Πρόσωπα

Αρόλντ Μουκουντί: Ένα «αδάμαστο λιοντάρι» στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα! (video)

Αρόλντ Μουκουντί: Ένα «αδάμαστο λιοντάρι» στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα! (video)

Η ΑΕΚ επισημοποίησε την απόκτηση του Αρόλντ Μουκουντί από την Σεντ Ετιέν. Ο Καμερουνέζος διεθνής στόπερ έρχεται στην Ένωση με σκοπό να ανακτήσει την χαμένη «αίγλη» του μετά τον υποβιβασμό των «στεφανουά» και συνάμα να κάνει μια ανανέωση στην καριέρα του.

Στο πρόσωπο του Αρόλντ Μουκουντί βλέπει ο Ματίας Αλμέιδα τον παρτενέρ του Ντομαγκόι Βίντα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Η Ένωση έψαχνε καιρό ακόμα ένα… θηρίο για τη θέση των στόπερ και ο Καμερουνέζος δείχνει πως διαθέτει όλο το πακέτο!

Με ύψος 1,91 μ. και σωματοδομή «τανκ», ο Μουκουντί δύσκολα περνά απαρατήρητος. Στον Αργεντίνο προπονητή του Δικεφάλου μάλιστα, έκανε «κλικ» το γεγονός ότι παρά την σωματική διάπλασή του είναι ένας γρήγορος παίκτης και μπορεί να δώσει «ενέργεια» στην άμυνα της ομάδας, ενώ είναι τρομερός και στο εναέριο παιχνίδι. 

Γέννημα – θρέμμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Καμερουνέζος έχει πραγματοποιήσει γεμάτες χρονιές στα γήπεδα της Ligue 1 και Ligue 2, ενώ παράλληλα έκανε ένα σύντομο, λόγω COVID-19, πέρασμα από την Championship. Παρότι αγωνίστηκε σε όλες τις «μικρές» εθνικές της Γαλλίας, όταν ήρθε η ώρα επέλεξε την εθνική ανδρών του Καμερούν, με το οποίο πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ, όπου αναμένεται να αποτελέσει βασικό «γρανάζι» στην ομάδα του Ριγκομπέρτ Σονγκ.

Η καριέρα του ξεκίνησε στις φημισμένες ακαδημίες της Χάβρης, όπου πολύ γρήγορα άρχισε να δείχνει ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Μετά από κάποιες συμμετοχές στην Β ομάδα του συλλόγου, υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο και προήχθη στην μεγάλη ομάδα. 

moukoudi.jpg

Το ενδιαφέρον από το Νησί και το «όχι» στην Άστον Βίλα

Το 2018 οι εμφανίσεις του Μουκουντί προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εξωτερικό και κυρίως από το Νησί. Τόσο η Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς, που όλως τυχαίως εκείνο το καλοκαίρι αντιμετώπισε την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, όσο και η Άστον Βίλα ήταν δύο από τους συλλόγους που «έπαιξαν» δυνατά για την απόκτησή του.

Οι «villans», που τότε αγωνίζονταν στην Championship, κατέθεσαν πρόταση δανεισμού στην Χάβρη με οψιόν αγοράς 10 εκατομμυρίων. Ο Μουκουντί ωστόσο επέλεξε να απορρίψει ο ίδιος την προσφορά των Άγγλων, καθώς όπως δήλωσε δεν ένιωθε έτοιμος για ένα βήμα εκτός Γαλλίας.  

Το κεφάλαιο Σεντ Ετιέν και ο δανεισμός στην Μίντλεσμπρο

Έτσι, ο Καμερουνέζος παρέμεινε στην Χάβρη, με την οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της σεζόν 2018/19 κι έπειτα αποχώρησε ως ελεύθερος για την Σεντ Ετιέν. Εκεί ξεκίνησε την σεζόν ως βασικός, συμμετέχοντας μάλιστα και στα ματς των «στεφανουά» στο Europa League. Τον Ιανουάριο του 2020, ήρθε πρόταση δανεισμού από την Μίντλεσμπρο κι αυτή τη φορά ο Μουκουντί αποφάσισε να πάρει την ευκαιρία. Για κακή του τύχη όμως, ξέσπασε η πανδημία του COVID-19 και πρόλαβε να συμπληρώσει μόλις 8 εμφανίσεις, προτού επιστρέψει στην Γαλλία, λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων. Η Μπόρο προσπάθησε να ανανεώσει το δανεισμό του, ώστε να τον είχε διαθέσιμο στην επανέναρξη, αλλά οι ιθύνοντες της Σεντ Ετιέν ήταν κάθετοι.

Η επιστροφή στην Σεντ Ετιέν και η καταστροφική τελευταία σεζόν του

Φυσικά, στην επιστροφή του στο Ζοφρουά Γκισάρ τον περίμενε φανέλα βασικού, όπου πραγματοποίησε 52 ακόμα συμμετοχές, τις 45 στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Παρόλα αυτά, η πολύ κακή κατάσταση της ομάδας δεν άφησαν τον Μουκουντί να ησυχάσει. Την περασμένη σεζόν, ο Καμερουνέζος αγωνίστηκε σε 26 ματς, από τα οποία η ομάδα του δεν κέρδισε κανένα. Φυσιολογικά, ήρθε ο υποβιβασμός στο τέλος του πρωταθλήματος, με τον 24χρονο να ψάχνει από τότε τρόπο να αποχωρήσει από την ομάδα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» μιας… καταραμένης για εκείνον σεζόν βέβαια, ήταν η χαμένη εκτέλεση στην διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό του Copa Africa απέναντι στην Αίγυπτο, που κόστισε την πρόκριση στο Καμερούν.

Πλέον ο Αρόλντ Μουκουντί τα άφησε όλα πίσω και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Η ΑΕΚ δείχνει να πιστεύει πολύ στις ικανότητες του Καμερουνέζου, όπως και ο Ματίας Αλμέιδα που αρέσκεται στο να βγάζει τον «μαχητή» που κρύβει μέσα του κάθε ποδοσφαιριστής. Κι αν κρίνουμε από την καταγωγή του 24χρονου, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ένωση απέκτησε κυριολεκτικά ένα… αδάμαστο λιοντάρι.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0