Πρόσωπα

Αχιλλέας Νταβέλης: Ένας επιχειρηματίας - ορθοδοντικός αναλαμβάνει να κάνει και πάλι την ΑΕΛ «βασίλισσα» (video)

Αχιλλέας Νταβέλης: Ένας επιχειρηματίας - ορθοδοντικός αναλαμβάνει να κάνει και πάλι την ΑΕΛ «βασίλισσα» (video)

Με αφορμή την επικείμενη αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΑΕΛ, το BN Sports σκιαγραφεί τον νέο μεγαλομέτοχο Αχιλλέα Νταβέλη και αποκρυπτογραφεί τους στόχους του, πίσω από την συνέντευξη τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Αλλαγή σελίδας με κάθε επισημότητα στην Λάρισα, καθώς η «βασίλισσα του κάμπου» έχει πλέον νέο ηγέτη στο τιμόνι της. Επτά επεισοδιακά χρόνια προεδρίας του Αλέξη Κούγια έφτασαν στο τέλος τους, με αποτέλεσμα οι «βυσσινί» φίλαθλοι να συσπειρωθούν ξανά.

Περίπου τέσσερις ώρες πριν την λήξη της καταλυτική ημερομηνίας και ώρας για την αγορά της ομάδας, ο εορτάζοντας Αχιλλέας Νταβέλης συναντήθηκε με τον γνωστό ποινικολόγο και συμφώνησαν μέσα σε καλό κλίμα για την αλλαγή σελίδας στην ομάδα. Αλήθεια όμως ποιος είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της ιστορικής ΑΕΛ;
ΑΕΛ_1.jpg

Γεννήθηκε στην θεσσαλική πρωτεύουσα το 1969 και σπούδασε ορθοδοντικός, ασκώντας το επάγγελμα από το 1998. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου της πόλης και συμμετέχει ως ομιλητής σε διάφορα πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά συνέδρια.

Όσον αφορά τον επιχειρηματικό κλάδο, αποτελεί ιδιοκτήτη του υπερσύγχρονου κέντρου ιατρικής αποκατάστασης Animus, με έδρα την Λάρισα. Μέχρι και πέρυσι ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ενώ κατά την διάρκεια των σκληρών lockdown του COVID-19 πήρε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και επεκτάθηκε στην μαζική παραγωγή ιατρικών μασκών. 

Πρόκειται κοινώς για άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τον επιχειρηματικό κλάδο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην σταθερή ανάπτυξη του συλλόγου. Δεύτερο προτέρημα του... η καταγωγή, με τον κόσμο της ΑΕΛ να ενθουσιάζεται μόνο και μόνο στο άκουσμα ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι συντοπίτης τους. Και όχι αδίκως. 

Υπάρχουν ακόμη μνήμες οι οποίες δεν ξεβάφουν, από τον τελευταίο Λαρισαίο επιχειρηματία - πρόεδρο της ομάδας Στέλιο Καντώνια, όπου κατά την διάρκεια της παρουσίας του η ομάδα κατέκτησε το πρώτο και μοναδικό της πρωτάθλημα. 
ΣΕ.jpg

Στην εποχή του σύγχρονου ποδοσφαίρου τα οικονομικά μεγέθη έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις δεν είναι οι ίδιες, ωστόσο άπαντες μπορούν να ελπίζουν σε έναν σταθερό και υγιή, ανταγωνιστικό σύλλογο. Τους στόχους βέβαια τους έθεσε στην o ίδιος ο 53χρονος, στην συνέντευξη τύπου, όπου μίλησε για το όραμα του αναφορικά με το τρίπτυχο ομάδα-κόσμος-γήπεδο. 

Όσοι παρακολούθησαν λοιπόν τις δηλώσεις του Αχιλλέας Νταβέλη μπορούν να συμπεράνουν τα εξής. Αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος έδειξε την διάθεση να χτίσει μία ομάδα που θα γίνει και πάλι ελκυστική, με αργά και σταθερά βήματα. Χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις, φαίνεται πως δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ένα οικοδόμημα που θα γκρεμιστεί με τον πρώτο σεισμό... Σταθερή επένδυση, χωρίς μεγάλο οικονομικό ρίσκο.

Στο κεφάλαιο κόσμος, μία ιστορία πονεμένη που πέρασε από χίλια κύματα κατά την διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, φαίνεται πως επικοινωνιακά κερδίζει την φίλαθλη κοινότητα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν εξαιρείται κανείς από το νέο εγχείρημα (σ.σ. ο Αλέξης Κούγιας είχε ανοιχτή κόντρα με μερίδα οπαδών, επώνυμων και μη), ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί σκηνικά βίας... Επιθυμεί ουσιαστικά να πετύχει το μοντέλο μία πόλη μία ομάδα, με τους απλούς αλλά και τους οργανωμένους φίλους της Λάρισας σε σύμπλευση.

Όσον αφορά το γηπεδικό ζήτημα που αποτελεί ακόμη μία ανοιχτή πληγή, το μπαλάκι πήγε στον δήμαρχο. Πιθανότατα στην πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του δήλωσε ότι παραχωρεί ένα μικρό πακέτο μετοχών στον Δήμο Λαρισαίων, με σκοπό να κάνει τον Απόστολο Καλογιάννη να ασχοληθεί ενεργά με την διασφάλιση του AEL FC Arena. Κοινώς, η ερχόμενη σεζόν θα βρει την ομάδα να αγωνίζεται στο ιστορικό Αλκαζάρ, με μακροπρόθεσμο πλάνο την επιστροφή στο γήπεδο που χτίστηκε από τον Κωστή Πηλαδάκη και την κατασκευαστική εταιρία «ΕΡΓΟ 3» το 2010.

Πρώτη εντύπωση θετική από τον Αχιλλέα Νταβέλη. Μετρημένος στα λόγια του, δείχνει να έχει πλάνο για έναν από τους διαχρονικά κορυφαίους συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εξυγίανση, συσπείρωση, γήπεδο και άνοδος, αποτελούν έννοιες τις οποίες θα παλέψει να επιτύχει, ώστε η ΑΕΛ να βρει επιτέλους την ηρεμία της και να επανέλθει ξανά στην θέση που της αξίζει να βρίσκεται.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0