Πρόσωπα

Ντάνι Σουάρεθ: Η εξαίρεση στον νεανικό κανόνα του Ατρομήτου είναι made in «Los Blancos»! (video)

Ντάνι Σουάρεθ: Η εξαίρεση στον νεανικό κανόνα του Ατρομήτου είναι made in «Los Blancos»! (video)

Ο Ντάνι Σουάρεθ είναι λοιπόν ο εκλεκτός του Κρις Κόλμαν για το κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου. Μια επιλογή δοκιμασμένη στην ελληνική πραγματικότητα, με οικογενειακό «μαδριλένικο» ιστορικό.

Στο Περιστέρι αποφάσισαν να θωρακίσουν τα μετόπισθέν τους με ένα παλιό γνώριμο της Super League. O Ντάνι Σουάρεθ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου, ένας ποδοσφαιριστής που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του με την Αστέρα Τρίπολης τη διετία 2019-21. Οι άνθρωποι της ομάδας πήραν μια απόφαση δοκιμασμένη, με χαμηλό ρίσκο, ελπίζοντας πως θα συνθέσει ένα σταθερό και ποιοτικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο με το Δημήτρη Χατζηισαΐα.
suarez-dani-asteras_900_1.jpg

Ποιος είναι όμως ο 32χρονος Ισπανός, ο γηραιότερος αθλητής στο ρόστερ του Ατρομήτου; Το BN Sports προσπαθεί να ρίξει «φως στο τούνελ», σε μια απόφαση που δε συνάδει με το νεανικό ύφος του συλλόγου, αναλογιζόμενο όμως το πειστικό παρελθόν του ποδοσφαιριστή.


«Βασιλικά» τα πρώτα του βήματα

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μαδρίτη, πραγματοποίησε το παιδικό-εφηβικό όνειρο κάθε συνομήλικού του. Να γίνει μέλος της περίφημης «La Fabrica» και να μάθει τα μυστικά του αθλήματος στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, με τη φανέλα των Μαδριλένων έφτασε μέχρι την Καστίγια (Β’ ομάδα), όμως εκεί ήταν το ταβάνι του. Στην Πονφεραντίνα δεν στέριωσε και μετά από ένα σύντομο πέρασμα, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Ιβηρικής.

Μια οικογένεια «βουτηγμένη» στον αθλητισμό

Ο πατέρας Σουάρεθ, μύησε τον αθλητισμό τους γιους του και ο Ντάνι δεν αποτέλεσε τον μοναδικό της οικογένειας που ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χώρο. Πριν εκείνος κυνηγήσει άστρο του στους «μερένγκες», ο αδερφός του, τα είχε καταφέρει με μεγαλύτερη επιτυχία.

Ο Κάρλος αναδείχθηκε Rising Star της ACB τη σεζόν 2005-06 με την Εστουδιάντες, τη φανέλα της οποίας τίμησε για μια εξαετία. Το 2010 έκανε το μεγάλο βήμα για τη Ρεάλ, κατακτώντας εγχώριους τίτλους, πριν βρει την «Ιθάκη» του στη Μαλάγα και την Ουνικάχα, της οποίας διατελεί αρχηγός μέχρι και σήμερα, στα 36 του.
8aa70d8a-c857-432e-9c99-b60c63561716_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg

Η εκτόξευση στην Πολωνία και η Τρίπολη

Όταν πλέον κατάλαβε ότι το μέλλον του βρισκόταν εκτός Ισπανίας, ο Ντάνι τόλμησε και του βγήκε σε καλό. Το Φεβρουάριο του 2017 μετακόμισε στην Πολωνία υπογράφοντας στη Γκόρνικ Ζάμπρε και έπαιξε 2μιση χρόνια για εκείνη. Στο διάστημα αυτό αποτέλεσε βασικό στέλεχος του πολωνικού συλλόγου, καταγράφοντας 94 συμμετοχές και 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, η αρωγή του ήταν καθοριστική ώστε η Γκόρνικ να τερματίσει στην 3η θέση της λίγκας τη σεζόν 2018-19 και να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

1997-mini-3.jpg
Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στα μέρη μας αφού ο Αστέρας Τρίπολης έφερε στην Ελλάδα τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό. Με τη φανέλα των Αρκάδων πραγματοποίησε δυο γεμάτες περιόδους όντας εκ των κορυφαίων στη θέση του στη Super League. Συνολικά μέτρησε 55 εμφανίσεις και 5 γκολ, εκ των οποίων τα τρία ήταν απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό.

Η πρόταση όμως με σαφώς καλύτερους οικονομικούς όρους ήρθε από τη Σαουδική Αραβία και ο Σουάρεθ είπε το «Ναι», αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στην Τρίπολη. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, η παρουσία του εκτός Ευρώπης δεν μακροημέρευσε και ο Ατρόμητος του έδωσε τη δυνατότητα να γυρίσει σε γνώριμα «λημέρια».
EIAKDmHXYAAqDIm.jpg

Οι Περιστεριώτες πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν έμπειρό αθλητή, λοξοδρομώντας από την πάγια τακτική τους να επενδύουν σε νεαρούς με μεταπολιτική αξία, θεωρώντας πως ο θηριώδης Ισπανός πληροί τις προϋποθέσεις, Μένει να φανεί αν ο Σουάρεθ θα τους δικαιώσει , πιάνοντας υψηλά στάνταρ όπως εκείνα με την ομάδα της Τρίπολης.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0