Πρόσωπα

Λάζαρος Ρότα: Με τον χρόνο στο πλευρό του απέδειξε γιατί καθιερώθηκε στην ΑΕΚ (video)

Λάζαρος Ρότα: Με τον χρόνο στο πλευρό του απέδειξε γιατί καθιερώθηκε στην ΑΕΚ (video)

Πολλά ονόματα πέρασαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο μόνο ο Λάζαρος Ρότα κατάφερε να κρατήσει τη φανέλα βασικού.

Η συζήτηση για τη θέση των δεξί μπακ στην ΑΕΚ είναι αρκετά μεγάλη. Τόσο μεγάλη που γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς η «Ένωση» δυσκολεύεται να βρει κάποιον σταθερό παίκτη σ’ αυτό το διάστημα που θα ριζώσει εκεί και θα καθιερωθεί.

Αναφορά γίνεται στις τελευταίες τέσσερις σεζόν και στην μετα-πρωτάθλημα εποχή, καθώς εκείνη την περίοδο ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτέλεσαν αδιαμφισβήτητα δύο από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας.

 Έκτοτε πολλοί έχουν περάσει πολλά ονόματα. Παουλίνιο, Νταντσένκο, Βασιλαντωνόπουλος, Μισελέν, ήταν τα ονόματα που δοκιμάστηκαν σ’ αυτή τη θέση, ωστόσο κανείς τους δεν καθιερώθηκε ή τουλάχιστον δεν έκανε τις επιθυμητές εμφανίσεις. Μέχρι που στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο Λάζαρος Ρότα.

Ένας παίκτης άγνωστος στην Ελλάδα, ο οποίος συστήθηκε στο κοινό μέσω του Τζον Φαν’τ Σχιπ και την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2020 κόντρα στη Μολδαβία (11/10/20) κι έκτοτε καθιερώθηκε στην αποστολή της.

Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ «ψηνόταν» το περσινό καλοκαίρι κι εν τέλει έγινε πραγματικότητα στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Το συμβόλαιο του 24χρονου με τη Φορτούνα Σιτάρντ έληξε, ο ίδιος έμεινε ελεύθερος και τελικά επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

rotaaa.jpg

Το πρώτο διάστημα δεν ήταν τόσο εύκολο για τον Ρότα αφού στη -σύντομη- θητεία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Σέρβου. Μάλιστα δεν αποτέλεσε ούτε καν μέλος της αποστολής σε καμία αναμέτρηση!

Η πρώτη ευκαιρία του δόθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη τον περασμένη Οκτώβρη και στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου με 3-0. Έκτοτε, και κυρίως με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο, ήρθε η ανάδειξή του.

Ο 48χρονος προπονητής του έδειξε εμπιστοσύνη κι εκείνος την αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνέβαλλε στην προσπάθεια της ομάδας του στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ όποτε του δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά.

Η απογείωση ήρθε όμως στα play off. Ο ίδιος απουσίασε μόλις σ’ ένα από τα 10 συνολικά ματς της όλης διαδικασίας και κατάφερε, μάλιστα, να σημειώσει δύο γκολ! Τόσο κόντρα στον ΠΑΣ όσο και στον Άρη βρήκε δίχτυα, με το τελευταίο να είναι αξιοζήλευτο.


Με λίγα λόγια η ΑΕΚ μάλλον έχει βρει αυτό που έψαχνε, υπό τις προϋποθέσεις που φυσικά το έψαχνε. Μπορεί ο Ρότα να χρειάστηκε χρόνο να αναδειχθεί και μπορεί να θέλει κι ακόμη περισσότερο προκειμένου να αποδείξει ακόμη περισσότερα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως η «Ένωση» δεν θα… ψάχνεται για παίκτη στη θέση του.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0