Πρόσωπα

Πάμπλο Σαράμπια: Ο «αόρατος» ήρωας του Λουίς Ενρίκε (video)

Πάμπλο Σαράμπια: Ο «αόρατος» ήρωας του Λουίς Ενρίκε (video)

Μπορεί το όνομά του να μην… γεμίζει το μάτι του ποδοσφαιρικού κόσμου όμως ο Πάμπλο Σαράμπια, κάνει την πιο «αθόρυβη» δουλειά με τον μεγαλύτερο κρότο.

Η Εθνική Ισπανίας δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της. Το ξεκίνημα στο Nations League δεν ήταν και το καλύτερο, καθώς χρειάστηκε να φτάσει στην 3η αγωνιστική για πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο Λουίς Ενρίκε δίνει αρκετό βάρος στα νέα παιδιά και θέλει να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής για να γίνει το κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, η παρουσία του Πάμπλο Σαράμπια ανάμεσα στους μικρούς των Ρόχας, είναι «χρυσή». Δεν χρειάζεται να δει κάποιος το τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο αλλά να κοιτάξει λίγο τους αριθμούς του, οι οποίοι είναι παραπάνω από εντυπωσιακοί.

Μαγική σεζόν στην Πορτογαλία…

Η υπεροπλία της Παρί Σεν Ζερμέν δεν άφησε περιθώρια παραμονής στον Πάμπλο Σαράμπια. Ο 30χρονος εξτρέμ έπρεπε να βρει κάτι άλλο για να συνεχίσει την καριέρα του και να πάρει τα απαραίτητα λεπτά συμμετοχής. Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας εμφανίστηκε εκεί που έπρεπε. Τον «κέρδισε» στην κούρσα και τον έκανε δικό της με δανεισμός ενός έτους.

Την ίδια στιγμή που ο γαλλικός σύλλογος σκόραρε με χίλια… ζόρια, ο Σαράμπια «οργίαζε» στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος άσος ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης των «λιονταριών» στη φετινή σεζόν και πήρε από το χεράκι αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως κάνει τώρα στην Ισπανία.

Το «εισιτήριο» για τους Ρόχας προήλθε μέσα από τα 22 γκολ και τις εννιά ασίστ σε 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, η επιβεβαίωση της μονιμοποίησης του στο βασικό σχήμα του Ενρίκε, έρχεται με τα στατικά του στα τελευταία ματς.

Η επίθεση της Ισπανίας έχει πάρει την… σφραγίδα του εδώ και ένα χρόνο!

Δεν είναι η συμμετοχή του στα γκολ της Ισπανίας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Είναι η συνολική παρουσία του τον τελευταίο χρόνο στην επιθετική δραστηριότητα της χώρας. Σχεδόν αθόρυβα, ο έμπειρος άσος έχει προσφέρει «χρυσούς» βαθμούς στην ομάδα του Ενρίκε και δικαίως θεωρείται «ήρωας».

Συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει συνολικά επτά γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ, κάτι που αποτελεί τον καλύτερο απολογισμό στην ομάδα σε αυτόν τον χρόνο.

Στα τελευταία τέσσερα ματς, έχει άμεση σχέση με τέσσερα γκολ της Ισπανίας, μεταξύ αυτών και το νικητήριο απέναντι στην Ελβετία. Να θυμίσουμε πως είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ κόντρα στην Ελλάδα, στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Σίγουρα, δεν αποτελεί το πρώτο όνομα στην ορχήστρα του Ενρίκε από θέμα εμπειρίας και συμμετοχών. Ωστόσο, ο Πάμπλο Σαράμπια ξέρει πως να γίνει ένας αόρατος… ήρωας. Και το έχει αποδείξει πολλάκις φορώντας το εθνόσημο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0