Πρόσωπα

Πέναλτι ο Αϊτόρ; Τρίποντο και μηδέν παθητικό ο Παναθηναϊκός!

Πέναλτι ο Αϊτόρ; Τρίποντο και μηδέν παθητικό ο Παναθηναϊκός!
Συνεχίζεται η παράδοση του Παναθηναϊκού με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα να σκοράρει από την άσπρη βούλα και την ομάδα του να νικάει. Όπως και στον Τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα! Ο άνθρωπος που έδειξε τον δρόμο, μαζί με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, την περσινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Στο ίδιο μονοπάτι συνεχίζει να βαδίζει και φέτος. Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η χρονιά τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Κανταλαπιέδρα. Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα, πήρε το αποτέλεσμα που αναζητούσε. Έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, κράτησε την μπάλα, την κυκλοφόρησε και έψαξε φάσεις.

Αυτό απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, τον Ιωνικό του Δημήτρη Σπανού, που προσαρμόστηκε σε όλες τις λύσεις που έψαχναν οι «πράσινοι». Με κλειστές γραμμές στην αμυντική ζώνη των Νικαιωτών, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν 9 τελικές προς την αντίπαλη εστία, αλλά όμως δεν κατάφερε να βρει γκολ σε φυσική ροή αγώνα.

Με μια γρήγορη συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού και μετά από μια μονοκόμματη μπαλιά του Αϊτόρ με μια επαφή, για τον Σπόραρ, ο Σλοβένος φορ βγήκε στην κόντρα, τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε το πέναλτι από τον Χουτεσιώτη! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ, για άλλη μια φορά με επιτυχία.

ipiccy_image_9_5.jpg

Με τρόπο με τον οποίο τελείωσε τις υποχρεώσεις σε εγχώριο επίπεδο, με τον ίδιο ανοίγει και την νέα σεζόν ο Αργεντινό εξτρέμ. Το πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ και τώρα το πέναλτι με τον Ιωνικό. Ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό είναι ο πανομοιότυπος πανηγυρισμός του, με τον οποίο μάλιστα πανηγύρισε και ο Σαντιό Μανέ στον τελικό του Σούπερ Καπ Γερμανίας!

Ο Αϊτόρ την πρώτη του χρονιά με τους «πράσινους» δεν αντάμειψε τις προσδοκίες με τις οποίες είχε έρθει στην ομάδα. Πέρσι όμως, στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετατράπηκε σε παίκτης κλειδί και με την συνεισφορά του βοήθησε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό να φτάσει τόσο στην έξοδο στη Ευρώπη, όσο και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό που μπορούμε να παρατηρήσουμε, είναι στις εκτελέσεις των πέναλτι που έχει αναλάβει ο Αργεντινός. Το ποσοστό του αγγίζει το 80% επιτυχίας. Στις 5 εκτελέσεις τις οποίες του έχουν ανατεθεί τις τέσσερις έχει βγάλει εις πέρας και μόνο η μία είναι αποτυχημένη. Η μοναδική περίπτωση αποτυχία είναι αυτή της τελευταίας αγωνιστικής της Super League στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε κάθε εκτέλεση που αναλαμβάνει ο Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη, αλλά παράλληλα διατηρεί και το μηδέν στην άμυνα. Ακόμη και στην αποτυχημένη εκτέλεση του, οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 2-0.

Ας δούμε τα εκτελεσμένα πέναλτι του Αϊτόρ:

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-3 (17’ 0-2 Αϊτόρ)

Παναθηναϊκός – AEK 3-0 (16’ 1-0 Αϊτόρ)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 (56’ άστοχο πέναλτι Αϊτόρ)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0 (34’ 1-0 Αϊτόρ, τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0 (45+3 1-0 Αϊτόρ)

Αν συμπεριλάβουμε στην εξίσωση μάλιστα και τις φιλικές αναμετρήσεις, το ποσοστό του Αργεντίνου στο 83% επιτυχίας.

Αλ Ντουχαΐλ - Παναθηναϊκός 0-1 (44' 0-1 Αϊτόρ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0