Πρόσωπα

Κουλούρης: Οι Εύθυμες μέρες του στο Περιστέρι και η νέα πρόκληση! (video)

Κουλούρης: Οι Εύθυμες μέρες του στο Περιστέρι και η νέα πρόκληση! (video)

Ο Ευθύμης Κουλούρης αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παίκτης της αυστριακής Λίντσερ, αφήνοντας τη γειτονιά που ένιωσε σαν το σπίτι του. Ο κύκλος του στον Ατρόμητο κλείνει για δεύτερη φορά, ελπίζοντας πως πλέον, στη δεύτερη απόπειρά του στο εξωτερικό, ήρθε η στιγμή να διακριθεί.

Τι και αν φόρεσε το «αστέρι» μόνο για δυο σεζόν; Ο 26χρονος επιθετικός κατάφερε να γίνει σημαντικό κομμάτι της μακράς ιστορίας του Ατρομήτου με την εν γένει παρουσία του εντός αγωνιστικού χώρου, όπως δήλωσε και η ΠΑΕ στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της.

Ο Κουλούρης μέτρησε με την ομάδα του Περιστερίου 68 συμμετοχές με 39 γκολ στις δυο θητείες του, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Από την πορεία της εξόδου στην Ευρώπη το 2018-19 μέχρι τα κρίσιμα τέρματα που σφράγισαν την υπόθεση παραμονής τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (2021-22), ο Μακεδόνας σέντερ φορ υπήρξε μια μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες, πετυχαίοντας μάλιστα κάποια εντυπωσιακά γκολ. Και αγαπημένο παιδί της κερκίδας μεταξύ άλλων, που μοχθούσε και ίδρωνε για τη φανέλα.

Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να βγαίνουν κερδισμένες όλες οι πλευρές, από μια τέτοια μετακίνηση, γεγονός που εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, φαίνεται πως ισχύει στη μεταγραφή του Κουλούρη. Από τη μία ο Ατρόμητος θα λάβει ένα ποσό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, σηματοδοτώντας την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του. Από την άλλη, η Λίντσερ κάνει δικό της έναν ποδοσφαιριστή που έχει το ένστικτο του σκόρερ και μπορεί να ηγηθεί της επιθετικής της γραμμής.

Ελπίζει να είναι τρίτη και φαρμακερή

Και για τον ίδιο τον Κουλούρη, η εξέλιξη αυτή, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εκτός Ελλάδας με την Ανόρθωση (2015-16) και την Τουλούζ να έχουν προηγηθεί (2019-21). Παρόλα αυτά, σε καμία εκ των δυο προηγούμενων εμπειριών του, δεν κατάφερε να πίασει τα υψηλά στάνταρ που έχει δείξει ότι μπορεί. Ωστόσο κάθε «περιπέτεια» σε κάνει σοφότερο και τούτη τη φορά, οι συνθήκες μοιάζουν πιο ιδανικές.

Στα χνάρια του Ταξιάρχη Φούντα

Τα τελευταία χρόνια, η αυστριακή αγορά έχει ανοίξει για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε βρίσκουν την «Ιθάκη» τους εκεί είτε φτιάχνουν το όνομά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, ο Ταξιάρχης Φούντας.

Τρία χρόνια παρουσίας στην αυστριακή Bundesliga για χάρη της ιστορικής Ραπίντ Βιέννης, ήταν υπεραρκετά για να ανεβάσει κατακόρυφα τη «μετοχή» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, να επανακληθεί (μετά από πέντε χρόνια) στην Εθνική ομάδα και να «αναγκάσει» τη DC United να ξοδέψει τρία εκατομμύρια για να τον εντάξει στο δυναμικό της, χρήματα που ήδη κάνει απόσβεση. Η Αυστρία αποτέλεσε το σημείο επανεκκίνησης για τον Μεσολογγίτη επιθετικό και ίσως το παράδειγμα προς μίμηση του Ευθύμη Κουλούρη για το step up.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0