Πρόσωπα

Πεπ Μπιέλ: Ο δήμιος του ΠΑΟΚ πιάνει «Λιμάνι» για να δώσει τέλος στην επιθετική ανομβρία (video)

Πεπ Μπιέλ: Ο δήμιος του ΠΑΟΚ πιάνει «Λιμάνι» για να δώσει τέλος στην επιθετική ανομβρία (video)
Έτοιμος να ολοκληρώσει μία κίνηση ουσίας είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την Κοπεγχάγη για την απόκτηση του Πεπ Μπιέλ. Το who is who του Ισπανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος έρχεται στον Πειραιά για να δώσεις λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν μήνες τους «ερυθρόλευκους».

Εν συντομία τα βασικά. Ίβηρας 25 ετών, με δυνατό του πόδι το αριστερό, ευρωπαϊκή προϋπηρεσία και προσφάτως μετάλλιο πρωταθλητή Δανίας. Η αγοραστική του αξία ανέρχεται στα 6 εκ. ευρώ και διαθέτει έφεση τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτά αναγράφονται στο βιογραφικό του κατά τα φαινόμενα νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού... με αποδείξεις οι οποίες έχουν φανεί στο τερέν. 

Από την πατρίδα του και την Σαραγόσα μετακόμισε το 2019 στην πρωτεύουσα της Δανίας, για να φορέσει την φανέλα της Κοπεγχάγης. Δύο σερί γεμάτες σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και το Europa League, ωρίμασαν το παιχνίδι του με αποτέλεσμα να γίνει το βασικό γρανάζι στην μηχανή του σκανδιναβικού συλλόγου. Η περασμένη χρονιά τον βρήκε με διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ (18 και 15 αντίστοιχα), ενώ τον τελευταίο μήνα έχει ήδη σκοράρει 6 φορές σε 7 αναμετρήσεις! Ετοιμάζεται κοινώς για την πιο παραγωγική του σεζόν.

Στο ελληνικό κοινό συστήθηκε μέσω του Conference League, όπου στους ομίλους συναντήθηκε εις διπλούν με τον ΠΑΟΚ και κατόρθωσε να τον πληγώσει σε ισάριθμες περιπτώσεις. Βρήκε δίχτυα τόσο στην Τούμπα, όσο και στην έδρα της ομάδας του, γεγονός που πιθανότατα συνέβαλε στο να συγκεντρώσει τα  εγχώρια φώτα πάνω του. Για την ιστορία, απέναντι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μία νίκη και μία ήττα, με τους αγώνες αμφότερους να λήγουν με σκορ 1-2.

Η σχέση του με την Ελλάδα δε σταματά εκεί, καθώς έχει υπάρξει συμπαίκτης με δύο αθλητές της γαλανόλευκης. Ο λόγος για τον Μάριο Οικονόμου την σεζόν 20/21 και φυσικά τον Κάρλος Ζέκα, ο οποίος φοράει το περιβραχιόνιο της Κοπεγχάγης. Εξίσου ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην ίδια ομάδα έχει αγωνιστεί και με τον Σίντζι Καγκάβα, κατά την διάρκεια της κοινής τους θητείας στην Ισπανία!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη, ο οποίος λείπει από το κέντρο του Ολυμπιακού. Μπορεί το όνομα του να μην κάνει γκελ στον κόσμο των ερυθρόλευκων, ωστόσο τη δεδομένη χρονική περίοδο ο Κορμπεράν χρειάζεται παίκτες με ρυθμό και ουσία. Σε μία λογική του τύπου Χουάνγκ Ινμπόμ, κινείται και η περίπτωση του Μπιέλ, ο οποίος με σωστή αξιοποίηση μπορεί να εκτοξεύσει τόσο την αγωνιστική όσο και την χρηματιστηριακή του αξία.
zecas.jpg

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0