Πρόσωπα

Ασάν Ντιουσέ: Ο Σενεγαλέζος που τον στοιχειώνει «κατάρα υποβιβασμών», ψάχνει εξιλέωση στον ΟΦΗ! (video)

Ασάν Ντιουσέ: Ο Σενεγαλέζος που τον στοιχειώνει «κατάρα υποβιβασμών», ψάχνει εξιλέωση στον ΟΦΗ! (video)

Ένας ακούραστος μέσος, ο Ασάν Ντιουσέ, αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΟΦΗ. Ο Σενεγαλέζος έκανε το «μπαμ» σε μικρή ηλικία, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον ίδιο, ενώ μάλιστα φαίνεται πως τον στοιχειώνει μια «κατάρα» υποβιβασμών! Το BN Sports σκιαγραφεί την περίπτωση του Σενεγαλέζου που έρχεται για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του Νίκου Νιόπλια.

Η αποχώρηση του Φελίπε Γκαγιέγος τον περασμένο Φλεβάρη, άφησε ένα τεράστιο κενό στον χώρο της μεσαίας γραμμής των Κρητικών. Μπορεί στο ρόστερ της ομάδας να υπάρχουν οι Μιγκέλ Μεγιάδο, Πασχάλης Στάικος και Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, όμως όπως γίνεται αντιληπτό υπήρχε ανάγκη για ενίσχυση.

Έτσι, προέκυψε η περίπτωση του Ασάν Ντιουσέ, ενός κλασικού κόφτη, ο οποίος είναι πραγματικός εργάτης στο γήπεδο. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή με στοιχεία που φέρνουν αρκετά στον Μεγιάδο, με τον οποίον θα συνθέσουν το δίδυμο τον αμυντικών μέσων του ΟΦΗ. Πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, τρέχει ασταμάτητα, ενώ είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά σπάνια πατά την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό που πάντως δεν είναι απαραίτητο για τον ρόλο του κόφτη για τον οποίο και αποκτήθηκε. 

Η μεταγραφή των 5 εκατομμυρίων και η «κατάρα» των υποβιβασμών

Ο Ντιουσέ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Έμπολι. Στα 18 του προωθήθηκε στην μεγάλη ομάδα, όπου σε δύο σεζόν πραγματοποίησε 49 συμμετοχές. Η δεύτερη χρονιά του όμως με την Έμπολι, συνδυάστηκε με υποβιβασμό στην Serie B. Έτσι, ο ιταλικός σύλλογος πήρε την απόφαση να τον πουλήσει για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Προορισμός η Γαλλία και η Σεντ Ετιέν. Μάλιστα, οι «στεφανουά» ήταν απόλυτα βέβαιοι για τις ικανότητες και το μέλλον του τότε 20χρονου Ντιουσέ, που προχώρησαν στην υπογραφή 5ετούς συμβολαίου.  Παρά τις παρομοιώσεις με τον Ενγκολό Καντέ, λόγω του παρουσιαστικού, αλλά και της εργατικότητας του Σενεγαλέζου, οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν. Σε αυτό έπαιξε ρόλο φυσικά, η κακή κατάσταση της Σεντ Ετιέν. Ο Ντιουσέ στην πρώτη του σεζόν, είχε δυσκολία στο να προσαρμοστεί και για να καταφέρει να βρει παιχνίδια στα πόδια του, δόθηκε δανεικός στην Κιέβο Βερόνα τον Ιανουάριο του 2019.

Μια ομάδα που βρισκόταν στα... τελευταία της, αφού ελπίδες για παραμονή δεν υπήρχαν και αναπόφευκτα στο τέλος της σεζόν ήρθε ο υποβιβασμός και αργότερα η διάλυση. Μέσα σε όλα αυτά προέκυψε και ένας τραυματισμός που τον κράτησε για περίπου τέσσερις μήνες εκτός δράσης, με αποτέλεσμα όταν επέστρεψε να μην ήταν ο Ντιουσέ… της Έμπολι.

Την σεζόν 2019-20 παρέμεινε στην Σεντ Ετιέν, όπου όμως αγωνίστηκε ελάχιστα (11 συμ. σε όλες τις διοργανώσεις). Έτσι, το 2020-21 αποφασίστηκε να δοθεί εκ νέου δανεικός και αυτή τη φορά βρέθηκε στην γειτονική Τουρκία και την Ανκαραγκουτσού. Μετά από καιρό άρχισε να βρίσκει πάλι τα «πατήματά» του, αλλά και εδώ το επίπεδο της ομάδας δεν  τον βοήθησε. Ο ρόλος που έχει ο Ντιουσέ στο χορτάρι άλλωστε πολλές φορές είναι «άχαρος». Στο τέλος του πρωταθλήματος, ο Σενεγαλέζος μέτρησε 20 συμμετοχές, τις μισές ως αλλαγή, με την ομάδα της Άγκυρας να υποβιβάζεται.

Έτσι, επέστρεψε για μια ακόμα φορά στην Γαλλία, για την τελευταία όπως αποδείχθηκε σεζόν του. Οι ευκαιρίες που είχε πάρει στο παρελθόν στην Σεντ Ετιέν πέρασαν ανεκμετάλλευτες, κατά τη διάρκεια των δανεισμών δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερα τρομερό, οπότε και πάλι στους «στεφανουά»  έβλεπε... πάγκο. Σε έξι συμμετοχές δε συμπλήρωσε ούτε καν 100΄ αγωνιστικά λεπτά... Ωστόσο, η κατάρα που τον ακολουθά χτύπησε και πάλι. Η Σεντ Ετιέν στο τέλος της περσινής σεζόν υποβιβάστηκε, λίγο πριν ο Ντιουσέ αποχαιρέτησε μόνιμα αυτή τη φορά την Γαλλία.

Ο δρόμος πλέον τον έβγαλε στην Κρήτη και τον ΟΦΗ. Οι ιθύνοντες του Ομίλου φαίνεται να εμπιστεύονται την περίπτωση του Ντιουσέ και πιστεύουν ότι στο Ηράκλειο μπορεί να «αναγεννήσει» την καριέρα του πριν να είναι αργά, άλλωστε είναι μόλις 25 ετών. Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει την κατάρα που τον στοιχειώνει, καθώς μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες με τον Σενεγαλέζο στο ρόστερ, αργά ή γρήγορα υποβιβάστηκαν όλες.

assane-diousse-ofi-crete.jpg

Στο δια ταύτα, η έλευση του Ντιουσέ στο Γεντί Κουλέ σίγουρα δεν αποτελεί μεταγραφική «βόμβα». Το βιογραφικό του όμως, με παρουσία σε Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, αλλά και τρεις συμμετοχές με την Εθνική Σενεγάλης αναμφίβολα κάτι δείχνει. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι ποιον Ντιουσέ θα δούμε στην Super League… Αυτόν των πέντε εκατομμυρίων ή εκείνον με τους τέσσερις υποβιβασμούς;

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0