Πρόσωπα

ΑΕΚ: Αυτά τα στοιχεία θα βάλει στο παιχνίδι της ο Πινέδα (video)

ΑΕΚ: Αυτά τα στοιχεία θα βάλει στο παιχνίδι της ο Πινέδα (video)

Η ΑΕΚ προσθέτει στη δύναμή της έναν παίκτη που γνωρίζει και ήθελε διακαώς ο Ματίας Αλμέιδα – Η κάθετη πάσα, η πίεση ψηλά, η γρήγορη κίνηση με και χωρίς τη μπάλα κι όλα όσα θα δώσει στην «Ένωση» ο Πινέδα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ κατάφερε και έκανε το 3 στα 3 στις μεταγραφές της στο χώρο του κέντρου. Οι Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα ήταν οι τρεις πρώτοι στόχοι. Και οι τρεις είναι παίκτες της ΑΕΚ (για τον Μεξικανό φαίνεται να απομένουν τα τυπικά) και μάλιστα σε χρονική στιγμή «κουτί» για τον Αλμέιδα, ώστε να τους βάλει στις προπονήσεις και τους «παντρέψει» στο σύνολο.

Ο Πινέδα είναι ο τελευταίος που προστίθεται στο κέντρο. Πρόκειται για έναν παίκτη τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πάρα πολύ καλά και τον ήθελε διακαώς στην ΑΕΚ. Και έχει τους λόγους του… Ο Πινέδα, μπορεί να είναι 1.69 μ. όμως είναι ένας δυναμικός κεντρικός χαφ. Παίζει στο 4-3-3 ως 8άρι, αλλά και πίσω από τον επιθετικό σε διάταξη 4-2-3-1 και 4-4-1-1. Επίσης στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε αρκετά ματς και στα άκρα και κυρίως αριστερά. Πρόκειται για έναν τεχνίτη χαφ, με κύριο χαρακτηριστικό του την κάθετη πάσα, την πίεση και την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι του κάνοντας επιθετική άμυνα, ενώ του αρέσει να παίρνει μπάλα, να τη δίνει γρήγορα και να κάνει κίνηση στο χώρο είτε να την ξαναπάρει, είτε ν' ανοίξει διαδρόμους στους συμπαίκτες του. Κομμάτι του παιχνιδιού του είναι έρχεται από τις πίσω γραμμές, να πατάει αντίπαλη περιοχή και να συνδυάζεται γρήγορα με τους συμπαίκτες του. Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει να βάλει στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα και ο Πινέδα είναι παίκτης που τα έχει.

Έως τώρα ο Πινέδα έχει παίξει σε 306 παιχνίδια στην ποδοσφαιρική του ζωή, μετρώντας 21.522 αγωνιστικά λεπτά στους αγωνιστικούς χώρους. Έχει σκοράρει 32 γκολ και έχει δώσει 29 ασίστ. Τα περισσότερα παιχνίδια του τα έχει δώσει παίζοντας στον άξονα (113 συμ. – 8 γκολ – 7 ασίστ). Ως αριστερός χαφ έχει αγωνιστεί σε 46 παιχνίδια, έχοντας 10 γκολ και 9 ασίστ και ακολουθούν οι υπόλοιπες θέσεις που έχει δοκιμαστεί (επιτελικός χαφ, δεύτερος κεντρικός χαφ, 10άρι και δεξί χαφ). Με τον Πινέδα στο ρόστερ του ο Αλμέιδα ξέρει ότι μπορεί να δοκιμάσει πολλά πράγματα και να γίνει πιο απρόβλεπτη η ομάδα. Όμως όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη και μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται στις προπονήσεις.

Στην ΑΕΚ ο Πινέδα έρχεται για να δώσει μία… γλύκα στο κέντρο όταν θα έχει τη μπάλα στα πόδια του, μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι και μία… ένταση, όταν η μπάλα είναι στα πόδια του αντιπάλου, για να την ξαναπάρει. Επιπλέον είναι καλός και στα στημένα, καθώς στην καριέρα του εκτελεί και φάουλ και πέναλτι.

Ο 26χρονος Μεξικανός επίσης, έχει στην καριέρα του ήδη κατακτήσει πολλούς τίτλους. Τη σεζόν 2015/16 πήρε το Σούπερ Καπ Μεξικού με την Ντεπορτίβο Τσίβας Γουαδαλαχάρα. Τη σεζόν 2016/17 με την ίδια ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Μεξικού και το πρωτάθλημα Clausura, ενώ τη σεζόν 2017/18 το Τσάμπιονς Λιγκ Concacaf, έχοντας τον Αλμέιδα δίπλα του.

Με την Κρουζ Αζούλ, αυτή τη φορά και το 2018/19 πήρε πάλι το Σούπερ Καπ Μεξικού, ενώ το 2019 πανηγύρισε και το πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2020/21 πανηγύρισε και με την Κρουζ Αζούλ εκ νέου το πρωτάθλημα Clausura, ενώ σημαντική στιγμή έζησε το 2019 και με την Εθνική Μεξικού, της οποίας αποτελεί βασικό μέλος έχοντας 45 διεθνές συμμετοχές και έξι γκολ, καθώς κατέκτησε το GoldCup.

Το αρνητικό είναι πως πέρυσι στη Θέλτα, η οποία τον Γενάρη του ’22 έδωσε 9 εκατ. ευρώ στην Κρουζ Αζούλ για να τον κάνει δικό της, έκανε μόνο 7 συμμετοχές και συνολικά 93’ αγωνιστικά λεπτά. Θεωρητικά δηλαδή του λείπουν παιχνίδια. Όμως βρισκόμαστε στην έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ, ο Πινέδα θα είναι εκεί, έχει χρόνο μπροστά του να βρει το ρυθμό του, ο Αλμέιδα ξέρει τα καλά και τα αρνητικά του, ο ίδιος ο παίκτης «διψάει» για μπάλα, ήθελε πάρα πολύ να έρθει στην «Ένωση», ώστε να ανταμώσει ξανά με τον Αργεντίνο μέντορά του και είναι σίγουρο πως ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ του. Έρχεται και το Μουντιάλ, βλέπετε, εκεί όπου θα είναι ο Πινέδα… Το κίνητρο είναι τεράστιο για τον ίδιο και μαζί με αυτόν κερδισμένη θα βγει και η ΑΕΚ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0