Πρόσωπα

Παναγιώτης Ρέτσος: Ψάχνει την «αναγέννηση» στο δικό του λιμάνι! (video)

Παναγιώτης Ρέτσος: Ψάχνει την «αναγέννηση» στο δικό του λιμάνι! (video)

Ύστερα από πέντε χρόνια, ο Παναγιώτης Ρέτσος επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ευελπιστώντας, η ομάδα που τον ανέδειξε να του δώσει το «φιλί της ζωής» και να σταματήσει την πτωτική πορεία της καριέρας του.

Ήταν 31 Αυγούστου όταν ο Παναγιώτης Ρέτσος άφηνε την ομάδα που τον ανέδειξε και έπαιρνε μεταγραφή στη Bundesliga για χάρη της Μπάγερν Λεβερκούζεν, με το αστρονομικό ποσό των 17.5 εκατ. ευρώ! Η μετακίνησή του έσκασε σαν βόμβα, καθώς με ουσιαστικά δύο καλές σεζόν στην πρώτη ομάδα των «ερυθρολεύκων», ο μόλις 19 ετών τότε, Ρέτσος ανάγκασε έναν μεγάλο σύλλογο της Γερμανίας να δώσει πολλά χρήματα για να τον κάνει δικό της.

retsos--posando-como-nuevo-jugador-del-bayer-leverkusen--bayer04.jpg

Όλοι μιλούσαν για το μεγάλο next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι άδικα, καθώς ο νεαρός κεντρικός αμυντικός αν και σε μικρή ηλικία είχε δείξει ότι έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης ώστε να μετατραπεί σε έναν πολύ υψηλού επιπέδου σύγχρονο αμυντικό. Δυστυχώς για τον Ρέτσο τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα ονειρευόταν…

Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα και η ατυχία των τραυματισμών

Ο Ρέτσος στην πρώτη του χρονιά στη Μπάι Αρένα θα καταφέρει να καταγράψει 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις! Οι εμφανίσεις του ήταν πάρα πολύ καλές και ο ίδιος κούμπωσε τέλεια στην γερμανική ομάδα. Πλέον και στη Γερμανία είχε τραβήξει τα βλέμματα και πολλοί περίμεναν ότι ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν θα αργούσε να πάρει νέα μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα και φυσικά με περισσότερα χρήματα.

Και ενώ οι ποδοσφαιρικές μετοχές του νεαρού άσου βρίσκονταν σε συνεχή άνοδο, η ατυχία κάνει την εμφάνισή της καθώς ο Ρέτσος αρχίζει και ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον τένοντα, το οποίο μάλιστα του στοίχησε αρκετά, μιας και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν όλο το πρώτο μισό της σεζόν 2018-19. Το ακόμη πιο ατυχές ήταν ότι στην επιστροφή του στα γήπεδα, θα κάνει την εμφάνισή του ακόμα ένα πρόβλημα αυτή τη φορά στον δικέφαλο! Φυσικά όλη εκείνη η χρονιά πήγε στράφι, καθώς ο Ρέτσος κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή.

c0582d8d06313a06097011d90c53bec4675f1a55.jpg

Η ανεπιτυχής προσπάθεια επανόδου στην Αγγλία

Ύστερα από μία πολύ δύσκολη σεζόν, ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι έτοιμος να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς τη σεζόν 2019-20, ωστόσο ο τότε τεχνικός της γερμανικής ομάδας,  Πέτερ Μπος, τον ενημερώνει ότι δεν υπολογίζεται. Ο Έλληνας μπακ ήταν αναγκασμένος να ψάξει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Όπως ήταν φυσικό, η ευκαιρία να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον τότε 21χρονο άσο, ύστερα από μία πολύ δύσκολη περίοδο στην καριέρα του. Ο Ρέτσος συμφώνησε με την αγγλική ομάδα ώστε να πάει δανεικός με οψιόν αγοράς όμως ο κορωνοϊός ήρθε στη ζωή μας και ανέτρεψε τα πάντα…

Με τα προβλήματα της πανδημίας να ταλανίζουν και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τις ομάδες να είναι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, ο Ρέτσος δεν κατάφερε να πάρει ευκαιρίες πραγματοποιώντας μόλις μία συμμετοχή με την Σέφιλντ, η οποία στο τέλος της σεζόν δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του από την Μπάγερ και έτσι ο παίκτης γύρισε πίσω στη Γερμανία.

