Πρόσωπα

Μοχάμεντ Σαλάχ: Όπου γκολ στο ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, και ο Αιγύπτιος ρέκορντμαν! (video)

Μοχάμεντ Σαλάχ: Όπου γκολ στο ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, και ο Αιγύπτιος ρέκορντμαν! (video)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σταματάει να σπάει ρεκόρ, και γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που σκοράρει δέκα γκολ ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκ των οποίων τα επτά είναι στο «Ολντ Τράφορντ»!

Από την ημέρα που ο Σαλάχ ήρθε στη Λίβερπουλ από τη Ρόμα, ο Αιγύπτιος έμελλε να οδηγήσει τους «reds» σε δρόμους… άγνωστους. Όπως για παράδειγμα η κατάκτηση του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια. Στην εποχή-Κλοπ, η αγγλική ομάδα έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν γίνει «αστέρια», όμως αν πρέπει να ξεχωρίζει μόνο ένας, αυτός είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. 

Καθώς, το βράδυ της Δευτέρας (22/08), η ομάδα του μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και να συνέχισε το αρνητικό σερί στη φετινή Premier League, ωστόσο ο 30άχρονος επιθετικός, με το γκολ που σημείωσε κατάφερε να αναρριχηθεί στη πρώτη θέση των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ με τα περισσότερα γκολ επί των «κόκκινων διαβόλων». Ξεπερνώντας παίκτες-ορόσημα για τον σύλλογο, όπως οι Στίβεν Τζέραρντ (9), Ντικ Φόρσοου (7), Γκόρντον Χότζον (7), και Χάρι Τσέιμπερς (7). 

Ο «Φαραώ» μπορεί να έχει βρει δέκα φορές δίχτυα κόντρα στους «μπέμπηδες», αλλά ο δρόμος προς αυτά τα γκολ δεν ήταν τόσο… εύκολος. Αφού, στις πρώτες πέντε αναμετρήσεις των δύο ιστορικών αντιπάλων, ο «Mo» αδυνατούσε να βρει δίχτυα. Μέχρις ότου, να «σπάσει το ρόδι» στις 19 Ιανουαρίου 2020, εξασφαλίζοντας με το γκολ του τη νίκη με 2-0 για το πρωτάθλημα και σηκώνοντας το «Άνφιλντ» στο… πόδι.

Ένα χρόνο και πέντε μέρες αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου 2021, η Λίβερπουλ ηττάται με 3-2 στο «Θέατρο των Ονείρων» και αποκλείεται από τον θεσμό του FA Cup, αλλά ο Σαλάχ σκοράρει και τα δύο γκολ για την ομάδα του και τα πρώτα του στο συγκεκριμένο γήπεδο του Μάντσεστερ. 

Για να αρχίσει μία παράδοση που δεν θα… τελείωνε. Λόγω του ότι οι επόμενες δύο αναμετρήσεις στο σπίτι της Γιουνάιτεντ ήταν άκρως επιτυχημένες, όσο για τον ίδιο, όσο και για την Λίβερπουλ, που αρχικά νίκησε με 4-2 και τον Σαλάχ να πετυχαίνει το «κερασάκι» στη τούρτα και ύστερα με το ταπεινωτικό 5-0! Εκεί όπου σημείωσε χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει έπειτα από το 1936!

Οι «μπέμπηδες» διένυαν μία τραγική σεζόν και η επιβεβαίωση ήρθε την ίδια αγωνιστική περίοδο στο «Άνφιλντ», όταν και διασύρθηκαν με 4-0 και δέχθηκαν δύο γκολ από τον συνήθη ύποπτο, τον «Egyptian King». 

Για να φτάσουμε στο σήμερα και στο… 10 το στρογγυλό, που χάρισε στον Σαλάχ τη πρώτη θέση στη σχετική λίστα της Λίβερπουλ, αλλά όχι το τρίποντο που δίχως αμφιβολία ήθελε ο ίδιος για την ομάδα του…

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0