Πρόσωπα

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ο τελευταίος των ρομαντικών στην Τούμπα! (video)

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ο τελευταίος των ρομαντικών στην Τούμπα! (video)
Ο Βιεϊρίνια ανανέωσε μέχρι το 2023 με την φανέλα του ΠΑΟΚ και επιβεβαίωσε πως ζει και αναπνέει για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα ως «πατέρας» αλλά και ως προπονητής στον αγωνιστικό χώρο. 

Αντελίνο Αντρέ Βιέιρα ντε Φρέιτας (Βιεϊρίνια), ένας ποδοσφαιριστής στολίδι για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα που δεν μπορεί να αφήσει και να ξεχάσει την αγάπη που έχει εισπράξει από τον λαό του Δικεφάλου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ομοίως, από την πλευρά του, πόσα έχει προσφέρει στον σύλλογο και σε πόσα τρόπαια έχει χαράξει το όνομά του. 

Η ενηλικίωση στην Θεσσαλονίκη 

Ήταν τη σεζόν 2008/09 όταν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πρωτοήρθε στην Θεσσαλονίκη ως δανεικός από την Πόρτο και σε τόσο μικρό διάστημα, όχι μόνο κατάφερε να αποδείξει την αξία του ως αθλητής, αλλά παράλληλα να δημιουργήσει μία ξεχωριστή σχέση με την εξέδρα των «ασπρόμαυρων» και την Θύρα 4. Εδραιώθηκε, σκόραρε ξεχωριστά τέρματα και τον Ιανουάριο του 2012 χτύπησε την πόρτα η γερμανική Βόλφσμπουργκ και τον αγόρασε έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ

Δεν ήταν αντίο όμως, ήταν μία νέα εμπειρία, ένα διαφορετικό ταξίδι με πολλές περιπέτειες, αλλά ο προορισμός τελικά ήταν μόνο ένας. Η αγαπημένη του Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Τέλη Αυγούστου του 2017, ο Πορτογάλος επιστρέφει σαν θρύλος και τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει. Έκτοτε, μέρα με τη μέρα αποδεικνύει πως η Super League χρειάζεται τέτοιου είδους προσωπικότητες στα γήπεδά της για να εμπνέει τους μικρούς ως ένα πρότυπο αθλητή.  

«Ο ΠΑΟΚ είναι αγάπη»

andre_injury_feat.jpg

14 χρόνια από όταν πρωτοφόρεσε τα χρώματα του ΠΑΟΚ, στα 36 του έτη πια, ο Αντελίνο είναι εδώ και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα 37 του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για έναν τελευταίο χορό (λογικά) υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και μία εποχή με πολλές αποχωρήσεις. Βέβαια, ο πλάγιος μπακ έχει ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ουκ ολίγες φορές και γνωρίζει πως είναι να κατακτάς τρόπαια, κυρίως στο πλάι του Ρουμάνου τεχνικού. Μιας και οι τίτλοι που έχουν πανηγυρίσει μαζί είναι η κατάκτηση νταμπλ τη σεζόν 2018/19 και το κύπελλο Ελλάδος ένα χρόνο πριν. Μάλιστα, άξια αναφοράς είναι η φετινή πορεία του συλλόγου μέχρι τους «8» της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, Europa Conference League. Ενώ με την υπογραφή που έβαλε στο συμβόλαιό του, το μέλλον επιφυλάσσεται ακόμα πιο λαμπρό. 

Φοίβος Πεφάνης
 
www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0