Πρόσωπα

Γενς Γιόνσον: Ένας κόφτης με… χαρακτήρα που έρχεται να γεμίσει την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ! (video)

Γενς Γιόνσον: Ένας κόφτης με… χαρακτήρα που έρχεται να γεμίσει την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ! (video)

Ένας αμυντικός χαφ που μπορεί να λύσει τα χέρια του Ματίας Αλμέιδα και να προσδώσει «χαρακτήρα» στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ο Γενς Γιόνσον αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα  πρόσωπα των ημερών στα νέα του Δικεφάλου και δικαίως η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια για τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα».

Σχετικά Άρθρα

Ο Γενς Γιόνσον απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό την ΑΕΚ, με τον Δανό ποδοσφαιριστή μάλιστα να έρχεται στη χώρα μας για να δει από κοντά τις συνθήκες ζωής στην Αθήνα, καθώς και να μάθει περισσότερα πράγματα για την Ένωση. Μια τακτική που έχει ακολουθήσει άλλωστε και στο παρελθόν, αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία στην πόλη και την κουλτούρα των ανθρώπων που ζουν σε αυτή.

Ο Γιόνσον είναι ένα αμυντικό χαφ με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Ματίας Αλμέιδα. Πρόκειται για ένα «δυνατό» εξάρι, με καλά τρεξίματα, ενώ του αρέσει να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, όπως έχει τονίσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, αλλά έχει αποδειχθεί και έμπρακτα, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε τακτική. Στο παρελθόν έχει ανταπεξέλθει εξαιρετικά σε ποδόσφαιρο κατοχής στην Κόνιασπορ, αλλά και σε πιο άμεσο παιχνίδι, με γρήγορη ανάπτυξη όπως στην Κάντιθ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιόνσον γεννήθηκε στο Ώρχους, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Δανίας. Μεγάλωσε κοντά στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομώνυμης ομάδας και δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, με τον Γιόνσον να καταπιάνεται σε μικρή ηλικία τόσο με το ποδόσφαιρο, όσο και με το μπάσκετ. Τελικά, στα 12 χρόνια του, όταν και εμφανίστηκε το ενδιαφέρον της Ώρχους, επέλεξε το ποδοσφαιρικό μονοπάτι και μάλλον δικαιώθηκε.

Έτσι, από το 2005 ήταν μέλος των ακαδημιών της Ώρχους και το 2011 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Παρέμεινε σε αυτήν πέντε χρόνια ακόμα, με το highlight της καριέρας του εκεί να αποτελεί το πρώτο του γκολ με το σύλλογο, το οποίο ψηφίστηκε γκολ της σεζόν 2012/13 στην Δανία!

Το καλοκαίρι του 2016 ο Γιόνσον ένιωσε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή στη ζωή του, για αυτό και ενημέρωσε την ομάδα του ότι θα ήθελε να αποχωρήσει για κάποιο σύλλογο στο εξωτερικό. Αυτός ήταν η τούρκικη Κόνιασπορ, η οποία δαπάνησε σχεδόν 350 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην πρώτη του σεζόν εκεί, ήρθαν και τα μοναδικά «ασημικά» που έχει συλλέξει στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, με την Κόνιασπορ στέφθηκε Κυπελλούχος Τουρκίας το 2017, ενώ μερικούς μήνες μετά κατέκτησε και το Σούπερ Καπ της χώρας. Ο Δανός πραγματοποίησε τέσσερις γεμάτες σεζόν, συμπληρώνοντας συνολικά 119 εμφανίσεις, ενώ αγωνίστηκε και το Europa League δύο διαδοχικές χρονιές, αλλά η Κόνιασπορ δεν κατάφερε σε αμφότερες να προκριθεί από τον όμιλο στα νοκ-άουτ.

Ο Γιόνσον λάτρεψε τη ζωή στο Ικόνιο, όμως και πάλι ένιωσε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή στις παραστάσεις του και όταν εμφανίστηκε το ενδιαφέρον της Κάντιθ δε το σκέφτηκε πολύ. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δε γνώριζε ούτε την ομάδα, αλλά ούτε την πόλη, ωστόσο είναι όνειρο για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην La Liga. Η πρώτη του σεζόν στην Ισπανία ήταν φανταστική αφού έδεσε άμεσα με την ομάδα και κατάφερε να μπει στις κλήσεις του Έμπε Σαντ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας.

Μπορεί τα σχόλια από τους φίλους της Κάντιθ να ήταν περιπαικτικά όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του, ωστόσο οι εμφανίσεις του Γιόνσον «έκλεισαν στόματα». Με παρτενέρ του τον Χοσέ Μαρί στην μεσαία γραμμή, συνέθεσαν ένα αξιόπιστο δίδυμο, με την ομάδα να εξασφαλίζει την παραμονή στη La Liga και τον Δανό να έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

jonsson.jpg

Παρά το γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2021/22 ήταν μέλος της Εθνικής Δανίας, τελικά έμεινε εκτός EURO, κάτι που στο ψυχολογικό κομμάτι του στοίχησε. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, το καλοκαίρι του 2021, διαδοχικοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να φτάσει το 100% των δυνατοτήτων του στην δεύτερη σεζόν του στην Κάντιθ και έχασε την θέση του από τον νεοφερμένο Σέρχιο Γκονζάλες. Κατάφερε μεν να συμπληρώσει 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά δεν «κέρδισε» την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του, αφού υπήρχε ρήτρα μίνιμουμ 25 εμφανίσεων. Παράλληλα, οι σχέσεις του Γιόνσον με τον σύλλογο δεν ήταν οι καλύτερες, αφού η Κάντιθ απέρριψε πρόταση της Βαλένθια για αγορά του Δανού τον Γενάρη του 2022, ενώ ο ποδοσφαιριστής επιθυμούσε την «αναβάθμιση» όπως χαρακτήρισε την ενδεχόμενη μετακίνησή του.

Έτσι, το διαζύγιο ήρθε φυσιολογικά και πλέον ο Γενς Γιόνσον αναζητά τον επόμενο σύλλογο της καριέρας του. Στον «δρόμο» του εμφανίστηκε η ΑΕΚ και παρότι ο Δανός θα επιθυμούσε την παραμονή του στο πρωτάθλημα της La Liga, (είτε να βρεθεί στην Ιταλία και την Serie A), οι εντυπώσεις που του άφησε η Αθήνα ήταν θετικές, ενώ παράλληλα γνωρίζει ότι δεν πρόκειται εύκολα να βρει «πρόταση εκατομμυρίου», όπως της Ένωσης.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0