Πρόσωπα

Οι πέντε «εμπνεύσεις» του Άνχελ Ντι Μαρία που… καθήλωσαν τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν

Οι πέντε «εμπνεύσεις» του Άνχελ Ντι Μαρία που… καθήλωσαν τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν

Μπορεί να αποτελεί παρελθόν από την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν έγινε απλώς ο πρώτος σε ασίστ της ιστορίας της αλλά και ο «μάγος» που χάρισε μοναδικές εμπνεύσεις.

Αριθμός 112. Ένα νούμερο που έχει επιχρυσωθεί στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν και όχι άδικα. Πρόκειται για τις ασίστ που έκανε ο Άνχελ Ντι Μαρία φορώντας τη φανέλα του παριζιάνικου συλλόγου μέχρι να αποχωρήσει για τη Γιουβέντους. Ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας και εκ των κορυφαίων στην ιστορία σε αυτό τον τομέα.

Ένας πραγματικός «πασέρ» που ετοιμάζεται μετά τις Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία και Γαλλία, να δώσει τα φώτα του και στην Ιταλία με τη Γιουβέντους. Το BN Sports ξεχώρισε και σας παρουσιάζει τις πέντε κορυφαίες του με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας.

Παρί Σεν Ζερμέν – Τρουά 4-1

Από τις πρώτες του συμμετοχές με τη Παρί Σεν Ζερμέν, ο Άνχελ Ντι Μαρία είχε δείξει πως δεν είναι ο άνθρωπος που… απέτυχε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά εκείνος που καθήλωσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Απέναντι στην Τρουά, απέδειξε ξανά πόσο… χρυσό είναι το αριστερό, όταν με μία μαγική μπαλιά βρήκε τον Έντινσον Καβάνι και εκείνος με απευθείας σουτ έκανε το 1-0, στο 20’ για τους Γάλλους.

Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 2-1

Ακόμα μία συνεργασία του Ντι Μαρία με τον Καβάνι, αυτή τη φορά κόντρα στην Τσέλσι για τον πρώτο του αγώνα της φάσης των «16» του Champions League. Ο Αργεντινός αστέρας σηκώνει το κεφάλι και βλέπει την κίνηση του διεθνή φορ στην πλάτη της λονδρέζικης άμυνας. Με μία τρομερή λόμπα, όχι απλώς πιάνει στον ύπνο τους αντιπάλους του αλλά βγάζει και τον «φάτσα» με την αντίπαλη εστία για να γράψει το 2-1 στο 78’.

Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5

Δεν είναι τόσο η ασίστ που βγάζει στο συγκεκριμένο ματς αλλά το γεγονός πως μέτρησε συνολικά τέσσερις μέσα στο 90λεπτο (!). Ο Αργεντινός αστέρας έκανε ότι ήθελε απέναντι στη Μπριζ και η έκταση του σκορ διαμορφώθηκε από τα… κέφια που είχε. Ωστόσο, η ασίστ που κάνει στο 2-0, είναι εξωπραγματική. Ο ίδιος παίρνει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, τη φέρνει στο αριστερό και με τρομερή κάθετη μπαλιά βγάζει στον Εμπαπέ μπροστά από την βελγική εστία. Φυσικά, ο Γάλλος φορ δεν αστοχεί και κάνει το 2-0.

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2

Μπορεί στη λίστα να είναι το μοναδικό ματς που έχασε η Παρί Σεν Ζερμέν αλλά δεν γίνεται να μην γίνει αναφορά στην εξωφρενική πάσα που βγάζει ο Ντι Μαρία για τον Εμπαπέ. Στο 25ο λεπτό, ο διεθνής μεσοεπιθετικός παίρνει τη μπάλα πίσω από το κέντρο και με μία αριστουργηματική φαλτσαριστή πάσα βρίσκει τον νεαρό Γάλλο, ο οποίος φτάνει μέχρι την εστία και κάνει το 1-0.

Παρί Σεν Ζερμέν – Ανζέ 5-0

Το καλύτερο για το… τέλος. Είναι σίγουρα ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές ασίστ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σε ένα απλό παιχνίδι κυπέλλου Γαλλίας, απέναντι στην Ανζέ, η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επίδειξη ισχύος αλλά ο Ντι Μαρία το… τερματίζει. Συγκεκριμένα, κουβαλάει τη μπάλα μέσα στη περιοχή, περνάει τους πάντες και με μία αξιοζήλευτη ραμπόνα βρίσκει τον Ικάρντι και του δίνει έτοιμο γκολ σε κενή εστία για το 4-0.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0