Πρόσωπα

Λούκα Μόντριτς: Έγινε 100άρης και «κυνηγά» Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαρσέλο, αλλά γιατί να μην φτάσει και τους Πούσκας, Ντι Στέφανο; (video)

Λούκα Μόντριτς: Έγινε 100άρης και «κυνηγά» Κριστιάνο Ρονάλντο, Μαρσέλο, αλλά γιατί να μην φτάσει και τους Πούσκας, Ντι Στέφανο; (video)

Ο Λούκα Μόντριτς συνδύασε την 100η συμμετοχή του στο Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ και συνέχισε να γράφει ιστορία με τους «μερέχνες».

Τι κι αν είναι 36 ετών, ο Λούκα Μόντριτς περνά δεύτερη… νιότη τα τελευταία χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κροάτης μέσος έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν καταλαβαίνει από την φθορά του χρόνου, αλλά είπε να κάνει μια υπενθύμιση στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η «Βασίλισσα» ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του «θρόνου της Ευρώπης» από το Σέλτικ Παρκ της Γλασκώβης, με αντίπαλο τους «Κέλτες» του Γιώργου Γιακουμάκη. Μπορεί το ξεκίνημα του ματς να ήταν μέτριο για τους Μαδριλένους, μπορεί ο Καρίμ Μπενζεμά να έγινε αναγκαστική αλλαγή, αλλά η ποιότητα του ρόστερ της «μίλησε» για ακόμα μια φορά.

Και όπου «ποιότητα», βάλτε Λούκα Μόντριτς. Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής ήταν και πάλι ο «μαέστρος» στην μεσαία γραμμή της Ρεάλ, σε μια αναμέτρηση όπου συμπλήρωσε τις 100 εμφανίσεις με την φανέλα της. Μάλιστα, κατόρθωσε να συνδυάσει αυτό το επίτευγμα με γκολ… αριστούργημα! Πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη των «μερένχες» που φτάνει έναν… αιώνα συμμετοχών στο Champions League και σκοράρει στο ίδιο ματς.



Πλέον είναι ο 8ος στην σχετική λίστα και είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μαρσέλο, ενώ αν η Ρεάλ Μαδρίτης προχωρήσει μακριά στη διοργάνωση δεν αποκλείεται να προσπεράσει και τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Η λίστα των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης με 100+ συμμετοχές:

Ίκερ Κασίγιας – 152

Ραούλ – 132

Σέρχιο Ράμος – 129

Καρίμ Μπενζεμά – 124

Ρομπέρτο Κάρλος – 109

Μαρσέλο – 102

Κριστιάνο Ρονάλντο – 101

Λούκα Μόντριτς – 100

Παράλληλα, ο Μόντριτς βελτίωσε το ρεκόρ του ως τρίτος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις, με ηλικία 36 ετών, 11 μηνών και 28 ημερών. Μπροστά του βρίσκονται μονάχα τα «ιερά τέρατα» του συλλόγου, Αλφρέντο Ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας. Αν ο Κροάτης αντέξει δύο χρόνια ακόμα δεν αποκλείεται να τους ξεπεράσει. Και από ό,τι δείχνει στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι απίθανο…

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0