Πρόσωπα

Φιλίπ Ζίνκερναγκελ: Δυόμιση μήνες απόσταση από το «δεκάρι» της ομάδας στο αντίο! (video)

Φιλίπ Ζίνκερναγκελ: Δυόμιση μήνες απόσταση από το «δεκάρι» της ομάδας στο αντίο! (video)

«Ήλθον, είδον και απήλθον» ο 27χρονος Δανός από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, καθώς υπέγραψε τον ετήσιο δανεισμό του στη Σταντάρ Λιέγης. Το BN Sports επιχειρεί να ρίξει «φως στο τούνελ» της δίμηνης (και κάτι) παραμονής του στον Πειραιά και πως από παίκτης-αποκάλυψη, έγινε… φευγάτος.

Σχετικά Άρθρα

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιουνίου όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του δανέζικου «πολυεργαλείου», Φιλίπ Ζίνκερνάγκελ, για τρία χρόνια, καταβάλλοντας το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ στη Γουότφορντ. Σίγουρα δεν αποτελούσε το «βαρύ όνομα» που κάνει από μόνο του «γκελ», ειδικά σε σύγκριση με αυτούς που κατοικοεδρεύουν πλέον στην Ελλάδα. Ωστόσο μόνο για τον Σπόραρ και το Μανού Γκαρσία πλήρωσε ελληνική ομάδα περισσότερα χρήματα, πλην των «ερυθρολεύκων» φυσικά.

Ο Μάρτινς τον επέλεξε και τον στήριξε

Ο Ζίνκερναγκελ ήταν από τις πρώτες καλοκαιρινές αφίξεις της σεζόν για τον Ολυμπιακό, πιάνοντας Λιμάνι περίπου ένα μήνα πριν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς (20/7 στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι). Αυτό σημαίνει πως πρόλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας και πήρε χρόνο συμμετοχής σε κάποια φιλικά στην Αυστρία. Το κενό των «ερυθρολεύκων» στα εξτρέμ, τον έχρισε εξ’ αρχής βασικό και το πρώτο δείγμα ήταν θετικό.

Το γκολ με το… καλημέρα και τα «ρηχά νερά» των προκριματικών

Στο επίσημο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ στη Χάιφα κόντρα στην τοπική Μακάμπι. Ναι μπορεί να μη χρειάστηκε να κάνει κάτι περίτεχνο και απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Και στην τελική μόνο θετικό είναι όταν ξεκινάς με γκολ.

Από εκεί και πέρα όμως κινήθηκε στη μετριότητα του συνόλου, χωρίς να προσφέρει τίποτα από αυτά που περίμενε ο οργανισμός από εκείνον. Τα «τρεξίματα» απουσιάζουν, στο ένας-με-έναν είναι μάλλον αρνητικός, έχει λίγες επαφές με τη μπάλα και γενικότερα δεν κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο. Στα στημένα είναι κάκιστος ενώ ούτε στο δημιουργικό κομμάτι έχει δείξει το κάτι παραπάνω. Αποκτήθηκε για την ευχέρεια του να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και γιατί ο Βαλμπουενά μεγαλώνει και δεν έχει τις ίδιες αντοχές. Παρά ταύτα, ακόμα και έτσι ο άνευρος επιθετικά Ολυμπιακός και επιρρεπής αμυντικά, είχε ανάγκη το Γάλλο για να προκριθεί στους ομίλους. Και αυτό μόνο ως καλό δεν μπορεί να είναι για τον Φιλίπ που αγωνίζεται στις ίδιες θέσεις και ήρθε με προσδοκίες.

Ο χρόνος συμμετοχής, η αλλαγή προπονητή και ο σταδιακός «πάγος».

Οι Πειραιώτες δεν μοιάζουν, με μία ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση πλέον, στην ομάδα εκείνη που έφτανε με συνέπεια και προϋποθέσεις στην τελική προσπάθεια. Για αυτό φυσικά δεν ευθύνεται μόνο ο Ζινκερνάγκελ, κάθε άλλο. Ο Δανός είναι πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Ελ Αραμπί, έως τώρα στη σεζόν (2 γκολ), ωστόσο δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει. Προς υπεράσπιση αυτού μάλιστα, το γεγονός πως δεν έμεινε σε κανέναν αγώνα για 90 λεπτά στο χορτάρι. Και μπορεί στα πρώτα ματς να μην είχε τις «ανάσες», αν και συμμετείχε σε μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας, στα επόμενα όμως ήταν καθαρά επιλογή του προπονητή.

Με την έλευση του Κάρλος Κορμπεράν, ο Ζινκερνάγκελ μπορεί να μην έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, δεν είχε και ποιον άλλο να βάλει άλλωστε, όμως έκανε μεταγραφές και μάλιστα αρκετές μεσοεπιθετικά. Αν πίστευε στον Ζίνκερναγκελ ο Ισπανός, δεν θα επέμενε τόσο στην παραμονή του Μασούρα, ούτε θα έπαιρνε και τον Ντε λα Φουέντε και τον Μπιελ. Και πολύ περισσότερο δεν θα τον άφηνε θεατή στον πάγκο στα δύο από τα τρία εναρκτήρια παιχνίδια της Super League.

3568614.jpgΉταν φανερό σιγά σιγά πως δε βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Κορμπεράν. Όλα συνηγορούσαν σε αυτό. Ακόμα και τον «τελειωμένο» επί Μαρτίνς, Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο. Εκεί όμως που δε χωρούσε αμφισβήτηση για το προαναγγελθέν αντίο, ήταν η απουσία του ονόματός του από την ευρωπαϊκή λίστα. Από εκείνο το σημείο και μετά, μετρούσε αντίστροφα για τη φυγή του. Όχι μόνο διότι θα καρπωνόταν ο Ολυμπιακός ένα μέρος του ποσού που σπατάλησε για εκείνον αλλά και για να παραμείνει ενεργός και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ειδικά στο ανταγωνιστικό βέλγικο πρωτάθλημα.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται παράδοξο να δίνεται κάπου δανεικός ένας παίκτης για τον οποίο πλήρωσε ένας σύλλογος ή και να είναι στην ουσία του, διότι ο Ολυμπιακός ακυρώνει με αυτόν το τρόπο την ίδια του την επιλογή. Ωστόσο, ο Δανός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και το πιο υγιές ήταν να «χωρίσουν οι δρόμοι» του με τους Πειραιώτες, τουλάχιστον για φέτος και μέχρι να είναι πιο πρόσφορο το «έδαφος».

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0