θα πάρει από το χέρι την Κολομβία και θα την στείλει στα προημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στους «8» οι «Λος Καφετέρος» θα βρουν τους οικοδεσπότες, ο Χάμες θα σκοράρει και πάλι αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό, με τους Βραζιλιάνους να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά με 2-1. Για τον «El diez», όπως είναι το παρατσούκλι του Ροντρίγκες, ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ, «χρυσό» παπούτσι στη διοργάνωση, πρώτος παίκτης που σκοράρει στα πρώτα 4 ματς Μουντιάλ μετά τους Ριβάλντο και Ρονάλντο το 2002, ενώ το τέρμα του κόντρα στην Ουρουγουάη συγκαταλέγεται στα καλύτερα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Ρεάλ, Μπάγερν και… κατηφόρα

Ήταν γνωστό σε όλους, ότι η μαγικές εμφανίσεις του Κολομβιανού θα έφερναν την μεταγραφή του σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο από την Μονακό και ο Φλορεντίνο Πέρεθ όντας θαμπωμένος από τις ικανότητες του Χάμες θα τον πάει στη Μαδρίτη έναντι 90 εκατ. ευρώ κάνοντας τον, τον  τέταρτο πιο ακριβό παίκτης του κόσμου πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Λουίς Σουάρες!

Η πρώτη σεζόν του Χάμες στους Μαδριλένους θα είναι εντυπωσιακή καθώς θα κλείσει με συνολικά 46 συμμετοχές, 16 γκολ και 17 ασίστ. Οι επόμενες δύο σεζόν θα κυλίσουν σχετικά καλά για τον Κολομβιανό ωστόσο όλοι περίμεναν κάτι παραπάνω από εκείνον.

Την σεζόν 2017-18 ο Χάμες θα πάει ως δανεικός στην Μπάγερν του Κάρλο Αντσελότι, ψάχνοντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο Κολομβιανός σταρ θα κάνει καλές εμφανίσεις στους Βαυαρούς μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Νίκο Κόβατς, ο οποίος δεν θα του δώσει πολλές ευκαιρίες. Η επιστροφή του Χάμες στη Ρεάλ θα συνοδευτεί από ντεφορμάρισμα και τραυματισμούς και κάπως έτσι θα επέλθει μία κατηφόρα στην καριέρα του.

0x0.jpg

Η απόπειρα της Premier, το Κατάρ και η πρόκληση του Ολυμπιακού

Ο κύκλος του Χάμες στη Ρεάλ θα κλείσει και τον Σεπτέμβριο του ’20 θα δοκιμάσει την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, πηγαίνοντας να βρει τον Κάρλο Αντσελότι στην Έβερτον. Με τα «ζαχαρωτά» ο Χάμες θα υπογράψει διετές συμβόλαιο, ωστόσο η προσαρμογή του μόνο εύκολη δεν ήταν. Το ντεμπούτο του θα συνοδευτεί με γκολ κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, αλλά η συνέχεια δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή. Η φυγή του Αντσελότι ουσιαστικά έφερε και εκείνη του Χάμες, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της Αλ Ραγιάν.

Η παραμονή του στον σύλλογο του Κατάρ μπορεί να του πρόσφερε πολλά εκατ. ευρώ ωστόσο ο Κολομβιανός αγωνίστηκε ελάχιστα εκεί, έχοντας μόλις 15 συμμετοχές. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό αλλά και τον ίδιο τον παίκτη που ψάχνει την αναγέννηση του στους Πειραιώτες. Άλλωστε το ταλέντο δεν χάνεται και η ηλικία του ακόμα είναι σχετικά καλή (31). Απομένει να δούμε αν θα καταφέρει ο Χάμες να δείξει λίγη από την ποδοσφαιρική μαγεία που διαθέτει και στα ελληνικά γήπεδα.

james-rodriguez-1404403469-993.jpg

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0