EbsFnBXX0AIfDav.jpg

Η ευκαιρία της Σεντ Ετιέν και η ατυχία που «χτύπησε» ξανά την πόρτα

Με την επιστροφή του στη Λεβερκούζεν, ο Ρέτσος ήταν αποφασισμένος να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν ωστόσο ο Πέτερ Μπος ήταν και πάλι αρνητικός. Πλέον η αποχώρηση από την γερμανική ομάδα ήταν μονόδρομος. Τότε εμφανίστηκε η προοπτική της Σεντ Ετιέν στη Γαλλία. Ο τεχνικός των «στεφανουά», Κλοντ Πιέλ, ήθελε πολύ την προσθήκη του Έλληνα άσου στο ρόστερ της ομάδας του μιας και πίστευε στις δυνατότητές του.

retsos-saint.jpg

Οι δύο πλευρές τα βρήκαν και ο Ρέτσος εντάχθηκε στη γαλλική ομάδα ως δανεικός. Το ξεκίνημα στη Ligue 1 ήταν εξαιρετικό, με μία πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα κόντρα στη Νις, ωστόσο η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του νεαρού αμυντικού. Στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ένας μυϊκός τραυματισμός θα τον αναγκάσει να βγει αλλαγή στο 48ο λεπτό. Για ακόμη μία φορά ο Ρέτσος θα αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης, αυτή τη φορά μέχρι τον Ιανουάριο. Στην επιστροφή του στον αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα βγει και πάλι εκτός, καθώς πίεσε περισσότερο απ’όσο έπρεπε τον εαυτό του.

Στο τέλος της σεζόν, παρά τις λιγοστές εμφανίσεις του, η γαλλική ομάδα θα θελήσει να τον αποκτήσει ωστόσο οι απαιτήσεις της Λεβερκούζεν ξεπερνούσαν την οικονομική δυνατότητα των «στεφανουά».

Η περιπέτεια στη Serie A

Ο Ρέτσος το πρώτο μισό της σεζόν 2021-22 θα κάνει κάποιες ελάχιστες εμφανίσεις με τις «ασπιρίνες» και τον Ιανουάριο θα ολοκληρώσει την θητεία του στη Γερμανία συνεχίζοντας την καριέρα του στην Ελλάς Βερόνα του γνώριμού μας Ίγκορ Τούντορ. Ο Κροάτης προπονητής εκείνη την περίοδο ήταν στον πάγκο της ιταλικής ομάδας και πίστευε ότι ο Έλληνας αμυντικός ήταν ο ιδανικός διάδοχος του Νικολό Καζάλε, ο οποίος είχε φύγει με μεταγραφή στη Λάτσιο.

Ο Ρέτσος ήταν έτοιμος για το μεγάλο restart στην καριέρα του ωστόσο η κακοδαιμονία των τραυματισμών δεν έλεγε να φύγει ούτε στην Ιταλία! Μόλις στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με την Βερόνα,  θα αναγκαστεί να βγει ως αλλαγή λόγω ενοχλήσεων! Η συνέχεια γνωστή… Μόλις πέντε συμμετοχές έκανε ο διεθνής αμυντικός πέρυσι, ενώ την φετινή χρονιά αν και έχει αγωνιστεί στα πρώτα ματς της Βερόνα, η ομάδα ψάχνει αλλαγές στο ρόστερ της μιας και δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα.

3-35.jpg

Ο Ολυμπιακός ίσως του δώσει το «φιλί της ζωής»

Η διαφαινόμενη επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου στον Ολυμπιακό, μιας και η Βερόνα θα λύσει το συμβόλαιό του, ίσως είναι μοναδική ευκαιρία για τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό να κάνει επιτέλους το πολυπόθητο restart στη καριέρα του.

Μετά από τόσες ατυχίες και τραυματισμούς, η επανένταξή του στην ομάδα που τον ανέδειξε και η επιστροφή του σε ένα πολύ γνώριμο και φιλικό περιβάλλον για τον ίδιο είναι ίσως αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη για να επανέλθει σε υψηλά επίπεδα. Είναι μόλις 24, έχει θέληση να επιστρέψει, αρκεί φυσικά να μην έχει τραυματισμούς, αυτό είναι και το μεγαλύτερο ερωτηματικό ή ρίσκο στην επιστροφή του στο λιμάνι.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0